Ünal Aysal, TRT Stadyum'un konuğuydu..

Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal, dün akşam TRT kanalında yayınlanan ve Ersin Düzen'in sunduğu Stadyum isimli programa konuk olarak katıldı. Yaklaşık 1.5 saat canlı yayında Ersin Düzen, Hakan Ünsal ve Cem Dizdar'ın sorularını yanıtlayan başkanımız Ünal Aysal şike soruşturmasından, play-off'a, futbol takımının transferlerinden, kulüp içerisinde yapılacaklara kadar bir çok konuda bilgi verdi. Merakla beklenen transferler konusunda Atletico Madrid'de forma giyen Jose Antonio Reyes ile görüşme halinde olduklarını belirten Ünal Aysal'ın tüm açıklamalarını sizlere sunuyoruz.

ANKARA DEPLASMANI, DERBİ VE FUTBOL TAKIMI
Dün tedbirli bir oyun tarzı sergiledik. Neticeye odaklı bir çalışma ürettik ve neticede galip geldik, bundan dolayı mutluyuz. %100 emin olunmasını istediğim bir konu var. Biz Fenerbahçe'yi layık oldukları ve en iyi şekilde ağırlayacağız. Galatasaray olarak buradan iyi bir neticeyle ayrılacağımıza dair hislerim oldukça kuvvetli. Umarım iyi bir neticeyle ayrılacağız. Yeni bir takım kurduk, 14 transferimiz var. Yeni oyuncular, yıldızlar ve bu takımı uyumlu hale getirmek zaman alır. İkinci devre daha iyi bir Galatasaray olacağını düşünüyorum. Eksiklerimizi tamamlarsak herşey daha güzel hale gelecek. Geçtiğimiz 3 sezonda kaybedilen bir özgüven vardı. Biz ilk olarak bunu sağlamak istedik ve toplu transferlerimiz oldu. İkinci devreye girerken bu devre gördüğümüz eksiklikleri tamamlayacağız ve Galatasaray daha iyi noktaya gelecek.

YÖNETİME DAİR..
Ben çalıştığım ekiplere her zaman güvenirim. Federasyona, hakemlere, oyunculara, teknik ekibimize güvenmemiz lazım. Bugün artık futbol kulüpleri çok büyük şirketler, çok büyük kurumlar. Bu kurumları yönetmek profesyonellik gerektiriyor. Futbol bunun bir parçası. Futbol kulübü yönetmeniz için futbolu çok iyi bilmenize gerek yok. Futbolu futbolu bilen yöneticilere emanet etmeniz gerekmektedir. Uyum süreci dediğimiz nokta herşeyde var. Biz yöneticiler arasında da böyle bir durum var. Birbirimizi pek iyi tanımıyorduk. Arkadaşlarımızın hepsinin hakları eşit ve demokratik bir ortam içerisinde çalışıyoruz. Ben dahil 16 kişiyiz. Sahada gördüğünüz takım bir yerde bizi de temsil ediyor. Yöneticiler arasında da uyumu sağlamaya başladık.

TRANSFERE DAİR..
Bütün takımın beni heyecanlandırdığı zaman başarıyı yakaladığımıza inanacağım ama şu anda o noktada değiliz. Bir takım ciddi çalışmalarımız olduğu doğru. İkinci devreye girerken muhakkak 1-2 gerekirse 3 oyuncu devreye sokacağız. Bu kararı yeni vermedik, lige başlarken böyle düşündük. Bu kadar adamı şimdiden almayalım, devre geçsin, eksiklerimizi görelim. Fatih Terim'in kafasında, benim kafamda bazı isimler var. Fatih Terim'in onay vermediği oyuncuyu getirmemiz mümkün değil.

Reyes olayı doğru, kendisiyle görüşmemiz oldu. Fakat bu görüşme ilk kez olan birşey değil, daha öncede görüşmüştük. Reyes'in oynayacağı pozisyonda hocamız tarafından ihtiyaç var mı, bunu tespit etmemiz gerekiyor. Onun tarafından sıkıntı yok. Atletico Madrid ve Reyes ile ilgili maddi konularda sıkıntımız yok. Bizim Reyes'e ihtiyacımız olup, olmadığı önemli. Arda'nın bedelinin 3te 1i kadar Reyes'in bedeli. Son sözü hocamız söyleyecektir. Onay verirse transfer yarın bile biter. Özellikle takımda yer alan Türk oyuncu sayısını arttırmak istiyoruz. Hocamızında, benimde düşüncemiz bu yönde.. Keita ile ilgili olarak yaz döneminde ilgilendik fakat karşı tarafta bir karar değişimi yok. Bu konuda rapor veya ilgimiz yok. Amrabaat çok ve çok beğendiğim bir oyuncu. O şuanda Kayseri'nin oyuncusu, biz Kayseri'ye bu konuda resmen bir talepte bulunduk. Kayserispor yönetiminden de red cevabını aldık. Kararlarını değiştirirlerse tekrardan oturup konuşmak isteriz. Beğendiğim ve takımda görmek istediğim oyuncular var fakat kulüpleri ne saygımız var ve zor durumda bırakmak istemiyoruz. Yurtdışında santrafor, sol bek ve ortasahaya yönelik çalışmalarımız var. Girişimlerimizde devam ediyor. Yurtdışında oynayan oyuncularımızla ilgili her zaman ilgimiz var. Özellikle Hamit Altıntop her zaman listemizde yer alıyor. Kendisi çok büyük bir takımda oynuyor ama oradan ayrılmak isterse, gelmek isterse ve şartlar uygun olursa oturur konuşuruz.

