CEV | Çeyrek final çok yakın..

Bu sene yeni bir yapılanma içerisine giren ve hedeflerine emin adımlarla yürüyen Galatasaray kadın voleybol takımı, mücadele ettiği CEV Kupası 3.tur ilk maçında konuk ettiği Belçika temsilcisi Asterix Kieldrecht'i rahat bir oyun ve 3-0'lık net skorla mağlup ederek çeyrek final için büyük bir avantaj elde etti. Belçika ekibi karşısında 20 sayı ile Rosir Calderon yıldızlaşırken, Gökçen ve Selime hücumda 10 sayı ile Kübalı yıldıza destek veren isimler oldu. Galatasaray kadın voleybol takımı CEV Kupası'nda adını son 8 takım arasına yazdırmak için 18 Ocak Çarşamba günü deplasmanda rakibine konuk olacak.

Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmaya taraftarın ilgisini az olduğunu söylemekle başlayalım. Libero Funda ve Eric iyi manşetler alırken pasör Lo Bianco bu pasların dağıtımını çok iyi yaptı. Takımın smaçörleri Calderon, Natalia, Gökçen ve Selime smaçlarıyla sayıları buldu. Teknik molaları 8-5 ve 16-8 önde tamamladı. Süreler ilerledikçe oyuna iyice ağırlığını koyan Sarı-Kırmızlılar skoru 21-14 yapıp farkı da 7 sayı ya çıkarttı. Seti de 25-17 gibi farklı skorla aldı.

İlk seti almanın büyük morali ile sahaya çıkan Galatasaray, bu sete de hızlı başladı. Calderon, Natalia ve Selime’nin etkili servisleriyle rakibin manşetlerini bozdu. Bloklarıyla da hücumlarını kesti. Skoru 5-2 lehine çevirdi. Maçı bırakmayan rakip takım Aelbrech’in smaç servisleriyle sayıları almaya başladılar. Skor 7-7’de beraberliği sağladılar. İlk teknik molayı Galatasaray 8-7 önde bitirdi. Teknik mola sonrası toparlanan Dragan Nesic'in öğrencileri ilk setteki başarılı oyununu tekrarlamayı başardı ve rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. İkinci teknik molayı da 16-12 önde bitiren Sarı-Kırmızlılar rakibin de nefesini kesti. Seti de 25-21 alıp skoru da 2-0 yaptı.

Maçın üçüncü setine de iyi başlayan ev sahibi Galatasaray oldu. Teknik molalara 8-5 ve 16-13 önde girdi. İki set kaybetmesine rağmen Belçika temsilcisi oyunu bırakmadı. Smaçörleri Wittock ve Aelbrecht’nin blok ve smaçları Sarı-Kırmızılıların hata yapmasına neden oldu. Üst, üste aldıkları 3 sayı ile skor 16-16’da beraberliği sağladılar. Beraberlikler sürdü 18-17’de rakip takım öne geçti. Galatasaray 19- 9’da beraberliği yakaladı. 22-23’le rakip takım tekrar öne geçmesine rağmen sonunu getiremedi. 23-23’de beraberliği yakalayan Galatasaray'da antrenör Dragan Nesic maçın sonuna getirecek hamleyi gerçekleştirdi ve maçın yıldızı Calderon’un yerine Gamze’yi oyuna aldı. Gamze'nin 2 etkili servisi takımımıza 2 sayı getirdi ve karşılaşmanın sonucunu belirledi. Son sette rakibi karşısında 25-23'lük skorla üstün ayrılan kadın voleybol takımımız karşılaşmadan da 3-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Tayyar Sümen / Voleybolmagazin

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0