Derbi sonrası/öncesi moral maçı..

Beko Basketbol Ligi'nde 11.haftanın maçında evinde Türk Telekom'u ağırlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, geçtiğimiz hafta aldığı Beşiktaş Milangaz mağlubiyetinin ardından Türk Telekom karşısında aldığı galibiyetle gelecek hafta oynayacağı Fenerbahçe Ülker derbisi öncesinde moral depoladı. Abdi İpekçi Arena'da oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün oyununu kabul ettiren Oktay Mahmuti'nin öğrencileri, ilk yarısını 47-38 önde kapattığı karşılaşmadan da 82-75'lik skorla ayrılarak ligde 9.galibiyetini elde etti. Darius Songaila'nn 16 sayı ile takımımız adına en skorer olduğu karşılaşmada maçın yıldızı kuşkusuz Göksenin Köksal oldu. Maça ilk beş başlayan ve yaklaşık 32 dakika süre alan genç oyuncu 9 sayı - 6 ribaund - 5 asist gibi önemli bir performans ortaya koyarak maçın yıldızı olmayı başardı.

Mücadele Ali Karadeniz ile Joshua Shipp’in karşılıkla basketleri ile başlarken ilk dakikalarda hücumda daha etkili bir performans sergileyen ev sahibi ekip, karşılaşmanın 5. dakikasına özellikle içeri kat ederek bulduğu sayılarla 18-9 önde girdi. Jamon Lucas’ın hem boyalı alandan hem de dışarıdan bulduğu basketlerle farkı daha da açan Galatasaray Medical Park, ilk çeyreği 29-15 üstün tamamladı. Sarı-Kırmızılılar ikinci periyotta Ender Arslan ve Mert Shumpert’ın isabetleriyle farkı 17’ye çıkardı. Rakibine 10-0’lık seriyle yanıt veren Türk Telekom, Tutku Açık’ın üçlüklerini de Aleksandar Capin ile cevaplayarak durumu 45-36 yaptı. Devrenin sonucunu da Simas Jasaitis belirledi: 47-38.

Galatasaray Medical Park üçüncü periyoda Göksenin Köksal ve Furkan Aldemir’in arka arkaya basketleriyle girerken, konuk ekip Muratcan Güler - Aleksandar Capin ikilisiyle skor üretti. Darius Songalia’nın da katsıyla farkı 20’ye yükselten ev sahibi son 2 buçuk dakikasında potasında sadece 3 sayı gördüğü çeyreği 68-51 önde tamamladı. Sarı-Kırmızılılar, final periyodunda Mert Shumpert’ın basketleriyle 23 sayılık fark yakaladı. Kaspars Kambala’nın sorumluluk almasıyla 8-0’lık seri bulan Türk Telekom skoru 78-63’e getirse de kalan 4 dakika Başkent temsilcisinin maça ortak olması için yetersizdi. Galatasaray Medical Park son 2 dakikada rakibinin bu kez 10-0’lık bir seriye imza atmasını önleyememesine rağmen karşılaşmayı 82-75 kazandı.

Maç boyunca bulduğu 32 basketin 29'unu asist üzerinden bulan takımımızda bu alanda öne çıkan isim 7 asist ile Jamon Gordon olmayı başarırken Göksenin 5, Lakovic 4 asist ile Amerikalı oyuncuya destek oldu. Savunmada rakibine alan savunması ve adam adama savunmalarda direnç gösteren, üstünlüğünü kabul ettiren takımımızda Göksenin Köksal müthiş mücadele ederek tecrübeli oyuncu Alexander Capin'e nefes aldırmadı. Maçın sonlarına doğru farkı 20 sayıya çıkartan takımımız son 3 dakikayı rölanti bir oyunla tamamlarken, maçın kontrolünü baştan sonuna kadar elinde bulundurdu. Karşılaşma öncesi tribünlerden iddianamede ismi geçen hakemlerden olan Engin Kennerman'a gelen tepkiler üzerine gözlemci tarafından anons yaptırıldı.

29 Aralık Perşembe günü Beko Basketbol Ligi'nin 12.haftasında Fenerbahçe Ülker ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park, bugün aldığı galibiyetin ardından ligde yeniden 2.sıraya yükselmiş oldu.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (82): Josh Shipp 9 (3 ribaund- 3 asist), Jaka Lakovic (4 asist), Göksenin Köksal 9 (6 ribaund- 5 asist), Mert Shumpert 11 (4 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 9 (1 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 4 (2 ribaund- 2 asist), Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir 8 (10 ribaund- 2 asist), Jamon Lucas 13 (4 ribaund- 7 asist), Darius Songaila 16 (1 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 3

TÜRK TELEKOM (75): Muratcan Güler 13 (7 ribaund- 5 asist), Nedim Yücel 3 (3 ribaund), Ali Karadeniz 19 (8 ribaund), Bekir Yarangüme 5 (2 ribaund- 2 asist), Barış Gökalp 1, Gökhan Karabıyık, Aleksandar Capin 15 (3 ribanud- 3 asist), Can Uğur Öğüt 3 (1 asist), Ceyhun Altay 4 (2 ribaund- 1 asist), Simas Jasaitis 2 (4 ribaund- 3 asist), Kaspars Kambala 10 (1 ribaund- 1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0