İlk yarının sonunu görmek lazım, hocamızın rapor etmesi lazım. Bu iyidir, bu iyi çıkmadı şeklinde konuyu incelememiz lazım. Sezona baktığımız zaman ben ilk yarıda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın farkı açacağını düşünüyordum. Onlar uyumlu bir takımdı. Ama buna rağmen, biz yeni bir takım kurmamıza rağmen onlara arayı açtırma şansı vermedik. İyi bir performans sergiledik, bence.

PLAY-OFF, DEPLASMAN YASAĞI..
Play-off bizim gibi futbol mabedi olan ülkelerde uygulanan bir sistem değil. Daha farklı bir sistem olabilirdi. Play-off bu sene 3 Temmuz'da yaşanan olaylar sonrasında bazı nedenlerden ötürü çıktı. İnşallah bu şekilde devam etmez. Play-off kararı kulüplere danışarak alınan bir karar değil. Hatta bir gece içerisinde çıkan bir karar. Deplasmana taraftar götürmeme kararı geçici bir süre için alınması gereken tedbirdi. Başkanların içine sindiğini düşünmüyorum. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Fenerbahçeli taraftarlar selam, sabah vermeden kapıları kırarak içeri girdi. Bu olay doğrultusunda da bazı şeyleri gözden geçirmemiz gerekiyordu. Yöneticiler olarak bazı şeyleri kontrol edemiyoruz. Bu nedenle kısa bir süreliğine bu karar tedbir oldu. Beşiktaş maçında taraftarımız girmedi ama Beşiktaş kendi taraftarını kontrol edemedi ve sahaları kapandı. Maddi etkileri yüksek. Bu karar uzun süreli bir karar değil. İşler netleştikten sonra ve biraz zaman içerisinde bunu düzelteceğiz. Play-off maçlarında bu kararın devam etmesini istiyorum. Stadyumların yarı yarıya olması şuanda hayal gibi görünüyor. Kulüpler kendi taraftarlarını fanatik hale soktular. Bu yanlış birşeydi, şimdi bunu düzeltmemiz gerekiyor. Taraftarı yeniden "taraftar" haline getirmek ve fanatiklikten kurtarmak gerekiyor.

TÜRK TELEKOM ARENA
Türk Telekom Arena'da minimum 33-35 bin kişi ile oynuyoruz. Ali Sami Yen'de en dolu halimizle 22 bin kişi oluyordu. Bilet fiyatlarında bir standart tutturduğumuzu söyleyemem. Derbiler özellikle kulüplerin kasalarına birşeyler sokabiliyor. Arz-talep gibi çok basit bir ekonomik kural orada yer alıyor. Talep çok, ama bilet sayısı belirli olunca fiyat yükseliyor. Kombineler konusunda şimdilik memnunum. Kendimizi taraftarımıza affettirmemiz gerekiyor. Seneye herşey daha güzel olacaktır.

MELO'NUN HAREKETİ..
Galatasaray'a yakışan oyuncularla devam etmek istiyoruz. Melo bu standartlarda devam ediyor. Umarım bu şekilde devam eder. Melo'nun Beşiktaş maçında yaptığı hareketi görmedim. Sadece fotoğrafını gördüm. İleride bunun yapılıp, yapılmaması önemli..Melo konusunda düşüncelerimiz şuanda olumlu, bonservisi konusunda da sezon sonunda düşünmek istiyoruz.

YOĞUN MAÇ TRAFİĞİ..
Maç trafiği mecburen sıkıştı, lig 1 ay ertelenince böyle bir durum oluştu. Oyuncularımızın haftada 2 maça alışması lazım. Gönül arzu ederdi ki, böyle bir derbinin hafta içi oynanması bile doğru bir yaklaşık değil. Bu maçın hafta sonu oynanması lazım. Trabzon maçı seyredilsin diye maçı 4'e almak veya Salı'ya almak gibi bir düşüncemiz olmadı, bunuda kabul etmeyiz.

FORVET TRANSFERİ
Hakan Şükür'den beri gelişen, yerleştirilen bir Türk forvet özlemim var. Galatasaray'da iyi bir Türk forvet görmek isterim. Ama bugünün şartlarında böyle bir imkan, böyle bir oyuncu yok. Bu nedenle yabancı forvet oyuncusuna yöneliyoruz. Bana göre futbolda 2 fonksiyon var; golü yemeyecek adamı bulacaksın ve golü atacak adamı bulacaksın. Golü yemeyeni bulduk :) Şimdi sıra golü atanı bulmakta. Bu konuda hocamızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz 2-3 isim var, daha netleştirmedik.

