Adnan Öztürk: Küme düşme kalksın diye kimse Galatasaray'ın kapısını çalmasın.

Galatasaray 2.başkanı Adnan Öztürk gündeme dair açıklamalarda bulundu. 3 Temmuz'da başlayan ve devam eden şike soruşturması kapsamında konuşulan "küme düşme cezası kalksın" şeklinde yer alan iddialara cevap verdi. Kanaltürk kanalında yayınlanan Telegol programına canlı yayında telefonla bağlanan Galatasaray 2.başkanı Adnan Öztürk son derece açık ve net mesajlar verdi. "Küme düşme kalksın diye kimse kapımıza gelmesin." diye belirten Öztürk, maddi gelirlerden ziyade ahlak ve etik gibi konuların öne çıkması gerektiğini, yayıncı kuruluşun menfaatlerinden daha çok Türk futbolunun menfaatlerinin düşünülmesi gerektiğini dile getirdi. Adnan Öztürk'ün tüm açıklamaları şu şekilde..

"Avukatlarımız Avrupa'da benzer durumlarda ne gibi cezalar verildiğini incelediler ve şikenin dolandırıcılıkla yargılandığını, hapis cezalarının buna göre verildiğini belirttiler. Biz de cezanın diğer ülkelerdeki seviyeye düşmesi için imza verdik. Rakibimiz de olsa kimsenin hapislerde yatmasını istemeyiz. Biz spor yöneticisinden önce insanız. Rakibimiz de olsa kimsenin hapiste yatmaması, yatacaksa da Avrupa normlarında ceza çekmeleri gerektiğini hep söyledik, söylüyoruz. Fakat iş eğer 'küme düşme cezasının kaldırılması' konulu bir toplantı yapılma noktasına gelirse, toplantıya bizim davet edilmemize bile gerek yok. Tavrımız bellidir, bu duruma onay vermeyiz. Kapımıza bile gelmesinler.

Dökümanlar belli, kurallar belli talimatlar belli artık bunu beklemeye gerek yok, sezon sonunu beklemeye gerek yok. Galatasaray olarak bizim için önce prensipler, ahlak ve etik değerler gelir, para kaybedeceğiz ama bizim için önce bu değerler gelir. Sezon başında da dile getirdik. Eğer kangren parmağımızı biz kesmezsek birileri gelecek kolumuzu kesecek. Şike, teşvik girişimi konularında Avrupa'da kurallar neyse bizde bunu uygulamalıyız.

Böyle bir karar Türk futbolunun sonu olur, bu kararı alanları tarih affetmez. Bizim duruşumuz bellidir, global bir dünyada yaşıyoruz herşeyden UEFA'nın haberi var biz kangrenli parmağımızı kendimiz kesmezsek UEFA kolumuzu keser, aman marka değeri, kimse mağdur olmasın, yayıncı kuruluş zarar etmesin diye karar alınmazsa Türk futbolunu bitirirler ve hesap veremezler. Sezon sonu Avrupa'ya gidecek takımların durumu Türkiye'ye verilecek olası bir ceza ile riske atılamaz karar hemen alınmalı. Belki 100-150 milyon dolar zarar edilir ama eğer karar alınmazsa ilerde şike yapılan ve cezası verilmeyen ülke olarak anılırız ve bunu 1 milyar dolarla bile temizleyemeyiz."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0