Ligde üstüste 7.galibiyet..

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi'nin 8.haftasında evinde Pursaklar Voleybol İhtisas'ı konuk eden Galatasaray bayan voleybol takımı, karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrılarak ligde üstüste 7.galibiyetini elde etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibi karşısında ilk seti 22-25'lik skorla kaybeden kadın voleybol takımımız, süregelen 3 seti kazanarak karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Seray'ın 12, Calderon, Gökçen ve Natalia'nın 11 sayı ile hücumda skor paylaşımı gördüğümüz kadın voleybol takımımız Pursaklar Voleybol İhtisas karşısında aldığı galibiyetle puanını 21'e yükseltti ve puan tablosunda ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Teknik molaları 8-4 ve 16-15 önde geçti ama sonunu getiremeyince konuk takım Pursaklar seti 25-22 aldı. İlk sete çok iyi başlayıp, teknik molalardan sonra yaptıkları blok, manşet ve servis hatalarıyla seti kaybeden Galatasaray, ikinci sete de ilk sette olduğu gibi çok iyi başladı. Libero Funda hatasız manşetler aldı. İtalyan pasör Lo Bianco pasların dağıtımını çok iyi yaptı. Kübalı Calderon ile Natalia, Nilay, Deniz ve Gökçen bloklarıyla rakiplerinin hücumlarına adeta duvar ördü. Smaçlarıyla da sayıları topladılar. Teknik molaları 8-6 ve 16-12 önde tamamlayan Galatasaray seti de 25-18 alıp beraberliği sağladı. (1-1)

İkinci seti alıp maçı kazanacaklarına inanan Sarı-Kırmızlılar karşısında konuk takım maçı bırakmadı. Amerikalı Newcombe ile Brezilyalı Helena ve Ferda’nın başarılı oyunu karşısında Galatasaray zor anlar yaşadı. İlk teknik molayı Pursaklar 8-7 önde geçti. Teknik mola sonrası Sarı-Kırmızılılar yavaş, yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. Karşılıklı alınan sayılarla geçen bu setin ikinci teknik molasını Galatasaray 16-13 önde bitirdi. Sonraki sürelerde Cim-Bom’un kızları Seray, Natalia, Calderan ve Gökçe’nin etkili servis ve smaçlarıyla arayı 5 sayı farkla açıp skoru 20-15 yaptı. Sonraki sürelerde de üstün oyununu sürdüren Sarı- Kırmızılılar seti de 25-17 farklı alıp skoru da 2-1 lehine çevirdi. Maçı da kazanma sinyalleri de verdi.

Maçın dördüncü seti de diğer setlerin adeta kopyasıydı. Her iki takım da başarılı bir oyun ortaya koydular. Teknik molalara kadar karşılıklı alınan sayılarla geçen bu setin de ilk teknik molasını konuk takım porsuklar 8- 7 önde bitirdi. Sonunu getiremeyince ikinci teknik molayı Galatasaray 16-15 aldı. Sonraki sürelerde büyük çekişme yaşandı. Seti Galatasaray 25-23 maçı da 3-1 kazanan Galatasaray oldu.

GALATASARAY:
Lo Bianco 2, Natalia 11, Nilay 7, Calderon 11, Selime 7, Gökçen 11, Funda (L), Deniz. Seray 12, Eric 2
PURSAKLAR İHTİSAS: Pınar 3, Seda 2, Newcombe 26, Deniz 3, Helena 19, Ferda 12, Necla (L), Özlem, Sinem
Tayyar Sümen / VoleybolMagazin

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0