STSL 17.Hafta | Devreyi lider kapatmak için..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Ordu deplasmanından 2-0 gibi net bir galibiyetle dönen Galatasaray, ilk yarının son maçında bugün Süper Lig'in 17.haftasında Manisaspor’u konuk ediyor. İlk yarıyı lider kapatmak isteyen ve üstüste 6.galibiyetini almak için sahaya çıkacak olan Galatasarayımız sahaya parçalı forma ile çıkacak. Yağmur altında oynanması beklenen bu karşılaşmada takımımızın ve taraftarımızın beklentisi galibiyet üzerine kurulmuş durumda fakat rakip Manisaspor’un iyi bir ekip olduğunu da unutmamak gerekiyor. Karşılaşma öncesinde iki takım hakkındaki son bilgiler, istatistikler..

Süper Lig’de oynadığı son 5 maçtan galibiyetle ayrılan ayrıca son oynadığı 7 deplasman maçında kalesinde gol görmeyen takımımızda işler yolunda gidiyor. Devre arası tatiline girmeden önce yapılacak olan bu son maçta takımımız sahaya lider olarak ve bu durumun getirdiği özgüvenle çıkacak. Bunun yanı sır alınacak olan galibiyet Galatasaray'ı ilk devrenin lideri olarak ikinci devreye moralli ve motivasyonlu hazırlanmasını sağlayacak. Bu özgüveni, maçın başlangıç düdüğüyle birlikte rakibe baskı kurmak için kullanmamız gerekiyor. Alıştığımız önde pres, taraftarın gücüyle birlikte rakibe baskı kurmayı Manisaspor karşısında kurduğumuz takdirde galibiyet kaçınılmaz olacaktır. Maça kart cezalısı Semih’ten yoksun çıkacak olan takımımızda sakat olan Yekta ve Sabri de takımdaki yerlerini alamayacak diğer isimler.

Kemal Özdeş yönetimindeki Manisaspor sezona sıkıntılı bir başlangıç yaptı. İlk 4 hafta sonunda galibiyet yüzü göremeyen Tarzanlar, deplasmanda Samsunspor karşısında aldıkları 3 puan sonrasında vites yükseltti ve 9 hafta mağlubiyet yüzü görmedi. Bu süreç içerisinde 6 galibiyet 3 beraberlik alan Manisaspor, evinde BJK’ne karşı aldığı 4-1’lik mağlubiyet sonrasında eski tempolu futbolundan uzaklaştı. Namağlup götürdükleri seride bir ara 3.lüğe kadar yükselen ekip bu tempolu futbolun devamını getiremedi ve son 4 haftayı galibiyetsiz kapattı. Türk Telekom Arena’ya moralsiz ve yorgun olarak gelecek olan lig 8.cisi Manisaspor’da Ömer Aysan ve Ferhat forma giyemecek olan isimler olarak yer alıyor. Bu arada Fenerbahçe'de yetişen ve Manisaspor'da yedek kaleci olarak görev yapan Volkan Babacan'ın geçtiğimiz haftalarda oynanılan ve 3-1 üstünlüğümüz ile biten Fenerbahçe derbisi sonrasında "Gökten yıllar sonra kemik yağdı" diye kişisel sayfasından mesaj attığını ve bu akşam TT Arena'ya çıkacağını da belirtmekte fayda var. Gereken ilgiyi kendisine gösterelim bir zahmet..

Özgür Yankaya'nın yöneteceği karşılaşma öncesinde iki takımın muhtemel ilk 11'i şu şekilde;

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue - Servet Çetin - Tomas Ujfalusi - Hakan Balta, Felipe Melo - Selçuk İnan - Engin Baytar - Kazım Kazım, Johan Elmander ve Milan Baros.

Manisaspor: İlker Avcıbay, Jerry Akaminko - Hüseyin Tok - Jimmy Dixon - Michael Klukowski, Nizamettin Çalışkan - Yiğit Gökoğlan - Mehmet Güven - Murat Erdoğan - Josh Simpson ve Isaac Promise.

Serkan Ağbaba

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0