THY Euroleague | Siena deplasmanındayız..

THY Euroleague'de mücadele eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, mücadele ettiği D Grubu’ndaki üçüncü maçında İtalyan temsilcisi zorlu rakibi Montepaschi Siena ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Zaza Pachuila dışında herhangi bir eksiği, sakat veya cezalı oyuncusu bulunmayan Galatasaray MP erkek basketbol takımı saat 21:45'te NTVSpor ekranlarında olacak.

Bu sezon tarihinde ilk kez mücadele ettiği Turkish Airlines Euroleague'e deplasmanda aldığı 76-72’lik Asseco Prokom galibiyeti ile başlayan Sarı Kırmızılı ekip, geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Unics Kazan’a ise son periyottaki basit hataları nedeniyle 68-64 mağlup olmuştu. İki maç sonunda aldığı bir galibiyet ve bir mağlubiyet ile D Grubu’nda üçüncü sırada yer alan Galatasaray Medical Park, henüz mağlubiyet ile tanışmayan Montepaschi Siena’yı deplasmanda devirerek geçtiğimiz hafta alınan beklenmedik mağlubiyeti telafi etmek istiyor.

Geride kalan 2 maç sonunda temsilcimizde Luksa Andric maç başına kaydettiği 12.5 sayılık ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Andric’i 8.5 sayılık ortalamaları ile Joshua Shipp ve Preston Shumpert izliyor. Takımın en skorer oyuncusu olan Luksa Andric aynı zamanda pota altının da en etkili oyuncusu konumundayken, yine iki maç sonunda 5.5 ribaundluk bir ortalamaya ulaştı. Galatasaray Medical Park’ın iki maç sonunda asist kralı ise 3.5 asistlik ortalaması ile Jamon-Alfred Lucas.

Galatasaray Medical Park, oynadığı iki maç sonunda rakip potalara maç başına ortalama 70 sayı bırakırken, iki sayılık atışlarda %55.4, üç sayılık atışlarda %33.3 ve serbest atışlarda da %61.9’luk bir isabet oranına ulaştı. Sarı Kırmızılı ekip maç başına 8.5 hücum ve 23 savunma olmak üzere 31.5 ribaundluk bir ortalamaya ulaşırken, 15.5 de asist yaptı. Maç başına 15.5 kez top kaybı yapan Galatasaray Medical Park, 5.5 kez de top çalmayı başardı.

B Grubu'nda iki galibiyet ile ikinci sırada yer alan Montepaschi Siena, deplasmanda oynadığı sezonun ilk maçında Unics Kazan'ı 79-71 yenerken, geçtiğimiz hafta da evinde konuk ettiği Union Olimpija'yı 79-57'lik skorla geçti. İtalyan temsilcisinde iki maç sonunda, iki oyuncu çift haneli skorlara ulaştı. Takımın en skorer oyuncusu 12.5 sayılık ortalaması ile Rimantas Kaukenas olurken, Kaukenas’ı 10.5 sayılık ortalaması ile David Andersen takip etti. Takımda pota altının en etkili oyuncusu 8.5 ribaundluk ortalaması ile Shaun Stonerook oldu. Takımın asist kralı ise 3.5 asistlik ortalaması ile Lester McCalebb.

Montepaschi Siena geride kalan 2 maç sonunda rakip potalara maç başına 79 sayı bırakmayı başardı. %51.4 iki sayılık, %44.4 üç sayılık ve %81.8 serbest atış yüzdeleri ile mücadele eden Siena, 6’sı hücum ve 24’ü de savunma olmak üzere 30 ribaundluk bir ortalama ile mücadele ediyor. İtalya temsilcisi maç başına 15.5 asistlik bir ortalama ile oynarken, 13 kez top kaybı yaptı.

Temsilcimizde Jaka Lakovic bu karşılaşmada 6 kez top çaldığı takdirde, 200 top çalma ile Euroleague tarihinin en fazla top çalan sekizinci oyuncusu olacak. Yine geçtiğimiz hafta Euroleague kariyerindeki 303’üncü asistine ulaşan milli oyuncu Ender Arslan da 4 asist daha yaparsa, Euroleague tarihinin en fazla asist yapan 20. oyuncusu olacak.

Galatasaray Medical Park antrenörü Oktay Mahmuti maç öncesi yaptığı açıklamada, "Bu maçın diğer Avrupa karşılaşmalarından farkı bulunmuyor. Çünkü Turkish Airlines Euroleague'de her deplasman karşılaşması zorludur. Biz rakibimiz Montepaschi Siena'nın yeteneklerini biliyoruz. Ancak biz kazanmak için mücadele edeceğiz" dedi.

Montepaschi Siena antrenörü Simone Pianigiani ise Galatasaray Medical Park'ın güçlü bir kadrosunun bulunduğunu ve özellikle pick and roll hücumlarında etkili olduğunu belirtti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0