Tebrikler Ayhan Akman..

Şair 35 yolun yarısı demiş. Şiire göre 34 yaşındaki ortasaha oyuncumuz Ayhan'ın yolun yarısına gelmesine bir senesi var. Ama karşımızda bu sene adeta yeniden doğmuş, profesyonellikten taviz vermeyen, her zaman çalışan, formayı kapmak için savaşan, izin günlerinde bile tek başına antreman yapan bir Ayhan Akman var. Her ne kadar geçen sene Barış Özbek ve Mustafa Sarp ile birlikte ortasahada eleştirilerin hedefi olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu için dün oynanılan Mersin IY maçı özel bir anlam taşıyordu. Ayhan Akman lig tarihinde 400.kez sahaya çıkıyor ve faal futbolcular arasında en çok forma giyen 2.isim olmayı başardı.

İnegölspor forması altında 1993 yılında profesyonel futbol kariyerine başlayan tecrübeli futbolcu 3.Lig'de geçirdiği sezonun ardından 1994/95 sezonunda Gaziantepspor'a transfer oldu. Süper Lig deneyimini burada geçiren Ayhan Akman, kırmızı-siyahlı takımın forması altında 4 sezon forma giydi. 1998/99 sezonu öncesinde Beşiktaş'ın efsanevi teknik direktörü John Benjamin Toshack'ın isteğiyle 8.750.000 $ transfer bedeliyle siyah-beyazlı kulübe transfer olan ortasaha oyuncusu burada da 3 sezon forma giydi. 2001/02 sezonu öncesinde Mircea Lucescu tarafından Galatasaray'a transfer olan Ayhan Akman, tam 11 sezondur Galatasaray forması giyiyor. Son dört sezondur Galatasaray'da kaptanlık yapan oyuncular arasında yer alan deneyimli ortasaha oyuncusu dün oynanılan Mersin İdmanyurdu maçının ikinci yarısında oyuna dahil olarak kariyerinde 400.lig maçına çıkma başarısını gösterdi.

İyi oyunu, kötü oyunu, iyi formu veya formsuzluğu bir kenara dursun; gençlere ciddi örnek teşkil eden Ayhan Akman'ı tebrik ediyor, kariyerinde daha büyük başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0