Analiz | Rakamlarla Samsunspor deplasmanı..

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşan takımımız ilk yarısını 2-0 geride kapattığı karşılaşmadan 2-4'lik galibiyetle ayrılarak yoluna kayıpsız devam ediyor. Samsun deplasmanında aldığı galibiyetle puanını 43'e yükselten takımımız ayrıca galibiyet serisini de 8 maça taşımış oldu. Son 8 deplasmanda gol yemeyen Galatasaray, bu başarısına bu karşılaşma itibariyle son verirken takımımız 11 maçtır kaybetmeme geleneğini sürdürüyor. Maç fazlasıyla en yakın takipçisine 7 puan farkla önde liderliğini sürdüren takımımıza zorlu deplasmanda galibiyeti getiren isimler Semih Kaya, Selçuk İnan, Milan Baros ve Sercan Yıldırım oldu. Samsunspor karşılaşmasında dikkat çeken rakamlar, istatistikler ve kısacası rakamların şifresini sizler için toparladık.


1- Galatasaray Akademisi'nin Türk futboluna ve A takımımıza armağanı olan Semih Kaya, Galatasaray kariyerindeki ilk lig golüne imza attı. Samsunspor karşılaşmasında 50.dakikada sağ taraftan Ujfalusi'nin ortasında uçan kafayla topu ağlara gönderen genç stoper Semih, düzenli olarak forma giymeye başladığı A takımda ilk golünü atarken galibiyetin fitilini ateşleyen isim olmayı başardı.

1.1 - Galatasaray'a sezon başında Bursaspor'dan transfer olan genç oyuncu Sercan Yıldırım, parçalı forma altında ilk golüne Samsun deplasmanında ulaştı. Karşılaşmanın skorunu belirleyen golü atan genç oyuncu attığı golle ayrıca bu sezon Galatasaray'da skora katkı sağlayan 12.oyuncu olmayı başardı.

2 - Samsunspor karşılaşmasında sahadan 2-4'lük galibiyete imza atan takımımız bu sezon Süper Lig'de ikinci kez 4 golle galibiyete ulaştı. Geçtiğimiz hafta ligde ilk kez 4 gol atarak İstanbul BŞB karşısında galibiyete ulaşan takımımız bu başarıyı bu hafta tekrar etmeyi başararak 3 puana ulaştı. Galatasaray ayrıca 2012 yılında oynadığı 2 karşılaşmadan da 4 golle ayrılarak ilginç bir istatistiğe imza attı.

3 - Samsunspor deplasmanında Galatasaray'ımızın sahaya çıktığı ilk 11'de altyapıdan tam 3 oyuncumuz sahadaydı. Galatasaray Akademisi'nde yetişen ve bu yıl Galatasaray forması altında 18.yılını geçiren takım kaptanımız Sabri Sarıoğlu sakatlığı sonrası sahada yerini alırken, 1991 doğumlu oyuncularımız Semih Kaya ve Emre Çolak son haftalarda olduğu gibi bu karşılaşmada da ilk 11'de yer aldı.

8 - Samsunspor karşısında aldığı 3 puan sonrasında galibiyet serisini 8 maça çıkartan takımımız, sonu UEFA Kupası şampiyonluğu ile biten 1999/00 sezonunda da bu başarıya ulaşmıştı. Süper Lig'in 12.haftasında evinde oynadığı Sivasspor karşılaşmasında başlayan galibiyet serisinin kurbanları sırasıyla Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Trabzonspor, Orduspor, Manisaspor, İstanbul BŞB ve Samsunspor oldu. Galatasaray gelecek evinde oynayacağı Kardemir Karabükspor karşılaşmasını da kazanması halinde galibiyet serisini 9'a çıkartarak kulüp rekoru kıracak.

11 - Süper Lig'de son mağlubiyetini 8.hafta evinde oynadığı Gaziantepspor karşılaşmasında alan Galatasarayımız bu karşılaşmanın ardından yenilgi yüzü görmedi. Arka arkaya oynadığı 11 maçlık periyotta sadece 2 kez berabere kalan takımımız bu karşılaşmada yaptığı geri dönüşle birlikte yenilmezlik serisini de 11 maça taşımış oldu.

15 - Galatasarayımızın yeni transferi Selçuk İnan bu sezon 15 gole doğrudan etki etti. Samsunspor deplasmanında geri dönüşün mimarlarından birisi olan tecrübeli ortasaha oyuncusu bu karşılaşmada beraberlik golünü atarak fileleri havalandırırken Galatasaray forması altında 7.golüne ulaştı. Ortasahanın ortasında maestro görevini layıkıyla yerine getiren Selçuk İnan 7 kez fileleri havalandırmasının yanısıra 8 golde de pay sahibi oldu. Süper Lig'de geride kalan 19 haftada 35 kez fileleri havalandıran takımımızda 15 gole doğrudan etki etmeyi başaran Selçuk İnan böylece attığımız gollerin %42.8'ine etki etmeyi başarmış oldu.

19 - Galatasarayımızın yeni transferi Selçuk İnan bu sezon 19.maçta da 90 dakika sahada kalarak takımımızın istikrar anlamında en önemli isimlerinden birisi olmayı başardı. Toplamda 1710 dakika ile en çok süre alan oyuncumuz olan Selçuk İnan ortasahada takımı yönetmesi, istikrarlı yükselen form grafiği ve takıma önemli katkısı ile takımda değişmezlerin arasında yer alıyor.

21 - Galatasaray bu sezon deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 21 puan topladı. Deplasmanda oynadığı 10 karşılaşmada 6 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray dün gerçekleştirdiği geri dönüşle birlikte deplasmanda 6.galibiyetine ulaşırken, deplasman maçlarında 21.puanına ulaşmış oldu. Süper Lig'de geride kalan 19 haftada 43 puanla lider bulunan Fatih Terim'in öğrencileri deplasmanda tek yenilgisini ligin ilk haftasında İstanbul BŞB karşısında alırken; Karabükspor, Antalyaspor ve Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmalardan 1 puan ile ayrıldı.

70 - Samsunspor karşılaşmasında ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşle sahadan 2-4'lük galibiyete imza atan Fatih Terim ve öğrencileri 70 hafta sonra böyle bir geri dönüşe imza atmayı başardı. Ligde en son 2009/10 sezonunda Antalyaspor deplasmanında Frank Rijkaard yönetiminde sahaya çıkan Galatasaray karşılaşmada 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-3'lük galibiyetle ayrılmayı başarmıştı.

116 - Galatasaray dün akşam oynadığı karşılaşmadan 4 golle galibiyete uzanırken 116 hafta sonra deplasmanda bu başarıyı tekrarlamış oldu. 2008/9 sezonunda Kocaelispor deplasmanından 4-1'lik sonuçla dönen Galatasaray, geride bıraktığı 116 hafta sonra deplasmanda +3 gol atmayı başararak önemli bir galibiyet elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0