Elinin Hamuruyla.. | STSL 15. Hafta

İşler bizim istediğimiz gibi gitti bu hafta da. Fenerbahçe derbisinin ardından yine derbi niteliğinde bir maça çıktık Trabzonspor karşısında. İlkinin ardından ikincisinden de 3 golle ve 3 puanla ayrıldık. Futbol Tanrıları bizi seviyor neyse ki son günlerde de böylece hakkımızın, emeğimizin karşılığını alabiliyoruz. Hangi maç olursa olsun ayırt etmeksizin çok iyi hazırlanıp sahaya tam motive olmuş bir şekilde çıkıyoruz. Herkesin hırsı ve isteği yerinde. Özellikle her maç 11bin metrenin üzerinde koşarak herkesi hayrete düşüren Elmander'in bitmek bilmeyen isteği bütün takımı ateşliyor adeta. Bu motivasyon ve hırsımızdan hiçbir şey kaybetmeden kalan 2 maçtan da galibiyetle ayrılıp, ilk yarıyı lider olarak bitirmek şahane olur. Böylece yaklaşık 10 günlük olan devre arası tatilinde "Kim geliyor?" "Kim gidiyor?"a odaklanabiliriz huzur içinde.


TRABZONLULARA YAKIŞMAYAN HAREKETLER
Trabzonspor maçında taraftarın tutumu felaketti. Tamam biz de olsak bizi bırakıp aynı ligde başka bir takıma giden futbolcuyu bağrımıza basmayız elbette. Bunu kimse yapamaz zaten yapmaz da. Selçuk'a yapılan protestolar haddini aşmadığı sürece normal karşılanabilir, aynı şekilde Engin ve Ceyhun'a da. Hele ki sizden giden 3 futbolcudan 2si stadınıza gelip size rakip olarak çıktığı ilk maçta gol atıyorsa hiçbir taraftar bunu sindiremez doğrudur. Protesto edileceklerini zaten düşünüyorduk, ıslık, pankart veya tezahüratlarla; ancak iş çığrından çıktı bir noktadan sonra. Sahaya atılan maddelerin arasında su şişesinden ayakkabıya ne ararsan vardı, kaldı ki atılan su şişesi hedef şaşırarak Trabzonlu kaleci Tolga'nın suratında patladı. Ya o anda sakatlansaydı? Alınacak muhtemel bir cezanın üstüne bir de taraftarın kendi kalecisini sakatlaması tüy dikerdi üstüne. Zaten protestonun bu kadar abartılmasını gerektirecek bir durum yoktu ortada, golü attıktan sonra doğru dürüst sevinmedi bile Selçuk ve Ceyhun. Ya o komplo teorilerine ne demeli? Neymiş? Fatih Hoca taraftarı çıldırtmak için Selçuk, Engin ve Ceyhun'u oynatmış! Adamın başka işi yok, tek odak noktası rakip taraftarı çıldırtmak mıdır? Hatta biz o 3 oyuncuyu da sadece Trabzon maçlarını düşünerek, rakip taraftarı sinir edebilmek için transfer ettik değil mi???


EBOUE "THE JOKER"
Eboue'nin Fenerbahçe maçında sakatlanarak sahayı istemeye istemeye terketmek zorunda kalmasının üstünden 3 gün geçmişti ki Trabzon maçında yine ilk 11'deydi. Bu Fildişi Sahilli oyuncuların fizikleri fazla mı dayanıklı ne? Maç sonu röportajlarında açıklama yapan Ujfalusi'yi ve Semih'i bir türlü rahat bırakmayan Eboue sempatik tavırlarıyla gün geçtikçe kalbimizi kazanmaya devam ediyor. Soyunma odasında Semih'in cep telefonunu saklayıp ona şaka yaparak telefonunu kaybettiğini zannetmesini sağlayan Eboue, daha önce de oynadığı Arsenal'de her zaman takımın en şakacısı olarak gösteriliyor arkadaşları tarafından. Zaten Eboue'nin Arsenal'deki lakabı da "The Joker" yani "Şakacı"ymış.

