Elinin Hamuruyla.. | STSL 16. ve 17. Hafta

Ertelenmesiyle, geç başlamasıyla, hafta içi maçlarıyla yoğun tempoyla başlanan play-offlarla birlikte iyice uzayıp gidecek olan ligin ilk yarısını lider olarak tamamladık. Uzun zamandır uzak kaldığımız liderlik koltuğuna kavuştuğumuz gibi ilk yarıyı da 10 sezon gibi bir süreden sonra lider kapatabildik. Kuşkusuz ki bu bizim için büyük bir motivasyon olacaktır ve kısa sürecek sezon tatilinin ardından başlayacak olan ikinci yarıda da bu heyecan ve güvenle devam edersek şampiyonluğun en büyük adayı ve olduğumuzu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bu kadar yeni bir takımın bu kadar kısa sürede birbirine alışıp, büyük bir özveri, arkadaşlık ve çalışma ile başarıya ulaşması gerçekten takdiri hakediyor ve biz taraftarları inanılmaz mutlu ediyor. Bütün futbolcularımızın emeği büyük elbette; ama Fatih Terim farkı da şimdiden ortada!


ORDU'DA SAHNEDE BAROS
16. haftada Metin Diyadin'in istifası sonrası henüz yeni bir teknik direktörü ile masaya oturmamış olan Orduspor karşındaydık. Teknik direktörlerinin ayrılışından sonra moralsiz ve formsuz bir Orduspor bekleyenler genel olarak yanıldı; Orduspor beklenenin üzerinde bir performans sergiledi takımımız karşısında, belki de bekleneni veremeyen biz olduk bu sefer. Çok iyi oynadığımız maçlardan biri olamadı belki de; ama 2 golle gelen 3 puan bizi yeterince mutlu etti. İlk golümüz yedek kalsa da, ilk 11'de başlasa da kalitesinden ve karakterinden ödün vermeyen golcümüz Baros'dan geldi 22. dakikada, ikinci golümüzün ise asistini yaptı Baros ve skoru belirleyen golü kaçırdığı pozisyonlarla Fatih Hoca dahil herkesi çıldırmanın eşiğine gelen Kazım'a attırdı 67. dakikada. Gol sonrası Melo ile Kazım'ın yaptıkları dans her ne kadar aşırıya kaçmak olarak yorumlansa da niyetli olmadıklarını, hırslarının ve sevinçlerini bu dansla dışa vurmak istediklerini dile getiriyor; aksi zaten Galatasaray forması taşıyan hiçbir oyuncumuza yakışmaz diye noktalıyorum.

FRİKİKÇİ SELÇUK
17. hafta maçımızda Manisaspor'u ağırladık Aslantepe'de. Çok sert ve bu maç için fazlasıyla hazırlanmış bir Manisaspor vardır karşımızda. Eboue'yi sakatlama yarışı vardı sanki maçta, neyse ki korktuğumuz olmadı da sakatlanmadan bitirebildi maçı Eboue. Takımımızın tek golü Selçuk İnan'dan geldi. 15. haftada eski takımı Trabzonspor'a attığı frikik golünden sonra bu hafta da yine bir diğer eski takımı olan Manisaspor'a muhteşem bir frikik golü attı Selçuk. Gol kadar gol sevinci de güzeldi, bütün oyuncularımız birbirine sarılırken oluşan kargaşada Baros kendini yerde buldu. Maçın dikkat çeken isimlerinden biri de Manisaspor kalecisi İlker Avcıbay oldu. Bir gol yemesine rağmen oldukça başarılı kurtarışlar yaparak takımının farklı yenilmesine engel oldu aynı zamanda. Bunun yanı sıra bizim kalecimizi de göz ardı etmemek lazım, sezon başından beri 16 maçta kaledeydi ve sadece 10 gol yedi, son haftalarda ise kalesini gole adeta kapattı Muslera.

KARABÜK'TE 8 GOL
16. haftanın belki de en heyecanlı maçı Kardemik Karabükspor - Mersin İdman Yurdu maçıydı. Bol gollü ve bol kartlı geçen bir karşılaşma oldu. Tam 8 gol vardı bu maçta ve 9 da kart. Mersin'in açılış golü ve ikinci golü Andre Moritz'den geldi. Daha sonra 75. dakikada oyundan çıkarak yerini Nijeryalı oyuncu Nduka Ozokwo'ya bıraktı ve Ozokwo da 90. dakikada Mersin'in 5. ve son golünü atarak skoru belirledi. Karşılıklı atılan gollerle Mersin, Karabük5-3'lük skorla geçti. Bu arada Ozokwo, Mersin'in Süper Lig'e çıkmasında büyük payı olan oyunculardan biri, onu gelecek sezonlarda daha iyi bir takımda görmek pek de sürpriz olmayacak gibi.

