Ali Dürüst: Duruşumuz bellidir, değişiklik söz konusu değil.

Galatasaray Kulübü 2'nci Başkanı Ali Dürüst bu akşam oynanılan ve golsüz eşitlikle sona eren Eskişehirspor karşılaşması sonrasında Kanaltürk kanalında yayınlanan Telegol programına canlı bağlantı ile konuk oldu. Ayakta durmanın zor olduğu bir zeminde bir puan aldıklarını dile getiren tecrübeli yöneticimiz Ali Dürüst, şike soruşturması ve 58.maddeye dair açıklamalarda da bulunurken, kendisine transferlerle ilgili yöneltilen soruların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Galatasaray'a laf söyleyen Nihat Özdemir'e de yaptığı açıklamalar ile cevap verdi. 2.başkanımız Ali Dürüst ayrıca medyada çıkan "yönetim içerisinde sorun var" gibi haberlere de açıklık getirdi. Ali Dürüst'ün maçtan sonra yaptığı tüm açıklamalar şu şekilde...

"Bugün Galatasaray’ın kötü oyunu olarak değil, iki takım oyuncularını da tebrik etmek lazım. Zor bir zeminde canla, başla mücadele ettiler. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. Buradan biz işin artı kısmına bakalım, bir puan aldık ve teknik olarak artık yapabilecek bir şey yok.

58.mdadeyle ilgili ve şike olaylarıyla ilgili duruşumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Kurallar vardır, bunlar uygulanır. Ceza davasıyla ilgili her türlü desteği veririz, rakiplerimizin sıkıntısından keyif almayız. Buradaki amir federasyondur, en uygun kararı verecektir. Herkesin özlemi artık futbola dönmek.

Nihat Özdemir hangi amaçla söylediğini bilemiyorum. Kulüplerin değerleri borsada bellidir, halka açıktır. Bu değerler üzerinden konuşmak doğru değildir. Biz baştan beri duruşumuzu sergiledik. Hangi amaçla bu sözleri söyledi, bilmiyorum. Şirketlerin değerleri yüksek olabilir ama kurallardan taviz görmesini gerektirmez. Dolayısıyla bunun için fazla söyleyeceğimiz bir şey yok. Biz bir açıklama yapmadık. Hangi amaçla sayın 2.başkan bunu söyledi bilemiyorum. Görüşlerine saygı duymak lazım, onların görüşlerinden ziyade bizim görüşlerimiz önemlidir.

Yönetimle ilgili bazı konular medyada tartışılıyor, bu doğru değil. Biz Galatasaray’ı iyi günlere taşımak için buraya geldik. Bizim amacımız en iyi şekilde hizmet etmek, benim artı amacım tecrübemle katkıda bulunmak. Hiç birimizin olmadığı gibi benimde politik bir beklentim yok. Çekişme denebilecek bir rekabet olması söz konusu değil. Kulübün yönetim şekli bellidir, amir olan tüzüktür, örf ve geleneklerdir. Kulüp buna göre yönetilir.

Galatasaray’ın yönetim kurulu tüzüğüne göre, örf ve adetlerine göre yönetilir. Hiyerarşik yapının nasıl olduğu da orada bellidir. Başkanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştır. Bunun dışında konuşmak doğru değil. Kimseden herhangi bir şey alındığı veya devredildiği yoktur. Galatasaray bir kurumdur ve bu kurum kimliği ile ayakta kalmıştır. Görüyoruz ki, sportif başarılarla övünüyoruz ama bu başarılar zaman zaman yeterli olmuyor. Esas olan elit ve etik değerlerdir. Galatasaray buna sahiptir. Benim şahsi mücadelem bu olan şeyi devam ettirmektir. Dışarıdan bu rekabet olarak algılanıyorsa yanlıştır. Rekabet olması için bir şey söz konusu değildir. Ben Galatasaray’ın başkan vekiliyim ve bunun sorumluluklarını sonuna kadar devam edeceğim.

58.madde ile ilgili Kulüpler Birliği’nden gerekli bilgiyi aldık. Salı günü yönetim kurulu toplantımız var. Bu konuyla ilgili toplantıdan sonra gerekli açıklamamızı yaparız. Baştan beri aynı çizgideyiz. Kimsenin mutsuzluğundan mutlu olmayız. Ceza davaları ile ilgili uyumu gösterdik ama bundan sonra yetkili federasyondur. Galatasaray’ın tavrı bellidir; kuralların uygulanması. Bu kuralların hangisi Türkiye’ye fayda sağlayacaksa o şekilde uygulanmasıdır. Genel Kurul’da tek madde oylanacak ve kararı tekrardan federasyon verecek. Galatasaray ne savcıdır, ne hakimdir. Bununla ilgili yorum yapması doğru değildir. 58.maddenin değişip-değişmemesine bir şey diyemeyiz. Maç oynanırken kurallar değişmez. Kurallar neyse onun uygulanmasını istiyoruz. Demokratik ortam var genel kurulda ve oradan çıkacak karara göre bunun kararını verecek olan federasyondur. Biz hakim veya savcı değiliz, kuralların uygulanmasını istiyoruz.

Benim şahsi fikrim Genel Kurul’da oylamanın açık yapılması. Kulübümüz adına söylemiyor, kendi adıma söylüyorum. Açık oylama yapılmasında fayda var, kapalı olmasını gerektirecek bir şey yok zaten.

Başkanımız transferle ilgili yurtdışında değil. Transferlerle ilgili Mayıs’tan bugüne baktığınız vakit 11 transfer yaptı ve kimse kaygılanmasın. İlk 11’de oynayan oyuncularımızdan 1 veya 2 tanesi geçen seneden kalan oyuncularımızdır. Takımımıza katkı yapacak, havamızı bozmayacak transferi yapmak istiyoruz. Bunun için ince eleyip, sık eliyoruz. Ben kolay kolay söz vermem, Galatasaray için en uygununu gerçekleştireceğiz. Yapacağımız transferlerde Genel Kurul kararı hiç önemli değil. Ne federasyonun, ne genel kurulun ne de rakiplerimizin hareketine göre transfer politikamızı yönlendiriyoruz. Kendi kararlarımız bellidir. Mevcut takımımıza katkı yapacak, dengeleri bozmayacak ve bizi ileriye taşıyacak transferler peşindeyiz. Transfer politikamızı kendimiz belirliyoruz, kongreyle hiçbir alakası yok.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0