Elleri küçük ama yüreği büyük!

Sezon başında İtalyan kulübü Lazio'dan transfer edilen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera kuşkusuz ilk yarının lider tamamlanmasında büyük pay sahibi oldu. İlk haftalarda adaptasyon ve uyum sorunu yaşayan Uruguaylı kaleci aradan geçen haftaların ardından formunu buldu ve başarılı bir performans ortaya koydu. Dünyanın en iyi 10 kalecisi arasında gösterilen tecrübeli file bekçisi Fernando Muslera, ilk haftalarda yediği goller sonrasında "Eli küçük" olarak eleştirilmiş ve maliyeti nedeniyle yerden yere vurulmuştu. Fernando Muslera kendisine yöneltilen bu eleştirilere kapak olacak cinsten bir cevap vererek son 9 haftada kalesinde sadece 2 gol gördü ve ilk yarının en az gol yiyen (10 gol) kalecisi oldu. 

Süper Lig'in ilk maçında İstanbul BŞB karşısında kalesinde 2 gol gören Uruguaylı kalecimiz özellikle elinden kaçırdığı ve kalemizde golle sonuçlanan pozisyon sonrasında oldukça eleştirildi. Bir sonraki hafta Samsunspor karşılaşmasında da yediğimiz gole engel olamayan Fernando Muslera, ligin 3.haftasında oynanılan Karabükspor maçında 13.dakikada son derece anlamsız bir kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve eleştiri oklarını üzerine çekti. Ligin ilk 3 haftasında 3 gol yiyen ve bir kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Uruguaylı kaleci yerden yere vuruluyor, elleri küçük olmakla, gereksiz ve anlamsız transfer olmakla itham ediliyordu. Ülkemizin übersonik futbol otoriteleri Uruguaylı kaleciye karşı savaş baltalarını çıkartmıştı.

Karabükspor maçında gördüğü kart nedeniyle bir hafta forma giyemeyen Muslera, ligin 5.haftasında Ankaragücü karşılaşmasında kaleyi devraldı. Ankaragücü deplasmanında gol yemeden maçı tamamlayan tecrübeli file bekçisi ligde ilk kez gol yemeden bir maçı tamamlamıştı. Bir sonraki hafta TT Arena'da oynanılan Bursaspor maçında 80.dakikada Serdar Aziz'in kafa vuruşunda kalesinde golü gören Fernando Muslera kazanılan puanlara rağmen yediği goller nedeniyle eleştirilmeye devam ediyordu. Antalyaspor karşısında kalesini gole kapatan Uruguaylı kaleci bir sonraki hafta facia olarak nitelendirebileceğimiz Gaziantepspor karşılaşmasında kalesinde 4 gol birden görüyor ve müthiş hakem hatalarına kurban giderek 8 hafta içerisinde kalesinde 9 gol görüyordu. TT Arena'da oynanılan ve karşılaşmanın hakemleri Abdullah Yılmaz - Serdar Diyadin ikilisinin müthiş (!) yönetimleri sonrasında takım savunmasından, takım oyunundan uzak bir duruma düşen takımımızda Muslera yediği 4 gol nedeniyle yerden yere vuruluyor ve bir süredir devam eden eleştiri oklarının hedefinde yer alıyordu. Uruguaylı kalecinin maliyetinden tutun, ellerinin boyutuna kadar tartışılmaya devam ediliyordu.

Facia olarak nitelendirebileceğimiz Gaziantepspor maçının ardından Muslera eleştirilere aldırmadan sahada mücadele ediyordu. Sırasıyla Kayserispor, Mersin IY ve Beşiktaş karşılaşmalarında kalesini gole kapatan Muslera, alınan 5 puanda da başrol oynuyordu. Mersin IY maçında penaltı kurtaran, Beşiktaş deplasmanında derbide siyah-beyazlı forvetlere gol şansı tanımayan Uruguaylı gösterdiği performans ile kendisini tartışanlara cevap verir gibiydi. Sivasspor karşılaşmasında kalesinde gol gören Uruguaylı kaleci, bir sonraki hafta deplasmanda oynanılan Gençlerbirliği maçında da kalesini gole kapatmayı başardı. TT Arena'da oynanılan Fenerbahçe derbisinde kalesinde 90+2'de şanssız bir gol gören Fernando Muslera, bir sonraki hafta deplasmanda oynanılan Trabzonspor ve Orduspor karşılaşmalarında da kalesini gole kapattı ve önemli kurtarışlar yaptı. Uruguaylı tecrübeli kaleci ligin ilk yarısında son hafta oynanılan Manisaspor karşılaşmasında da kalesini gole kapatarak ilk yarıda Galatasaray'ın hem ligin en az gol yiyen takımı olmasını sağladı hemde ligin en az gol yiyen kalecisi olma başarısını gösterdi. Muslera ayrıca şuanda oynanılan Avrupa liglerinde de en uzun süre gol yemeyen kalecilerden birisi olarak göze çarpıyor ve bu başarısıyla sezon başında kendisini eleştirenlere tabir-i caizse "kapak" niteliğinde saha içi performansı ile cevap veriyor.

Süper Lig'de Galatasaray forması altında oynadığı ilk lig maçı olan İstanbul BŞB karşısında deplasmanda kalesinde 2 gol gören Muslera (Karabükspor deplasmanında golü yiyen Ufuk'tu) bu karşılaşmanın ardından geride kalan 8 deplasman maçında kalesini gole kapatmayı başarırken, 17 hafta sonunda kalesinde 10 gol gördü. Galatasarayın deplasmanda gol yememe serisi yakaladığı performansta büyük pay sahibi olan Fernando Muslera oynanılan son 9 lig maçında kalesinde sadece 2 gol gördü. Sempatik tavırları ve performansı ile taraftarın gönlünde ayrı bir yere sahip olan Uruguaylı kaleci bu sezon Karabükspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kartın yanı sıra Gaziantepspor ve Mersin IY karşılaşmalarında da sarı kartla cezalandırıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0