FCN Scouting | Erick Torres

Javier Hernandez'i futbolla az çok ilgili olan herkes bilir. Çoğu futbolsever onun adını ilk olarak 2010 Dünya Kupası'nda duymuştur. Orada gösterdiği performansla birçok kişiyi büyülemiş, kafalarda da ''acaba hangi üst düzey takıma gidecek?'' sorusu oluşmuştur ister istemez. Ancak Manchester United'ın scout ekibi turnuva başlamadan işi bitirmiştir bile. Dünya Kupası'ndan önce 7 milyon €'yu gözlerini kırpmadan ödemişlerdir Deportivo Guadalajara, yani Chivas'ta oynayan bu genç Meksikalı için. Şimdi de ödedikleri paranın karşılığını fazlasıyla alıyorlar. İşte scoutingin önemi burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Zamanında 7 milyon €'ya aldıkları Hernandez'in değeri, bugün bu paranın 4 ya da 5 katı. Bu transfer, scoutingin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seren bir transfer hamlesidir.

Tam İsmi: Erick Estefano Torres Padilla

Uyruk: Meksika

Oynadığı Kulüp: Deportivo Guadalajara (Chivas)

Mevkii: Forvet

Doğum Tarihi: 19.01.1993

Boy: 1,81

Ayak: Sağ





'Chicharito' Olma Yolunda

Bundan tam 364 gün önce, Monterrey - Chivas maçının 78. dakikasında oyuna dahil olup, ilk kez resmi bir müsabakada Chivas forması giyen Erick Torres, çabukluğu, hırslı futbolu, tekniği ve bitirici vuruşlarıyla ön plana çıkıyor. Hernandez'den ayrıldığı özellikleri ise, golü koklama ve çabukluk konusunda daha iyi olması. Onun dışında teknik ve mental açıdan Hernandez'den pek de eksiğinin olduğu söylenemez. Ancak fizik olarak onun gerisinde olduğu, bir gerçek.

Devamlılık ve yukarıda da değindiğim fiziksel zaafiyet, Torres'in en büyük eksiklikleri olarak göze çarpıyor. Lakin henüz 18 yaşında olan bu oyuncunun bu eksikliklerini ilerleyen dönemlerde giderebileceği gözardı edilmemeli. Doğru ellerde işlendiği taktirde, kusursuz bir futbolcuya dönüşmemesi için hiçbir neden yok.

Meksika U-17 Milli Takımının formasını 3 kez terlettikten sonra, bu yaz Kolombiya'da düzenlenen Fifa 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Meksika U-20 takımıyla saha çıkan oyuncu, 7 maçta 1 gol kaydetti ve oynadığı futbolla takımının turnuvayı 3. bitirmesinde önemli rol oynadı.

Lakabı ''El Cubo'', yani ''Küp'' olan oyuncu, gollerini robot dansıyla kutluyor. Taraftarlar tarafından da çok sevilen oyuncuyu kulübünden koparmanın maliyeti belli değil. Ancak onun da en azından bir Chicharito fiyatına kulübünden ayrılacağını belirtmek mümkün. Potansiyeli -bana göre- Chicharito'dan daha iyi olan oyuncu için bu bedeli ödemek, bence değecektir. Baros'un ve Elmander'in artık 30'lu yaşlara geldiğini düşünürsek, genç ve potansiyelli bir forvete duyulan ihtiyaç Torres ile çözülebilir.

1 yorum:

  1. Torres de fena değil ama aynı takımda Carlos Fierro adında 94'lü bir çocuk var.O çok daha yetenekli,hızlı ve çok zeki bi oyuncu.Bu yaz yapılan U-17 DÜnya Şampiyonasının en iyi oyuncusu seçildi.Bu arada araştırmayı kim yaptı çok merak ediyorum.Hernandez daha hızlı bi oyuncu Torres'e göre.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0