ANALİZ- Arefeyi Görüp,Bayram Edememek

Spor Toto Süper Lig'in 10.haftasında evinde Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Galatasaray, sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak liderlik yarışında rakibinin puan kaybettiği haftalarda puan kaybetme alışkanlığını sürdürdü. TT Arena'da taraftarının desteğini arkasına alarak ikinci yarıda daha atak bir futbol oynayan Galatasaray, girdiği pozisyonları değerlendiremeyince bir puana razı oldu. Bugün bayram. Güzel bir sabah. Bu anlamlı ve güzel günde, derinlemesine analiz yapmaktan özellikle kaçınıp, yüzeyden görüneni aktaracağım.


-Yenilenmiş çimde, seyircinin harika desteğiyle sahaya çıkan Galatasaray, ilk yarıda ne oyunu kontrol edebildi ne de büyük takım futbolu oynayabildi.

-Mersin İdman Yurdu, özellikle ilk yarıda Galatasaray'dan çok daha iyi pas yaparak, istediğini gerçekleştiren taraftı. Üstelik bir de penaltı kaçırdılar. Moritz mi kaçırdı, Muslera mı kurtardı, onun yorumunu sizlere bırakalım.

-İkinci yarı fizik düşünce, oyuncu değişikliklerinin de avantajıyla bu kez sarı-kırmızılılar ön plana çıktı. 3 net pozisyonda ise saçlar başlar yolundu.

Tüm bu akışın sonunda, Galatasaray bu sezon ilk kez içerde gol sevinci yaşayamadan maçı tamamladı. Fatih Terim'in dediği gibi, ''Olmayınca olmuyor'' bir maç da değildi üstelik. 33 bin kişi, büyük umutlarla stadı doldururken, maç sonrası basic yorumlarla günü geçiştirmek büyük takım antrenörüne yakışır bir tavır değil.

Galatasaray taraftarı bir kez daha arefeyi gördü, ancak bayram edemedi. Büyük takım, istikrarlı bir şekilde kazanarak büyür. Şampiyonluk iddiasından, medyada haber olmaya, forma satışından, tribün doluluğuna kadar pek çok detayın arkasında yatan budur. Ama sezon başından bu yana Fatih Terim bunu bir türlü gerçekleştiremedi. Riera'daki ısrar, orta sahadaki yanlış oyun şablonu, ne idüğü belirsiz bir taktik ile maalesef ''Olmayınca olmuyor''. Bayramınız mübarek olsun...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0