ELW | Diana Taurasi'den merhaba..

Yeni sezonda ilk resmi maçını Euroleague Women organizasyonunda seyircisi önünde Litvanya'nın VICI Aistes Kaunas takımı ile oynayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ilk devresini 38-33 önde tamamladığı karşılaşmadan, son çeyrekte ortaya koyduğu performansla, 83-66 galip ayrıldı. Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının Amerikalı süperstarı Diana Taurasi 7/7 üçlük isabeti ile oynadığı karşılaşmada 31 sayı - 8 ribaund - 6 asistlik performansıyla karşılaşmaya damgasını vurdu ve galibiyette büyük rol oynadı.

Oyuna hızlı başlayan temsilcimiz Galatasaray Medical Park, Diana Taurasi, Işıl Alben ve Ivana Matic üçlüsüyle 5.dakikayı 10-0 önde geçti. 11-0’lık seriyle karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz karşısında konuk ekip, Tatsiana Likhtarovich ve Vita Kuktiene ikilisiyle skor üretirken, yakaladığı 14-4’lik seriyle farkı 1 sayıya indirdi (15-14). Alan savunmasına dönen VICI Aistes Kaunas, ilk periyodu da Tatsiana Likhtarovich’in serbest atışlarda bulduğu isabetler sonrasında 17-18 önde tamamladı. Rakibi karşısında ilk bölümde sayı yemeyen kadın basketbol takımımız, çeyreğin ikinci bölümünde potasında 18 sayı görmesinin yanı sıra hücumda sadece 6 sayı üretebildi.

Bu sabah İstanbul'a gelen ve takım arkadaşlarıyla tanışan Tina Charles ve Diana Taurasi’nin boyalı alandan ürettiği sayılarla temsilcimiz ikinci periyoda hızlı başladı. Dış atışlarda Taurasi ile üç sayılık atışları sayıya çeviren Sarı Kırmızılılar, 14.dakikada 30-22’lik skorla farkı 8 sayıya çıkarttı ve devre için avantaj elde etti. Ancak orta mesafeli atışları iyi değerlendiren Litvanya ekibi bu dönemde savunmayı sertleştirdi ve hücumda ürettiği sayılarla bir kez daha oyuna ortak oldu. Devrenin sonlarına doğru kontrolü tekrardan ele alan Galatasaray Medical Park, karşılaşmanın ilk yarısını rakibi karşısında 38-33 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.

Üçüncü periyodun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor üretmekte zorlanmadı. Alba Torrens ile üçüncü periyotta etkili olan temsilcimiz, Diana Taurasi’nin de üç sayı isabetiyle 26.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (48-41). Tempoyu iyi ayarlayan ve rakibine de kolay sayı şansı vermeyen Galatasaray Medical Park, üçüncü periyotu da 10 sayı farkla 59-49 önde tamamladı. Son 10 dakikalık bölümde dış atışları iyi değerlendiren VICI Aistes Kaunas, Kuktiene’nın basketleriyle durumu 61-57’ye getirdi. Mola alan temsilcimiz, Diana Taurasi’nin üç sayı isabetiyle rakibinin serisine son verdi. Bu dakikadan sonra özellikle Taurasi ile hücumlarda çok iyi organize olan Galatasaray Medical Park, Alba Torrens’in de skora katkısıyla salondan 83-66 galibiyetle ayrılmayı bildi.

Galatasaray Medical Park adına Diana Taurasi, 7/7 üç sayı isabetiyle 31 sayı- 8 ribaund- 6 asistlik bir performans sergilerken, Alba Torrens 18 sayı- 1 ribaund- 1 asist, Tina Charles 12 sayı- 4 ribaund- 2 asist ve Epifaniya Prints de 10 sayıyla çift haneli skor üretti. Kaptan Işıl Alben karşılaşma boyunca savunmada elde ettiği 8 top çalma ile takım savunması adına önemli rol oynadı. Galatasaray Medical Park haftasonunda 17.Cumhurbaşkanlığı Kupası için Ankara'da ezeli rakibi Fenerbahçe kadın basketbol takımı ile kozlarını paylaşacak.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (83):
Epifaniya Prints 10, Bahar Çağlar (2 ribaund- 2 asist), Işıl Alben 2 (5 ribaund- 3 asist- 8 top çalma), Ivanka Matic 5 (4 ribaund), Gülşah Gümüşay 2 (2 ribaund- 1 asist), Diana Taurasi 31 (8 ribaund- 6 asist), Şaziye İvegin 3 (3 ribaund), Alba Torren 18 (1 ribaund- 1 asist), Tina Charles 12 (4 ribaund- 2 asist)

VICI AISTES KAUNAS (66): Sandra Linkeviciene 8 (10 ribaund- 4 asist), Amanda Kemezys 8 (7 ribaund), Tatsiana Likhtarovich 6 (2 ribaund), Santa Okockyte 4 (2 ribaund- 2 asist), Lina Pikciute (1 ribaund), Vita Kuktiene 17 (6 ribaund), Courtnay, Pilypaitis 16 (7 ribaund- 4 asist), Aija Putnina 5 (5 ribaund), Vaida Sipaviciute 2 (3 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0