HEDEF: ŞAMPİYONLAR LİGİ
Galatasaray'ı önümüzdeki 3 sene içerisinde muhakkak yerleştirmek istediğimiz yer Şampiyonlar Ligi'ne her sene katılması.. Biz Galatasaray'ı önümüzdeki yıllar adına Şampiyonlar Ligi'ne hazırlıyoruz. Her sene ama her sene orada olması gerekiyor. Basketbolda hem kızlarda, hem erkeklerde Avrupa'da mücadele etme geleneğini yakaladık. İnşallah bu şekilde devam eder.

ŞİKE SORUŞTURMASI
İddianamenin açıklanması bence gecikti. Yayınlanması memnuniyet verici. Futbolun herhangi bir soru işaretine tahammülü yok. Sporda Şiddet Yasası ilk hazırlandığında acele hazırlanmış. Hapis cezalarının süreleri normal süreler değildi. Ceza verilmesin demiyorum, suç varsa ceza olmalı ve ceza caydırıcı olmalı. Ama bu ceza insani boyutlar içerisinde olmalı. Cumhurbaşkanımızın yasayı veto etmesi doğru ve yerinde bir hareket. İlk yasa aceleye geldi, düzeltmek için de acele ediyoruz. İlk yasayı çıkartırken zaten acele ederek hatalar yaptık. Şimdi üzerinde uzun bir çalışma yapmalı ve doğru kararları vermemiz gerekiyor. Hata üstüne hata, sonra bir kez daha düzenlenecek. Aceleye gelmesindense oturup üzerinden uzunca çalışmalar yapılması lazım.

Temmuz ayında bir açıklama yaptım, çok eleştirildim. Bugün geldiğimiz nokta, o eleştirdiğim noktanın kendisi. Bugün ortada sadece bir iddianame var. Bundan sonra bir süreç yaşanacak. Hakime gidecek, tedbir önerileri var. Federasyon ilk verdiği kararın arkasında duracaksa sezon sonuna kadar maçları oynatmak zorunda. Karar Federasyonu'ndur. Galatasaray'ın yatırımları yurtdışında oynamak ve mücadele etmeye yöneliktir. Bunu engelleyecek hiç bir çalışmaya izin vermeyiz. Federasyon tarafından verilecek kararlar bizim politikamızı etkilemez. Bizim hedefimiz yurtdışında mücadele etmek.

SERCAN VE ŞİKE SORUŞTURMASI..
Sercan için ne duyuldu, ne edildi. 21 yaşında bir delikanlı, böyle birşeye nasıl karışır inanın hiç bilmiyorum. Sercan genç pırıl, pırıl delikanlı. İnşallah herhangi birşey çıkmaz, bu badireden kurtulur. Sonuçta bizim yeni oyuncumuz. Sercan ile ilgili konuyu Bursaspor'a sormak lazım. Kendisiyle ilgili bize bir tebligat ulaşmadı. Sercan için eğer bize böyle bir tebligat ulaşırsa Sercan'ın bu işe karışmadığına inanırsak gerekli itirazlarımızı yaparız. Sercan konusunda herhangi bir karar verdiğimiz doğru değil. Sercan bizim içinde süpriz oldu, böyle birşeyi bizde yeni duyduk.

TÜZÜK, GSTV, SALON..
Tüzük iç organizasyomuzun rahatlaması yönünden ele almamız gereken birşeydi. Yeni tüzük için ön taslağımızı hazırladık. Geçen hafta yapılan Yönetim Kurulu toplantımızda basketbol salonumuzun yapılmasını önceliklerimiz arasına koyduk. Tesisleşme konusunda konuştuğumuzda olmayan bu tesisimizin çalışmalarının yapılmasını düşünüyoruz. Galatasaray TV için ufak bir hamle yaptık. Şifre değişimlerini gerçekleştirdik. Hamlelerimizi ileride arttırmak istiyoruz. Galatasaray TV içeriğinde düzenlemeler yapılmasını düşünüyoruz. 2.5 milyonluk aileye değil, 20 milyona ulaşmak istiyoruz.

Bütün hesaplarımı 3 senelik süre içerisine yaydım. Bunun ötesinde Genel Kurul'un ve benim kararım olacak. Bıraktığımda sistemin devam etmesi lazım. Bundan sonra Galatasaray'ın geriye dönüşü olmayan ortamda ilerlemesi lazım. Bu kuruma girenler ve çıkanların bir sisteme bağlanmış olması kurumsallığın bir gereği. Bunu yapmamız gerekiyor, ciddi eksiklik. Bize emeği geçmiş arkadaşlarımıza gerekli saygı ve sevgiyi göstereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yaşanan bu kaos dönemi geçici bir dönem, devamlı bir dönem değil. Bu süreci hep birlikte atlatacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0