26 NUMARA SEMİH KAYA
Süper Lig'in yeni "Genç Semih"i Semih Kaya'nın takımımızda 26 numaralı formayı tercih etmesinin sebebi kendisi gibi defans oyuncusu olan Chelsea'de oynayan İngiliz John Terry'e olan hayranlığından kaynaklanıyormuş. 98 yılından beri Chelsea kulübünde oynayan ve Wayne Bridge ile olan "malum" olayına kadar İngiliz Milli Takımının da kaptanı olan Terry'e karakteri değil, sadece futbolu ve profesyonelliği benzer umarım. Bu arada Semih geçen sezon Çağlar Birinci'ye karşılık olarak Denizlispor'a gönderilmek istenmiş; ancak bu transferi kabul etmeyerek kiralık olarak eski GalatasaraySuat Kaya'nın çalıştırdığı Kartalspor'a gönderilmiştir ve ardından yuvasına geri dönmüştür ve şu anda hemen hemen bütün taraftarın umut bağladığı ve gelecek gördüğü oyuncularımızdan. İyi ki Denizlispor'a gitmeyi kabul etmemişsin Semih. Umarım daha da iyi olacak oyunun ve zamanla kazanacağın tecrüben ile uzun yıllar bu renklere hizmet edersin, sen de idolün gibi bir gün  milli takımımızın kaptanlığını kadar gelirsin.

AMRABAT YOLDA MI?
Shota Arveladze'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Kayserispor, Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Karabükspor'u 2-0 mağlup etti bu hafta. 82. dakikada skoru belirleyen ikinci golü atam Amrabat'ın golünden çok maç sonunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti. "Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri, bana göre en büyüğü. Orada oynamak hayalim. Eğer beni isterlerse ben de gitmek isterim. Şu anda kalan 2 maça odaklandım; ama Ocak'ta ne olur göreceğiz. Umarım hayallerim gerçekleşir. İnşallah" dedi ve bütün gözleri üzerine çevirdi bu açıklamalarıyla. Bakalım menajerliği köle ticareti zanneden zihniyetteki anti Galatasaraylı menajer bu açıklamalardan sonra ne yapacak? Bu arada AmrabatKarim Benzema'ya fazlasıyla benzeten bir ben miyim acaba?

ORDUSPOR'DA İSTİFA
Orduspor bu hafta da Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilerek arka arkaya 5. maçını da kaybetti. Geçen hafta Sivasspor maçında skor 1-1 durumdayken kendi kalesine gol attı ve maçı 2-1 geride tamamladı Orduspor ve şanssızlık bu ya, bu hafta da Gençlerbirliği maçının 89. dakikasında yine kendi kalesine gol attı ve yine yenilgiyle ayrıldı sahadan. Sonrasında da olanlar oldu zaten, bir sürü açıklama dahilinde teknik direktör Metin Diyadin istifasını verdi ve istifa kabul edildi. Önümüzdeki maçına takımımız karşısında çıkacak olan Orduspor'un yeni teknik direktörünün kim olacağı ve bu ani değişiklikten takımın nasıl etkileneceği ise merak konusu. Orduspor 15. hafta itibariyle 17 puan ve 14. sırada.
  • Ankaragücü ise pek de sürpriz olmayan bir isimle, profesyonel futbol kariyerinde 15 yıl boyunca takımda oynayan Hakan Kutlu'yu getirdi teknik direktörlüğe yine, yeni, yeniden! Hakan Kutlu daha önce de bir yılı yardımcı antrenörlük olmak üzere iki yıl Ankaragücü'nün teknik direktörlüğünü yapmıştı.
  • Carvalhal'in önderliğindeki Beşiktaş da bu hafta Arif Erdem'in çalıştırdığı İstanbul BŞB ile 1-1 berabere kaldı. Yaşanan son gelişmelerden sonra Beşiktaş taraftarının en büyük merak konusu Carvalhal'le yavaştan da olsa bir uyum yakalamış olan takımın başına yeniden Tayfur Havutçu'nun geçip geçmeyeceği. 
16. haftanın açılış maçına 16 Aralık Cuma günü saat 20:00'da Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda Orduspor karşısına çıkacağız. Gün itibari ile -salı- hali hazırda bir teknik direktörü bulunmayan ve üst üste yenilgiler almaya devam eden Orduspor'a bir yenilgi de biz yaşatmak istiyoruz. Ordu'dan 3 puanla dönerek galibiyet serimize ve bizi sevindirmeye devam edin Aslanlar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0