Galibiyetler Devam Etsin: Orduspor-Galatasaray

Sivasspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını galibiyetle kapatan takımımız ve geçen sezonun başından [2-4 hafta arası] bu yana geçen süre içerisinde ilk defa 4 maç üst üste kazandı. Bu dört maçta 9 gol atan takımımız sadece 3 gol yedi. Bu maçların sadece bir tanesinde tek forvet oynayan takımımız son üç maçta Elmander-Baros ikilisiyle mücadele etti. Ayrıca Gençlerbirliği karşısında oyuna sonradan giren ve performansıyla göz dolduran Emre Çolak önce Fenerbahçe derbisinde ardından da Trabzon maçında ilk on birde sahaya çıktı. Özellikle yaratıcı oyuncu eksikliğinden kaynaklı atak organizasyonu sıkıntısını çözmek için güzel bir hamle oldu gibi gözüküyor. Şimdi bu seriyi 5 maça çıkartmak ve istikrarı sağlamak için sıra Orduspor maçını kazanmaya geldi.

Ligin yeni ekiplerinden olan Orduspor sezona iyi bir başlangıç yaptı ve oynadığı 7 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Ancak daha sonra bu performansını devam ettiremeyen Orduspor oynadığı son 8 karşılaşmada 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak ligin son sıralarına doğru düştü. Bu kötü seriden sonra teknik direktör Metin Diyadin yönetime istifasını verdi. Şu an bir teknik direktörü olmayan Orduspor'u Galatasaray maçında A2 takım antrenörleri hazırlayacak. Sezonun geri kalan kısmının tamamına baktığımızda Orduspor, 15 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı ve topladığı 17 puanla şu an ligde 14.sırada bulunuyor. Attığı 13 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü Orduspor'un en golcü oyuncularına baktığımızda tanıdık iki isim görüyoruz. Bu listede Orduspor'da kiralık olarak forma giyen Stancu 4 golle ilk sırada, ikinci sırada ise 3 golle Culio yer alıyor.
Galatasaray 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 31 puan toplayarak 16.haftaya ligin lideri olarak giriyor. Bu maçlarda 24 gol atan ve sadece 11 gol yiyen takımımız hem ligin en çok gol atan hem de en az gol yiyen takımı oluyor. Deplasmanda oynadığımız son 6 maçta gol yememiz bu maç için dikkat çeken bir bilgi. Son olarak Fenerbahçe ve Trabzon maçında birer gol atan Elmander attığı 6 golle takımın en golcü oyuncusu, onu takip eden Milan Baros'un 3 golü bulunuyor. Bu sezon 9 farklı oyuncumuzun gol attığını da bir diğer bilgi olarak vermekte fayda var. Ordusporla lig tarihinde en son 1986 yılında karşılaştık. Onun dışında geçen sezon Türkiye kupasında karşılaştığımız Orduspor'u Arda Turan ve Shabani Nonda'nın (2) golleriyle 3-0 mağlup etmiştik.

Kadroya baktığımızda ise sakatlıkları süren Yekta Kurtuluş ve Sabri Sarıoğlu'nun tedavileri ve özel çalışmaları devam ediyor. Kart cezalısı hiç bir futbolcumuz yok ama Semih Kaya, Felipe Melo bir sarı kart daha görürlerse bir sonraki hafta oynanacak olan Manisaspor maçında kadroda olamayacaklar.

16 Aralık 2011 Cuma günü saat 20:00'de başlayacak olan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Takımımıza başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0