Tabela..

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf bugün Türk Telekom Arena'da çekildi. Bir süredir tartışılan "tabela" konusu ne güzel kapanmıştı derken şimdi yeniden hortladı. Galatasaray'ın kullanımı için yapılan, karşılığında Ali Sami Yen arazisinden çıkması talep edilen, bir takım kullanım haklarından feragat eden Galatasaray'ın yeni stadında bu gördüğünüz "ergen işi" tabela yer alacak. Türkiye'nin tüm stadyumları devlete ait olmasına rağmen sadece Galatasaray'ın yeni stadı olan, birilerine göre rant kapısı olan, TT Arena'da asılması pek bir manidar.

Siz yaptınız, biz yaptık, bir Allah kuruşu, bu stad bizim, sizin, devletin, Galatasarayın, Fenerbahçenin, Beşiktaşın vs.vs.vs derken tüm bu tartışmalar bitti derken yine başladı. Galatasaray'ın 49 yıllığına üst kullanım hakkına sahip olduğu Türk Telekom Arena'dan birileri hala rant elde etmeye devam ediyor. Daha evvel kişisel reklamı için taraftarlara hakaret eden zihniyet, şimdilerde Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde tamamen ego tatmini yapıyor. Geçtiğimiz aylarda stadyumdan 2 milyon dolar + reklamlardan yüzde 10 pay isteyen GSGM olayı abartmaya devam etti ve şimdide yaklaşık 2 km öteden görülebilecek boyutlarda bir tabelayı stadımıza asmaya çalışıyor. Daha evvel stadın kendilerine ait olduğunu ve bu stadın Galatasaray'a maddi kazanç sağladığını dile getirerek tamamen dilencilik politikası adı altında "Galatasaray bu stadyumdan dünyanın parasını kazanıyor, versin canım ne olacak" açıklamaları yapanlar doymamış olacakki bu tarz hareketlere devam ediyor. Birileri unutmuş olacakki 450 milyon lira harcandığı iddia edilen Olimpiyat Stadı orada ve tek bir piksel reklam bile bulunmuyor. Demekkili yapıt veya mimarı başlı başına reklam nedeni, sponsorluk geliri anlamına gelmiyor. Birilerinin, bir markanın, bir camianın orada yer alması ve orayı değerlendirmesi gerekiyor.

15 Ocak'ta yaşanan protestolardan sonra yolları yapılmayan, insanlara dağ ve komandoculuk eğitimi veren ve modern zamanların triatlonu haline getirilen Türk Telekom Arena'da insanlar patika yoldan tırmanmaya, metro çilesini çekmeye devam ediyor. Tüm bunları görmezden gelerek, bağlantıları yapılmayan, metro dışında alternatif ulaşmı olmayan, patika yollarda insan hayatını tehlikeye atarak hareket eden Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bugünlerde stadın kendisine ait olduğuna dair tabela hazırlamakla ve bu tabelayı asmak için yer beğenmekle meşgul. Orada bir insanın hayatı söz konusu iken, birileri tamamen kişisel tatmini ile uğraşıyor. Konu hizmet etmeye, yolları yapmaya, rahat ve düzenli ulaşım sağlamaya gelince kafalarını eğme zahmetinde bulunmayanlar bugün stadyumu fellik fellik geziyor, yer beğeniyor ve tabela asıyor. Neden? Tamamen rant elde etmek için! Peki neden diğer stadyumlara böyle bir tabela asılmıyor? Neden, niçin gibi iki önemli soru varken kimsenin cevap verememesi sizce de epey manidar değilmidir?

Zamanında Ali Sami Yen arazisinden 1 milyar lira bekleyenler, TT Arena'nın finansmanında Galatasaray'ın haklarından feragat etmesiyle 600 milyon lira gelir elde ederken stadın yapımında yeni bir para birimi ortaya çıkartmış ve 1 Allah kuruşumuz olmadığını dile getirmişti. Sonrasında iş öyle boyuta geldi, öyle noktalara çekildi, öyle yerlere getirildi ki utanmasalar stadyumdan kovacaklardı. Geçici kabulü yapılan ve daha genel teslimi yapılmayan Türk Telekom Arena'ya bir çivi bile çakmayan zihniyet, tüm sorumlulukları Galatasaray'a yıkarken kendisi kişisel rantının yanı sıra birilerine yaranmak için koskoca Galatasaray'ı oyuncak haline getiriyor. Utanmamaları bir kenara, böyle bir hareketi yapma amaçları çok açık olarak belli.. O tabela fazla durmaz orada, ya kulüp, ya taraftar. İndirir birileri, indirmelidir de... Çünkü artık bu tarz hareketler ve kişisel ego tatminleri nedeniyle yapılanlar can sıkıcı olmayı geçti, mide bulandırıcı hatta terbiyesizlik seviyesinde oluyor.

Ali Sami Yen SK, Türk Telekom Arena GALATASARAY'ındır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0