1964 - ∞

Çocukluğumuzun, gençliğimizin, hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz Ali Sami Yen Stadı'ndan ayrılışımızın bugün 1.yıl dönümü.. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Beypazarı Şekerspor ile oynadığımız karşılaşma sonrasında veda ettiğimiz Ali Sami Yen Stadı'nın yerinde bugün dozerler çalışıyor, temeller atılmaya çalışılıyor. Ruhumuzu bulduğumuz, evimiz gibi gördüğümüz, anılarımızın sahibi, hatıralarımızın temsili Ali Sami Yen'den ayrılalı tam 1 yıl oldu. Acısıyla, tatlısıyla geride bırakılan tam 47 yıl. Zaferlerle dolu, şampiyonluklarla dolu geçen 47 yılın ardından 11 Ocak 2011'de ışıklarını söndürdüğümüz Ali Sami Yen artık yok. Ruhu, hatıraları ve anıları daima bizimle, yanıbaşımızda..

Kimleri gömmedik ki çimlerine? İspanyol devi Real Madrid mi, İngiliz devi Manchester United mı, İtalyan devi Juventus veya Milan mı? Hangi takımı, Avrupa'nın hangi devini isterseniz çimlerine gömdük. Neler yaşamadık ki Ali Sami Yen'de.. Hangi maçlar geri döndürülmedi ki? Hangi takım sahaya çıktığında titremedi ki? Dünyanın en korkulan deplasmanlarından birisi değil miydi? UEFA'nın açılış yolu olan Milan maçını hep birlikte kazanmadık mı? Avrupa'nın en büyük takımı Real Madrid'i 2-0'dan mağlup ederek tarih yazmadık mı? UEFA Kupası'nda sırasıyla Bologna, Dortmund, Mallarco ve Leeds United'ı mağlup edip finale yürümedik mi? Xamax, Bilbao, Manchester, Monaco geçmişte nasibini alanlar arasında değil miydi? Eskişehir karşılaşmasında hep birlikte yaşamadık mı şampiyonluğu? Gençlerbirliği Oftaş maçında hep birlikte yürümedik mi şampiyonluğa? Kayserispor maçı sonrasında hep birlikte beklemedik mi 16 dakikayı? Her köşesinde bir gözyaşı, her koltuğunda bir hatıra, iz bırakmadık mı?

Hangi yıldızlar basmadı ki çimlerine? Bülent, Hagi, Hakan, Jardel, Taffarel, Capone, Popescu, Metin, Turgay, Fatih, Simovic, Prekazi, Tanju, Uğur, Cüneyt, Tarık ve diğerleri... Bunlar bizim yıldızlar. Saymakla bitiremezsin. Kim korkmadı ki bu stadyumda? Beckham hayran hayran izlerken, Ferguson "Hayatımın en zor maçı" diye tanımladı. Giggs tribünlerin nefretinden korktuğunu dile getirirken, Manchester United kafilesi hayatının en zor günlerini geçirdiklerini dile getirdiler. İtalyan devi Juventus'un kaptanı Del Piero'nun bile ayaklarının titrediği stadyum olarak anılır Ali Sami Yen.. Peki ya bir başka İtalyan takımı olan Milan? Inzaghi'ler, Maldini'ler, Abbiati'ler, Shevchenko'lar.. Hepsi yaşadı Ali Sami Yen'i, hepsi tanıştı acı gerçekle. İngiliz takımlarından Leeds United bile o nefretten, cehennemin atmosferinden çekinmedi mi? Kewell değil miydi "Hayatımda gördüğüm en ateşli taraftarlardı" diyen. Viduka değil miydi, "Cehennemi hissettik." diyen. Avrupa'nın sayısız devi bu cehennemden çıkamamıştı. 

Çektiysen kahrımı, helal et hakkını..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0