Ortasahada bir maestro; Selçuk İnan!

Sezon başında bedelsiz olarak transfer edilen Selçuk İnan ilk yarıyı lider kapatan takımımızda kuşkusuz en önemli isimlerden birisi.. Süper Lig'de geride kalan 17 hafta sonunda tüm maçlarda 90 dakika oynayan tek oyuncumuz olan tecrübeli ortasaha oyuncusu Selçuk ayrıca 10 sezon sonra gelen başarıda da büyük pay sahibi olmayı başardı. Sıradan bir ortasaha oyuncusundan ziyade çok yönlü bir merkez ortasaha oyuncusu olan 26 yaşındaki yeni transferimiz alışagelmişin dışında bir performans ortaya koyarak hücum yönünde takıma önemli katkı sağladı. Son haftalarda attığı frikik golleri ile taraftarın "frikik golü" özlemini dindiren Selçuk, pozisyonu itibariyle forma giydiği bölgede bir maestro misali takımın hücumlarını şekillendiriyor ve istikrarlı performansı ile parmak ısırtıyor.


4 sezon boyunca Trabzonspor forması giyen ve sezon sonunda kontratının sona ermesi sonrasında bedelsiz olarak Galatasaray'a transfer olan tecrübeli ortasaha oyuncusu yerli problemi çeken Galatasaray'da önemli bir oyuncu olması beklentiler arasında yer alıyordu. Sezon öncesi transfer döneminde en önemli transferler arasında gösterilen 26 yaşındaki ortasaha oyuncusu gösterdiği performans sonrasında beklentileri boşa çıkartmadı ve kendisine güvenenleri de yanıltmamış oldu. Süper Lig'in ilk yarısında oynanılan 17 karşılaşmanın tamamında sahada kalmayı başaran tecrübeli oyuncu Galatasaray adına bu alanda tek oyuncu olmayı başardı. İstikrarlı oyunu, mücadeleci yapısı ve hücum performansı ile ilk yarıyı en yakın takipçisinin 2 puan önünde kapatan Galatasaray'da önemli bir oyuncu olan Selçuk İnan ortasahada oynamasına rağmen ilk yarıyı 5 gol - 6 asist ile tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Galatasarayın atmış olduğu 27 golün 11'ine (yaklaşık %45i) doğrudan etki yapan Selçuk, yıllardır frikik özlemi çeken taraftarında özlemini son 2 haftada attığı frikik golleri ile gidermeyi başardı.

Galatasaray forması altında ilk golünü ligin 2.haftasında Samsunspor karşısında atan Selçuk İnan, ilk asistine de bu maçta ulaştı. Galatasarayın evinde 3-1'lik skorla galip ayrıldığı karşılaşmada yıldızlaşan ortasaha oyuncusu, bir sonraki maçta Karabükspor'u boş geçti. Eskişehirspor'u evinde 2-0 mağlup eden Galatasarayımızda bir asistle galibiyette pay sahibi olan Selçuk, bir sonraki hafta deplasmanda oynanılan ve 3-0'lık üstünlüğümüz ile biten karşılaşmada da 2 asiste imzasını atarak galibiyette başrol oynadı. Bu karşılaşmanın ardından süregelen Bursaspor ve Antalya karşılaşmalarını pas geçen Selçuk, sezonun en kötü maçı olarak nitelendirebileceğimiz Gaziantepspor maçında fileleri havalandırmayı başardı fakat 2-4'lük mağlubiyete engel olamadı. Bir sonraki hafta deplasmanda Kayserispor karşısında fileleri havalandırmayı başaran tecrübeli ortasaha oyuncusu geride kalan 9 hafta içerisinde 3 gol - 4 asist ile Galatasaray'a büyük katkı sağladı. Kayseri deplasmanı sonrasında arka arkaya golsüz eşitliklerle sonuçlanan iki karşılaşma olan Mersin IY (0-0), Beşiktaş (0-0) maçlarında girdiği pozisyonları ve takım arkadaşlarını soktuğu pozisyonlardan yararlanamayan tecrübeli ortasaha oyuncusu Fatih Terim'in takımında ortasahada hücum bölgesinde sorumluluk almaya başladı. Özellikle duran toplarda etkili olması ile rakip kalede tehlikeler yaratan Selçuk, deplasmanda oynadığımız Beşiktaş maçında yaklaşık 25-26 metreden kullandığı frikikte gole çok yaklaşmıştı fakat 10 cm farkla auta giden top sonrasında gol sevinci yaşayamadı. Sivasspor ve Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyetlerde de ortasahada önemli bir rol üstlenen tecrübeli oyuncu atılan 3 gole katkı sağlayamasa da ortasahada önemli bir isim olmayı başardı. 

4 haftalık skora katkı yapamama talihsizliğini ligin 14.haftasında Fenerbahçe karşısında bozan Selçuk, karşılaşmanın 3.golünde asisti yapan isim olmayı başardı. Fenerbahçe maçında ortasahada oldukça etkili bir performans gösteren tecrübeli oyuncu bir sonraki hafta eski takımı Trabzonspor karşısında maçın yıldızı oldu. Trabzon deplasmanında 3-0 gibi net bir skorla alınan galibiyete bir gol, bir asistlik katkı sağlayan Selçuk attığı frikik golüyle uzun süredir frikik golü bekleyen taraftarın bu özlemine son verdi. Trabzonspor maçının yıldızlarından birisi olan Selçuk, bir sonraki hafta Orduspor deplasmanında hücum anlamında çok etkili olamasa da ortasahada Galatasarayın en önemli isimlerinden birisi olmayı başardı. Süper Lig'in ilk yarısının son maçı olan Manisaspor karşılaşmasında tıpkı geride kalan 16 haftada da olduğu gibi 90 dakika sahada kalan tecrübeli ortasaha oyuncusu karşılaşmanın 64.dakikasında attığı enfes frikik golüyle takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Süper Lig'in ilk yarısında attığı 27 golle en golcü takım olarak bulunan Galatasaray'da skora doğrudan 11 golde katkı sağlayan 26 yaşındaki tecrübeli ortasaha oyuncusu Selçuk İnan kuşkusuz yeni sezonda Galatasarayın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Özellikle geçtiğimiz sezonlarda ortasahada bu bölgede oynayan oyuncuların ardından Felipe Melo ile muhteşem bir ikili olan Selçuk İnan, attığı ve attırdığı goller ile takımımızı zirveye taşıyan önemli etkenlerden birisi oldu. 17 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Selçuk, ligin 4.haftasında Eskişehirspor ve 8.haftasında Gaziantepspor karşılaşmalarında sarı kart gördü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0