Altyapıdan üst yapıya takviye; Okan Derici..

Sezon başında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından transfer edilen genç oyuncu Okan Derici hatırlanacağı üzere sezon başında İstanbul'da gerçekleştirilen çalışmaların ardından A2 takıma gönderilmişti. Genç oyuncuya yönelik gerçekleştirilen antreman programlarının yanı sıra maçlarda gösterdiği performansı mercek altına alınan genç oyuncu ilk yarının bitiminin ardından verilen ara sonrasında A takımla çalışmaya başladı. Fatih Terim tarafından zaman zaman A takım antremanlarına çıkartılan genç oyuncuların dışında gördüğümüz bu "yükselme" ligin ikinci yarısında geçerli olacak gibi görünüyor. Genç oyuncu artık A takım ile çalışacak ve ortasahada rotasyona girmeye çalışacak.


Fatih Terim'in genç oyunculara ve özellikle altyapıya ilgisi hepinizin malumu. Sezon başında bir çok teklif gelmesine rağmen Semih Kaya'yı ne kiralık ne de bonservisiyle göndermeyen tecrübeli teknik adam hatırlanacağı üzere milli maçlar nedeniyle liglere verilen arada da A2 takımda forma giyen Mertan Caner Öztürk'ü hazırlık maçında oynatmış ve sonrasında A takımla birlikte çalışmasına karar vermişti. Ligin ilk yarısında 7 maçta forma şansı tanıdığı Semih Kaya savunmanın temel taşlarından birisi olmayı başarırken, son haftalarda forma şansı bulan genç oyuncu Emre Çolak ise ortasahada hücum bölgesinde alternatif isimler arasına girmeyi başarmıştı. Mertan'ın herhangi bir resmi karşılaşmada forma giymediğini ve muhtemelen Türkiye Kupası ağırlıklı olmak üzere ikinci yarıda kadroda olmasının muhtemel olduğunu belirtmekte fayda var. Genç oyuncular Semih, Emre, Mertan kendilerine uygulanan özel antreman programı ile güç-kuvvet gibi ligde gereksinim duyacakları alanda çalışıyorlar. Artık bu antremanlara genç oyuncu Okan Derici'nin de katılacağını belirtmekte fayda var.

Ortasahada forma giyen Okan Derici, ofansif ortasaha oyuncusu olmasının yanı sıra kanatlarda da forma giyebiliyor. Ortasahada özellikle ofansif bölgeler olmak üzere bir çok pozisyonda alternatif bir isim olarak karşımıza çıkan Okan Derici A2 takımla bugüne kadar 9 resmi maçta forma giyen ve 1 gol attı. Genç oyuncu ayrıca 7 kez U19 milli takıma çağırıldı. Okan bu karşılaşmalarda ağırlıklı olarak forvet arkası pozisyonunda oynadı.

1 yorum:

  1. Okan Derici,Mertan,Berkin ve suan A takımda kendine yer bulan Semih Kaya ve Emre Colak bizim gelecegimizdir. Gerekli şansların futbolcularımıza verilmesini,onlarında çalışma azimlerinin enüst seviyelerde olmasını diliyoruz.Galatasaray her zaman kendi bünyesinden bireyler yetiştirdiğinde başarıyı yakalamıştır.Bu yeni yapılanmada da bu boyle olacaktır.Olmalıdır.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0