Beyoğlu sadece Cimbombomundur!

Bir süredir devam eden "Nevizade ve Balık Pazarı'na Galatasaray taraftarını sokmama" saçmalığını hatırlarsınız. Mekan sahipleri sorunla ilgili topu Emniyet'e atıyor, maç günleri güvenlik güçlerinin yardımıyla Galatasaray taraftarını sokağa almıyor, sokağa girebilenlere de mekanlarında hizmet vermiyordu. Emniyet topu mekan sahiplerine, mekan sahipleri topu emniyete atıp-tutarken sonunda konu aydınlığa kavuştu. Beyoğlu Kaymakamlığı'na yapılan şikayetler sonrasında bir açıklama yapıldı. Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada Nevizade ve Balık Pazarı'ndaki mekanlara emniyetin yasak koyması gibi bir durumun olmadığını, Galatasaray taraftarını bu bölgedeki mekan sahiplerinin istemediğini dile getirdi. Sonrasında da ak kaşık, kara kaşık ortaya çıktı. Galatasaray taraftarı "haklı olarak" caddesini sahiplenmiş, benimsemişti. Gerekirse Nevizade'ye yürüyüş yapılacak, mekan sahipleri protesto edilecekti.

Yaşanan olaylar sonrasında haliyle bizlerde kızdık, her taraftar gibi. Sonuçta normalinden daha fazla hesaplar ödenerek kalkılıyordu o masadan. Ayrıca hepimizin bildiği bir gerçektir ki, o gün sokakta yer alan tüm mekanlar tıka bası dolu oluyor ve neredeyse birkaç saat içerisinde haftalık kazançlarını elde ediyordu. Nevizade'de yer alan mekan sahiplerinin yaptığı birazda ekmek yediği kaba pislemekti. Kuşkusuz Galatasaray taraftarı yıllardır, şartlar ve takımın durumu ne olursa olsun maç öncesi Nevizade'yi dolduruyor, hep birlikte eğleniyor, maça kadar zaman geçiriyordu. Haftasonu bu sokağa girdiğinizde çok rahatlıkla oturacak, yemek yiyecek ve içkinizi içecek yerler bulabilirsiniz. Ama dilerseniz birde maç günü girin. Daha doğrusu sokağa girmeye çalışın. Oturacak yeri geçin, caddede yürümeye alan bulabilirseniz ne ala.. Böyle bir durum sonrasında Nevizade'nin haftasonu bu kazancı elde edemeyeceği inkar edilemez bir gerçekti. Bir süre taraftarı sokağa almamak gibi saçma sapan, anlamsız, amaçsız bir eylem gerçekleştirdiler. Sokağın girişlerine bir kaç güvenlik görevlisi koyarak taraftarı uzak tutabileceklerine inandılar. Hatta Fenerbahçe karşılaşması öncesinde maçtan bir kaç saat evvel sokağa "Spor Büro" görevlilerini bile çağırdılar. Sırf taraftarı sokaktan attırmak için.. 

Bugün gelinen noktada Nevizade'de yer alan mekan sahipleri geri adım atmış durumda. Çünkü takke düştü, kel göründü. Bir süredir "Emniyet kararı" diye atıp, tuttukları taraftarı caddeye sokmama kararının aslında kendi kararları olduğunu hepimiz öğrendik. Bu konuda ultrAslan Grubu başkanı Oğuz Altay'a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Yasağın kaldırılması konusunda görüşmeler yapan ve bu konuda açıklamasında gereken yerlere gerekli uyarıları yapmıştı. Çünkü Galatasaray orada doğmuş, büyümüş, kurulmuştur. Galatasaray taraftarının olası bir eylemi, protestosu demek orada ciddi bir sorun potansiyeli yaratmak demekti. Nevizade'de mekan sahiplerinin "Müşteriler çok rahatsız oluyorlar." demeleri ise apayrı bir ironi. Rahatsız oluyor dediğiniz müşteriler eğer oradan geçen turistler ise hepsi maç günü ellerinde kameralar ile sokaktan geçiyor, hayran hayran izliyor. Maç günü orada zaten normal müşteri yok, hepsi Galatasaray taraftarıdır. Kimse kimseyi kandırmasın.

Uzun lafın kısası yapılan görüşmeler sonrasında, daha doğrusu gerçeklerin ortaya çıkması sonrasında Nevizade mekan sahipleri geri adım atarak bu saçmalığa son verme kararı almışlar. Herhalde hayatlarında aldıkları en doğru karar olsa gerek. Unutulmasın ki; Beyoğlu sadece Cimbombomundur!

3 yorum:

  1. Sizden bir istegim var ve bu konuyu elden birakmayin lütfen.
    Ben Almanyadan kalkip Fenerbahce macina geliyorum ve o derbi gününü doya doya yasamak icin Nevizadeye geliyorum orada eglenip Stada geciyorum ve bunlarin hepsini esimle beraber yapiyoruz.Ama ne hikmetse bu sezon 7 Aralikta biraz gec kaldigim icin nevizadede oturacak yer bulamadim.bos olan barlara oturdugumda (esimle)
    oturamazsiniz nedeni ise üstümüzde sari kirmizi Forma,Atki,Sapka vs.... olmasi.Acaba simdi bu bar sahipleri bir GALATASARAY taraftarimi almadi yoksa bir MÜSTERIMI?size soruyorum.Bu yasak kalkanakadar bir daha adimimi atmam nevizadeye.Beyoğlu sadece Cimbombomundur!

    YanıtlaSil
  2. Elbette oldukça anlamsız ve saçma bir uygulamaydı bu. Mekan sahipleri bu konuda geri adım atarak bu saçmalığa son verme kararı almışlar. Yasak yok artık. Nevizade bizimdir, Beyoğlu sadece Cimbombomundur.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0