Rakamlarla Trabzonspor karşılaşması..

Süper Lig'in 15.haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan takımımız rakibi karşısında baştan sona sahaya yansıttığı üstün oyunu sonrasında sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Rakibi karşısında soyunma odasına 2-0 önde giden ve ikinci yarıda farkı arttırmak için bir çok fırsat yakalayan takımımız son dakikalarda bulduğu golle sahadan 3-0 galip ayrılarak liderliğini sürdürüyor. Trabzonspor karşılaşmasında öne çıkan detaylar, istatistikler ve bilgileri sizlere sunuyoruz. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanılan karşılaşmanın tüm ayrıntıları yazının devamında sizleri bekliyor.

EN ÇOK KOŞAN: ELMANDER
Sezon başında takıma katılan ve oynadığı her maçta yıldızlardan birisi olmayı başaran Johan Elmander geride kalan haftalarda da olduğu gibi Trabzon deplasmanında da takımımız adına hatta sahada yer alan tüm futbolcular arasında en çok koşan oyuncu konumunda. 11.938 metre ile sahada basmadık yer bırakmayan İsveçli golcü karşılaşmanın 5.dakikasında attığı golle takımımızı 1-0 öne geçirmişti. Johan Elmander'in ardından karşılaşmada en çok koşan bir başka isim ise 11.010 metre ile Selçuk İnan. Trabzonspor fileleri harika bir frikik golüyle havalandıran Selçuk, tribünlerinden kendisine yükselen ıslık ve küfürlere rağmen 1 gol - 1 asist ile oynayan tecrübeli oyuncu galibiyetin mimarlarından birisi oldu.

TOPUN SAHİBİ: GALATASARAY
Trabzon deplasmanında rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ve oyunun genel hakimi konumunda bulunan takımımız özellikle rakibin 10 kişi kalmasından sonra topa hakim taraf oldu. Karşılaşmada 70-80 dakikaları arasında %78 oranında topla oynayan taraf olan takımımız karşılaşmanın genelinde %61'lik oran ile topa sahip olan taraf oldu. Topla oynama konusunda rakibi karşısında ezici bir üstünlük sağlayan takımımız ayrıca isabetli pas/toplam pas istatistiğinde de dikkatleri çeken bir rakama ulaştı. Karşılaşma süresince 563 pas yapan Galatasaray, 522 pasta isabet sağlamayı başardı. Rakibi karşısında topa sahip olan, topun kontrolünü ele alan takımımız karşılaşmada rakip kaleye 15 şut attı, bu şutların 7'sinde rakip kaleci Tolga Zengin başarılı oldu. Karşılaşmada 8 kez korner kullanan Galatasaray ayrıca hücumda rakip ceza sahasına 18 orta açtı fakat bu ortalardan yalnızca 2'sinde rakip kalede tehlike bulabildi. Karşılaşmada dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Galatasaraylı hücum oyuncuları hiç ofsayta düşmedi.

GALATASARAY'IN KALESİ GOLE KAPALI!
Trabzonspor karşılaşması öncesinde geride kalan 5 deplasman maçında kalesini gole kapatan Galatasaray bu geleneğine bordo-mavili rakip karşısında da devam etti. Son 6 deplasmandan gol yemeden dönen takımımız ayrıca ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Avrupa'da devam eden liglerde de en uzun süre gol yemeyen takımlardan birisi olan Galatasarayımız geride kalan 15 haftada sadece 11 gol yedi. Savunmada sağlanan istikrar, yakalanan uyum ve başarının ardından rakip forvetlere gol şansı vermeyen takımımız rakipleri karşısında ortaya koyduğu oyun ve performans ile de parmak ısırtıyor. Takım savunmasının başarısını gözler önüne seren takımımızda zaman zaman Baros ve Elmander'in ceza sahası üzerine kadar gelip arkadaşlarına yardım ettiğini görebiliyoruz. Savunmasında başarısı ile öne çıkan takımımız ayrıca ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor. Geride kalan 15 hafta sonunda rakip fileleri 24 kez havalandırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0