Voleybol | Derbi Fenerbahçe'nin..

Galatasaray Medical Park; Aroma Kadınlar Voleybol Ligi’nin ilk maçında ezeli rakibi Fenerbahçe Universal ile karşılaştı. Maalesef karşılaşmadan 25-23, 22-25, 25-16, 25-16 ‘lik setlerle 3-1 yenik ayrıldık. Takımımızda Calderon 26 sayı ile maçın en skoreri olurken; Gökçen’in ve Nilay’ın etkili servisleri dikkat çekti. Galatasaray Medical Park kadın voleybol takımı 16 Ekim Pazar günü ligin 2.haftasında Ankaragücü ile evinde karşılaşacak.

Karşılaşmaya; Natalia, Nilay, Deniz, Calderon, Gökçen, Lo Bianco ve libero Funda altılısı ile başlayan koç Nesiç oyunun gidişhatına göre Selime, Seray ve Aslı’ya da yer verdi. Avrupa Şampiyonası nedeniyle takıma geç katılan ve takımla yeterince antreman yapamayan Lo Bianco; dünyanın sayılı smaçörleri arasında yer alan Calderon ve bu yıl takımımıza transfer olan Natalia, Selime ve Seray da ilk resmi maçlarına çıkmış oldular.

Karşılaşmanın ilk setine 4-0 ‘lık seri ile başlayan Galatasaray Medical Park; attığı etkili servislerle rakibinin maça girmesini önledi ve ilk teknik molaya 8-3; ikinci teknik molaya ise 16-10 üstün girdi. İkinci teknik mola sonrasında Kim’in hem hücumda hem de servislerinin etkili olması, farkın kapanıp Fenerbahçe’nin seti 25-23 kazanmasına neden oldu.

İkinci sete ise ilk seti unatarak çıkan takımımız özellikle Gökçen’in attığı etkili servislerle ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Calderon’un hücumdaki etkinliğinin artması ve Nilay’ın etkili servisleri ile ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdik. Mola dönüşü gene Kim’i daha etkin kullanan Fenerbahçe Universal ve takımımızın yaptığı basit hatalar farkın 2 sayıya kadar düşmesine neden olsa da ilk setteki hataları yapmayan takımımız ikinci seti 25-22 kazanmış oldu.

Üçüncü sete isekarşılıklı sayılar ile başlandı. İlk iki setten farklı olarak Fenerbahçe Universal’da özellikle Eda ve Seda’nın blokları ve İpek’in servisleri farkın açılmasına neden oldu ve ilk teknik molaya 8-4 geride girdik. Kim’in hem hücumları hem de servislerine Calderon ile cevap vermeye çalışsak da pek başarılı olamadık ve farkın açılmasına engel olamadık. (14-7) Servis karşılamada büyük problem yaşayan Natalia yerine Seray’ın oyuna girmesi oyunumuzu biraz toparlasa da orta hücumlarda etkinliğimizin olmaması, servis karşılamada yaptığımız manşet hataları setten 25-16 gibi büyük bir farkla kaybetmemize neden oldu.

Karşılaşmanın dördüncü setine ise bir önceki sette yaptığımız hataları devam ettirerek başladık. Seda ve Eda’nın etkili bloklarının yanı sıra yaptıkları basit hatalar sayesinde farkın açılmasına engel olsak da kendi yaptığımız basit hatalar, Calderon’un hücumdaki etkinliğinin de gölgeledi ve ikinci teknik molaya da 16-10 geride girdik. Setin sonlarında ise Seda’nın etkili hücumlarına karşı bloklarımızın yetersiz kalması setin sonunun karşılıklı sayılarla geçmesine ve Fenerbahçe Universal’in setten 25-16; maçtan da 3-1’lik skorla ayrılmasına neden oldu.

Takımımızda Calderon 26 sayı ile maçın en skoreri olurken; Gökçen’in ve Nilay’ın etkili servisleri dikkat çekti. Natalia ve Deniz’in etkisiz performansları hücumdaki çeşitliliğimizi azaltırken onların yerine giren Selime ve Seray’ın da etkisiz kalmaları; tüm yükün Calderon üstüne binmesine neden oldu. Tam takım halinde yeterince antreman yapmamamız maç içerisinde Lo Bianco ve Gökçen’in zaman zaman anlaşamamasına neden oldu. Bundan sonraki maçlarda bu uyumun artıcağını ve ortaları da gerek hücum gerekse de bloklarda daha etkili kullanacağımızı ümit ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0