ELEŞTİRİ | Provakasyon mu, eğlence mi?

Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında Orduspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasarayımızın ikinci golünü atan Kazım Kazım ve Felipe Melo gol sonrasında korner direğine giderek sevinç gösterisinde bulundu. Bir takım futbol ulemaları ve tarafsız futbol otoriteleri (!) bu sevincin rakip takımı ve son oynanılan derbilerde alınan galibiyetler nedeniyle rakipleri tahrik etmek amaçlı olduğunu dile getirdi. Golü atan Kazım'ın maç sonrasında bu dansın anlamını açıklamasına rağmen hala "rakip taraftarı provakasyon" olarak algılamak isteyen beyinlere işin doğrusunu izah edelim. Bu dansın dünyada bir çok örneği var. Anlaşılan o ki, dört bir yana yayılan bu dans futbolcular tarafından "rakip taraftarı provake etmek için" yapılıyor. Eğlenmek için değil...

Brezilya'da Santos forması giyen Neymar, İspanya'da Real Madrid forması giyen Marcelo ve Cristiano Ronaldo, İtalya'da Milan forması giyen Pato, Robinho ve Kevin-Prince Boateng, Almanya'da Mönchengladbach forması giyen Marco Reus ve arkadaşları da attıkları gollerden sonra sevinmek, eğlenmek veya golü kutlamak yerine rakip taraftarı provake etmek, tahrik etmek ve rakipleriyle dalga geçmek için Michel Telo'nun son aylarda ortalığı kasıp kavuran şarkısı Ai se eu te pego'yu seçerek dans etmiş.

Futbol ulemalarına sevgilerle.. Görüntülerin tüm Avrupa'da hatta tüm dünyada moda olan bir dansa ait olduğunu açıkca görmek yerine provakasyon diye yorum yapmak büyük başarıdır. Şimdi tekrar soralım. Dans mı, provakasyon mu?

6 yorum:

  1. Yazınıza katılıyorum. Düzeltmek istediğim küçük bir şey var. 3-4 kez provake etmek demişsiniz. Doğrusu provoke etmek olacak. Hatta onun yerine tahrik etmek ya da kışkırtmak kullansanız çok daha güzel olacak.

    YanıtlaSil
  2. BIr Galatasarayli olarak benim hosuma gitmeyen ve ahlaksizca oldugunu dusundugum bir sevinme tarziydi tum dunyada kabul gorebilir ama bizim ulkemizde pek hos karsilanmayacagi kanaatindeyim yapilmasa daha guzel olurdu.

    YanıtlaSil
  3. Hatta babam pozisyonu gorur gormez olum kendinize gelin tribundekiler laz usaklarini bir inerlerse stat kan golune doner bile dedi milletin boyle bir dansa bakis verecegi manayi varin siz dusunun.

    YanıtlaSil
  4. Iyidir ya dansetsinler. Bu da sarkinin orijinali

    http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw

    YanıtlaSil
  5. http://www.youtube.com/watch?v=nJYUjL149dQ&feature=related

    YanıtlaSil
  6. vallahi benim çok hoşuma gitti tekrar tekrar izledim hatta sonra. çok hoş bi görüntüydü. keske takımca yapsalar :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0