EVL | Uzun zaman sonra gelen galibiyet..

Futbolda gelen Fenerbahçe ve Trabzonspor galibiyetleri; basketbol erkeklerde Bandırma Kırmızı; kadınlarda İstanbul Üniversitesi ve Engelsiz Aslanların galibiyetlerini voleybol maçlarındaki yenilmezliğimizle devam ettirerek bir haftayı tamamladık. Ligin 7.haftasında evinde İstanbul BŞB ile karşılaşan Galatasaray Yurtiçi Kargo karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak önemli bir galibiyet elde etti. Maçın en skoreri takımımızda 18 sayı üreten Salvador Hidalgo olurken; takımımızla ilk lig maçına çıkan Kervin Pinerua14 sayılık katkı vermesi ligin ilerisi ve play-off’lar için umut verici oldu.

Aroma Erkekler 1.Liginde yedinci haftada evimizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ağırladık. Aldığımız üst üste 3 yenilginin ardından İstanbul derbisinde gösterdiğimiz etkili performans play-off’lar için ümit verdi. İlk sete iyi başlayan taraf Filenin Aslanları oldu. Set karşılıklı alınan sayılılarla geçilirken ilk teknik molaya 8-7; ikinci teknik molaya ise 16-13 önde girdik. Bu mola sonrası etkili olan taraf İBB olurken; Hidalgo ve takımımızla ilk maça çıkan Kervin’in smaç sayıları setin gelmesine yeterli olmadı. Durum 21-21 iken İBB’de oyuna giren Yankı’nın 4 servis sayısına engel olamayınca ilk seti 25-21 kaybetmiş olduk.

İkinci sette ise roller değişti. İlk ve ikinci teknik molaya birer sayı farkla önde giren taraf İBB olurken; ikinci teknik mola dönüşü çift liberolu sisteme geçmek durumu lehimize çevirdi. Arka tarafta Caner ve Arif’in etkili savunması; ön tarafta Ulaş’ın paslarını iyi değerlendiren Hidalgo, Kervin ve Erhan’ın etkili olması seti 25-18 almamıza; setlerde ise durumu 1-1’e getirmemize neden oldu.

Maçın üçüncü seti ise başa baş mücadeleyle geçti. İkinci setteki gibi teknik molaları 8-6 ve 16-13 önde geçen taraf İBB olsa da Aslanlarımızın etkili smaçları karşısında etkisiz kalan İBB blokları ve yaptıkları fazlaca servis hataları sayesinde durumu 16-16’da eşitledik. Setin sonuna kadar kıran kırana mücadele devam etti. Hatta İBB’nin 24-23 öne geçmesine rağmen yaptığımız blok ve aldığımız smaç sayısı ile seti 26-24 bitirdik ve durumu 2-1’e getirdik.

Üst üste iki seti almanın moraliyle sahaya çıkan Aslanlarımız sete hızlı başlayan taraf oldu. 5-0’lık seriyle başladığımız sete gerek arkada manşetle yaptığımız gerek önde bloklarla yaptığımız iyi savunmada eklenince teknik molaları 8-2 ve 16-8 önde geçtik.  İkinci teknik mola sonrası İBB sete asılmaya çalışsa da Filenin Aslanları, İBB’nin geri gelmesine izin vermedi. Seti 25-14 ile alırken maçtan da 3-1’lik skorla ayrılmayı bildik.

Bu galibiyetle ligde iki sıra yükselen Galatasaray Yurtiçi Kargo 6.sırada yer alıyor. Bir sonraki maç ise 17 Aralık Cumartesi günü Torul Gençlik deplasmanında! Bu maça Gümüşhane’deki tüm taraftarlarımızı davet ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0