ELW | Rakip Ros Casares..

Yeni sezona büyük umutlar ve büyük hedeflerle giren Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı 6 maç sonunda 6 galibiyet ile namağlup konumda bulunduğu Avrupa Kadınlar Ligi'nde mücadele ettiği A Grubunun 7.maçında İspanyol temsilcisi, 2010 yılının finalisti ve bu sene sekizli finallerin en büyük adaylarından Ros Casares'i evinde ağırlıyor. Bu sezon oynadığı 12 resmi maçtan galibiyetle ayrılan ve Eylül ayından itibaren bileği bükülmeyen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı mücadele ettiği ve şampiyonluk adayı olduğu Euroleague Women'da yenilgisi bulunmayan 3 takımdan birisi olarak göze çarpıyor.

Kadrosunda Tina Charles, Alba Torrens, Epiphanny Prince ve Diana Taurasi gibi kadın basketbolunun önemli yıldızlarını bulunduran Galatasaray Medical Park, geride kalan 3 aylık süreç içerisinde yenilgi yüzü görmedi. Sezon başında ev sahipliği yaptığı organizasyon olan Galatasaray Store Cup'ta 3 maçta ve oynadığı 3 hazırlık maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, sezonun ilk resmi maçında VICI Aistes Kaunas karşısında galibiyetle sezona başladı. Avrupa Kadınlar Ligi'ne galibiyetle başlayan Sarayın Sultanları, sezonun ikinci maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ezeli rakibi Fenerbahçe kadın basketbol takımını mağlup ederek sezona kupayla başlamış ve geçen sezonun rövanşını almış oldu. VICI Aistes Kaunas ve Fenerbahçe maçlarından galibiyetle ayrılan Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencilerinin galibiyet serisi hem ligde, hem Avrupa Ligi'nde devam etti. Avrupa Ligi'nde sırasıyla USK Prag, UMMC Ekaterinburg, Uni Seat Györ, Lotos Gdynia ve Bourges Basket karşısında alınan galibiyetlerin yanı sıra Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de sırasıyla Ceyhan Belediyesi, Kayseri Kaski, Beşiktaş, Samsun Basketbol ve Tarsus Belediyesi karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının 17 Eylül gününden beri bileği bükülmüyor.

2010 FINAL, 2011 FINAL FOUR
İspanyol rakibimiz ise oldukça güçlü ve başarılı bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. 2009/2010 sezonunda final-four oynayan ve finalde Spartak Moskova'ya 87-80 mağlup olarak Euroleague Women'da ikincilik başarısı gösteren İspanyol temsilcisi, geçtiğimiz sezon final-fourda yer almıştı. Halcon Avenida'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010/11 sezonunda yarı finalde son şampiyon Halcon Avenida'ya 49-61 kaybeden Ros Casares, üçüncülük dördüncülük maçında da UMMC Ekaterinburg'a mağlup oldu. 2 Rus, 2 İspanyol takımının mücadele ettiği 2011 Final-Four'unda kupanın adresi İspanya oldu. Finalde Halcon Avenida, bir önceki sezonun şampiyonu Spartak Moskova'yı 59-68'lik skorla mağlup ederek geçen sene finalde aynı rakibe karşı kupayı kaybeden Ros Casares'in rövanşını almış oldu. Halcon Avenida aynı zamanda 2009'da Rus rakibi Spartak Moskova karşısında kaybettiği kupanında intikamını geçen sezon almayı başardı.

İspanya'da iki Salamanca temsilcisi Halcon Avenida ve Perfumerias ile büyük bir rekabet içerisinde olan Valencia ekibi Ros Casares yeni sezon öncesinde kadrosunu oldukça güçlendirdi. Kadrosunda Sancho Lyttle, Lauren Jackson, Ann Wauters, Silvia Dominguez, Laia Palau ve Maya Moore gibi önemli isimlere sahip olan İspanyol temsilcisi yeni sezon öncesinde turnuvanın en büyük şampiyonluk adaylarından birisi olarak bulunuyor. Maya Moore'un forma giymediği ve Ocak ayından itibaren forma giyeceği İspanyol temsilcisi Ros Casares, mücadele ettiği A Grubu'nda geride kalan 6 maç sonunda 5 galibiyet ile ikinci sırada bulunuyor. Avrupa Kadınlar Ligi'nde sezonun ilk maçında Uni Seat Györ karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Natalia Hejkova ve öğrencileri, sezonun ikinci maçında VICI Aistes Kaunas'ı da mağlup etmeyi başardı. Lotos Gydnia karşısında üçüncü galibiyeti alan Ros Casares, grupta dördüncü maçında USK Prag karşısında süpriz bir mağlubiyet aldı. Bourges Basket ve UMMC Ekaterinburg karşılaşmalarından da galibiyetle ayrılarak grupta liderliğini sürdüren Sarayın Sultanlarının arkasında yer alıyor.

