THY Euroleague | Euroleague'e hoşgeldin Galatasaray..

THY Euroleague'de tarihinde ilk kez mücadele eden erkek basketbol takımımız, buraların gediklisi ve Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi olan Montepaschi Siena deplasmanında ilk devresini 50-37 mağlup kapattığı karşılaşmadan 103-77'lik skorla mağlup ayrıldı. Rakibi karşısında hiç bir zaman öne geçemeyen ve baştan sona İtalyan ekibi kontrolünde geçen karşılaşmada Kaukenas 24 sayı ile yıldızlaşırken, ev sahibi takımda McCalebb attığı 19 sayı ile galibiyette büyk pay sahibi oldu. Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında en skorer oyuncu 12 sayı ile Luksa Andric olurken, Shipp - Ender ve Shumpert çift hanelere ulaşan diğer isimler oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, temsilcimizin yaptığı top kayıplarını Bo McCalebb ve David Andersen ile iyi değerlendirince 5. dakikada farkı çift haneli sayılara çıkararak durumu 16-5’e getirdi. Preston Shumpert ile skora denge getirmek isteyen Galatasaray Medical Park’a içeri kat ederek kaydettiği isabetlerle yanıt veren Montepaschi Siena, ilk çeyreği 30-16’lık üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta daha etkili bir savunma düzeni sergileyerek farkı tek hanelere indiren temsilcimiz, devrenin son bölümünde rakibinin yakaladığı 7-0’lık seriye engel olamayınca, İtalya temsilcisi soyunma odasına 50-37’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıda maçın ilk bölümünde olduğu gibi etkili hücumlarla başlayan Montepaschi Sieana, özellikle David Moss’un üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği sayılarla 13-2’lik bir seri yakalayarak 25. dakikaya 63-39’luk skorla önde girdi. Farkı 20 sayının üzerine çıkaran rakibi karşısında Joshua Shipp ile sayılar bulan temsilcimiz, final periyoduna 76-54 geride girdi. Son çeyrekte Rimanas Kaukenas ile kaydettiği basketlerle oyunun kontrolünü elinde tutan rakip takım, son 5 dakikaya girilirken durumu 86-65’e getirdiği karşılaşmadan 103-77 skorla galip ayrılan taraf oldu.

Sonuçta çok güçlü bir rakibe karşı, deplasmanda oynuyorsunuz. THY Euroleague'de çaylak sıfatını taşıyan erkek basketbol takımımız Avrupa'nın en güçlü ve en zor deplasmanlarından birisini yaşayarak tecrübe kazandı. Burada kazanmak, kaybetmekten ziyade ortaya koyduğunuz karakter önemlidir. Siena felsefesi olan, sistemi olan ve her zaman Avrupa'da üst sıraları hedefleyen, bu doğrultuda hareket eden bir takım. Fark 30 iken bile koşan oyuncuları görebilirsiniz. Takım olarak kaybettik, belki çok kötü oynadık, bize yakışmadı bu skor ama bugün mücadele ederek, karakter ortaya koyarak skoru kabullenmeyerek birşeyler yapmaya çalıştık. Siena gibi çok zor bir deplasmandan galibiyet çıkartmak kolay birşey değil, bunu hepimiz biliyoruz. Montepaschi Siena maçı aslında aynı zamanda "Euroleague'e hoşgeldiniz, beyler" maçıydı.

MONTEPASCHI SIENA (103): Bo McCalebb 19 (2 ribaund – 4 asist), Nikos Zisis 2 (1 ribaund – 2 asist), David Andersen 13 (6 ribaund – 2 asist), Igor Rakocevic 4 (1 asist), Ksystof Lavrinovic 9 (4 ribaund – 2 asist), Rimantas Kaukenas 24 (1 ribaund – 2 asist), Tomas Ress 8 (1 ribaund), Shaun Stonerook 5 (5 ribaund – 2 asist), Pietro Aradori 11 (6 ribaund – 2 asist), David Moss 8 (1 ribaund – 3 asist)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (77): Joshua Shipp 10 (8 ribaund), Jaka Lakovic 9 (3 asist), Mert Shumpert 10 (5 ribaund- 1 asist), Tutku Açık (1 asist), Luksa Andric 12 (2 ribaund), Furkan Aldemir 9 (4 ribaund), Jamon Lucas 8 (3 ribaund- 5 asist), Darius Songalia 8 (4 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 11 (1 ribaund- 2 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0