Steps yapmadan oyna Turgay..

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasının ardından iddianame ve ek klasörlerde aslında benzer bir durumun basketbolda da olduğu gözlemlendi. Fenerbahçe Ülker'in final serisinde özellikle hakem kararlarını etkileme, hakemleri baskı altında tutma ve maçtan önce hakemlerle diyalog halinde olması, karşılaşmanın baş hakemi için "Senin adamın yönetiyor, bir konuş onunla" cümlelerin yer aldığı bir durum söz konusuydu. "Katıldığımız her branşta şampiyonluk yaşadık" diye ortalıkta dolanan üstünzekaların yaşadıkları şampiyonluklarda saha dışı ve masabaşı etkenleri de unutmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor ve hepsini sahaya "Onurları ve gururlarının yanı sıra şerefleriyle" mücadele etmeye çağırıyoruz.


2010/11 Beko Basketbol Ligi'nde play-off finallerinde Fenerbahçe - Galatasaray eşleşmesi sonrasında bir takım hakem konuşmalarını görüyoruz. Özellikle yönetici Nedim Karakaş ve Semih Özsoy'un karşılaşmanın başhakemi Recep Ankaralı ile olan diyalogları hayret verici olarak yorumlanabilir. Önemli bir final maçı yönetecek olan ve bir derbi müsabakasına çıkacak olan hakemin, niyeti ne olursa olsun, taraflardan bir yönetici ile maçtan önce telefonda görüşmesi ve bu görüşme sırasında "Merak etme sen, herşey kontrol altında." diye cümle kurması heryere çekilebilir, yorumlanabilir. Soruşturmada ismi geçmesine rağmen, TBF tarafından herhangi bir idari soruşturma açılmaması da Turgay Demirel ve yönetiminin basiretsizliğini, işbilmezliği ve/veya korkaklığını gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz sezon play-off çeyrek finalinde Abdi İpekçi Arena'da oynanılan karşılaşmada tribünlerde açılan "Birileri hakemlere bağlamış bel, steps yapmadan oyna Turgay Demirel" pankartı karşılaşmanın hakemleri tarafından kaldırtılmış, anons yaptırılmış, kulübümüze para cezası verilmiş ve pankartı asan/yazan Galatasaray taraftarları da gözaltına alınmıştı.

Bugün bu basiretsiz, bu işgüzar ve Türk basketbolunda en sevilmeyen adam olarak o koltukta 15 yıldır oturan Turgay Demirel ve ekibi, özellikle Merkez Hakem Kurulu, büyük bir başarıya daha imza attı. Geçen sezon oynanılan final serisinde yaşananlardan ötürü ismi iddianamede ve ek klasörlerde geçen Recep Ankaralı yarın ligin 12. haftasında oynanılacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisine başhakem olarak atandı. Anlaşılan biri yine masabaşı oyunlara alet olmuş, alınan yenilgilerin telafisi için kural dışı oyunlara başvurmuş. İddianamede böylesine ciddi bir ithamla yer almasına karşın herhangi bir adli/idari soruşturma başlatılmayan bir hakemin performansı ne olursa olsun, en çok konuşulan konu bu olacaktır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0