WAUTERS, LYTTLE VE PALAU
Euroleague'de geride kalan 5 maç sonunda İspanyol temsilcisi Ros Casares'te takım oyununun yanı sıra öne çıkan isimler Ann Wauters, Sanco Lyttle ve Laia Palau şeklinde oldu. Sanco Lyttle'nin savunma alanında tek başına ayakta durduğu Valencia temsilcisinde hücum Ann Wauters ve Sanco Lyttle'nin üzerinden oynanan oyunlarla öne çıkıyor. 31 yaşındaki Belçikalı pivot Ann Wauters geride kalan 5 maç sonunda 17.7 sayı ortalaması ile takımın skor yükünü çekerken ona en büyük destek 16.3 sayı ile Sanco Lyttle'den geliyor. Euroleague'de oynanılan son 3 maçta maç başı ortalama 15 dakika Ros Casares formasını giyen kadın basketbolunun önemli yıldızlarından Lauren Jackson ise 2.7 sayı - 2.3 ribaund - 0.3 asist ortalamaları ile takımına katkı sağlarken her geçen gün takımına daha çok adapte olduğunu belirtmekte fayda var.

Hücumda takımı ayakta tutan önemli isimlerden birisi olan Sanco Lyttle aynı zamanda savunmada da takımın en önemli isimlerinden birisi olarak göze çarpıyor. Ribaund, top çalma ve blok alanında Ros Casares'te ilk sırada yer alan Sanco Lyttle maç başı aldığı 8.8 ribaund ile İspanyol temsilcisinin ribaundlarda en önemli ismi olarak göze çarpıyor. Maç başı 2.5 top çalma ve 1.5 blok ortalamaları ile oynayan Sanco Lyttle, 1.90'lık boyuyla gerek kendi pota altında gerekse rakip pota altında önemli bir tehdit unsuru olarak bulunuyor.

Takımın oyun kurucusu Laia Palau ise asist alanında Sanco Lyttle ve Ann Wauters'ı besleyen önemli oyunculardan birisi olduğunu belirtmek gerekiyor. 32 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu Palau maç başına 30 dakika sahada kalırken 6.3 asist ortalaması ile Valencia temsilcisinin hücumlarına yön veren önemli bir isim olduğunu kanıtlıyor. Savunmada önalanda rakip guardlara yaptığı baskı sonrasında 2.3 top çalma ile takımına savunma anlamında önemli katkı sağlayan Palau, savunma ribaundlarında da takip ettiği toplarla takım savunmanın önemli parçalarından birisi. Maç başına aldığı 4 savunma ribaundu ile takım savunmasına önemli katkı sağlayan 32 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu maç başına 6 sayı - 4.8 ribaund - 6.3 asist - 2.3 top çalma ile oynuyor.

SIRA SENDE 6.ADAM
Yeni sezonda oynadığı tüm resmi maçları kazanan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının taraftar desteği aldığını söylemek çok güç. Geride kalan 3 aylık süreçte yenilgi yüzü görmeyen ve Avrupa'nın en büyük kupasında en büyük şampiyonluk favorisi olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımını böylesine önemli karşılaşmada yalnız bırakmamak gerekiyor. Muhtemel rakiplerinden UMMC Ekaterinburg karşısında rahat bir galibiyet alan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, şimdi muhtemel rakiplerinden Ros Casares ile karşılaşıyor. Evsahipliği yapacağı Euroleague Women Final-8'de muhtemel rakiplerinden ve grupta liderlik için rekabet halinde olduğu Ros Casares ile evinde karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park bu zorlu mücadele öncesinde taraftarından destek bekliyor.

Alba Torrens'in sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceği karşılaşmada İspanyol yıldız dışında Galatasaray Medical Park'ta sakat veya cezalı herhangi bir oyuncu bulunmuyor. Taraftarının desteğini bekleyen ve bu destekle birlikte İspanyol rakibi karşısında yenilmezliğini sürdürmek isteyen Galatasaray Medical Park, yarın (23 Kasım Çarşamba) akşam saat 20:00'de tüm taraftarlarını Abdi İpekçi Arena'ya bekliyor. Haydi 6.Adam.. Şimdi sıra sende!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0