GOL KRALI'NDAN HAT TRICK
Bütün takımların 2 maç yaptığı bu haftada Trabzonspor, Gençlerbirliği maçı eksiği nedeniyle 3 maç yaptı. Gençlerbirliği ile gecikmeli olarak oynadığı 14. hafta maçından 2-1'lik yenilgi ile ayrılan Trabzonspor 16. haftayı da Fenerbahçe karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyetle kapattı. İlk yarının son haftasında ise Orduspor karşısında gol oldu yağdı, adeta haftalardır atamayarak biriktirdiği golleri Orduspor'a attı ve evinde 4-1'lik skorla 3 puan alarak kapattı devreyi. Trabzonun ilk golü 22. dakikada Halil Altıntop'tan geldi, diğer 3 gol ise Burak Yılmaz'dan. Orduspor'a attığı 3 gol ile ilk yarıdaki gol sayısını 16'ya çıkaran Burak Yılmaz bu sezon gol krallığının açık ara önde giden ismi. En yakın rakipleri ise 7şer golleri bulunan Germain Tum ve Pierre Webo. Bu arada takımımızın ise en golcü ismi 6 gol ile Elmander.


  • Abdullah Avcı'nın gidişinden sonra hızla puan kaybetmeye başlayan İstanbul BŞB 16. ve 17. haftalarda da düşüşüne devam etti. 16. haftada Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak evinde 2 puan kaybeden İBB, 17. haftada ise Gençlerbirliği karşısındandan 4-0'lık ağır bir yenilgi ile ayrıldı. İlk yarı itibari ile Gençlerbirliği 28 puan topladı ve 5. sırada, İBB ise Abdullah Hoca ile 4.sıradayken topladığı 18 puana 7 haftada sadece 6 puan ekleyebildi ve 24 puanla 9. sırada yer alıyor.   

  • Tayfur Havutçu'nun özgürlüğüne kavuşmasından sonra yeniden Beşiktaş'ın başına geçip geçmiceği merak konusuydu, kimilerine göre beklenen olmadı; ancak bana kalırsa şu anda alınabilecek en mantıklı karar alındı ve sezon başından beri takımın başında olan ve gün geçtikçe takıma olan adaptasyonu artan Carvalhal teknik direktör olarak yoluna devam edecek. Bu karardan sonra oynanan maçlarda 16. haftada Beşiktaş, Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı, 17. haftada ise Karabükspor'u Hugo Almeida'nın golüyle 1-0 yendi. İlk yarı itibari ile Beşiktaş 32 puanla 3. sırada.
  • 16. haftada Kayserispor karşısından 1-0 lık galibiyetle ayrılan Eskişehirspor 17. hafta maçına Mersin İY karşısında çıktı ve golsüz bir beraberliğe razı oldu iki takım da. Eskişehirspor 30 puanda ve 4. sırada yer alıyor ve sezon başından beri iyi bir grafik sergiliyor; ancak bu sefer beklenen değil beklenmeyen bir olay gelişti ve teknik direktör Michael Skibbe takımını bırakarak Hertha Berlin ile anlaşmaya vardı, Eskişehirspor taraftarını üzerek takımdan ayrıldı. Skibbe'nin ardından ise bugünlerde kulakları sık sık çınlatılan, Selçuk'a Galatasaray'a gitmemesi, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takıma gitmesi yönünde telkinlerde bulunarak onu rakip takıma yönlendirmeye çalışan sevgili! Ersun Yanal ile anlaşıldı.

3 Ocak Salı günü başlayacak olan Süper Lig'in 2. yarısının açılış maçı Kayserispor ile Bursaspor arasında saat 18.00'da oynanacak. Biz de 18. hafta maçımızı aynı gün saat 20.30'da İstanbul BŞB ile oynayacağız. Açılışı galibiyetle yapar ve sezonu mağlubiyetsiz kapatırız umarım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0