Fatih Terim: Herkes kendisini hazır tutmalı..

Ziraat Bankası Türkiye Kupası 3.tur maçında Adana Demirspor ile evinde oynadığı karşılaşmayı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan Galatasarayımızda karşılaşma sonrasında teknik direktörümüz Fatih Terim maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Adana Demirspor karşısına yedek ve genç ağırlıklı bir kadro ile çıkan Galatasarayımızın teknik direktörü İmparator Fatih Terim, rakibimizin kendisinde daima özel bir yeri olduğunu belirtirken genç oyuncuların performanslarından memnun olduğunu da dile getirdi. Fatih Terim karşılaşmaya dair açıklamalarının ardından kendisine yöneltilen sorular nedeniyle transferler hakkında da bilgi verdi.

ADANA BENİM EVİM
Benim ailem, tüm sülalem Adanalı. Doğum yerim ve ilk göz ağrım tabii ki. Galatasaray da yıllarca oynadığım evim. Adana Demirsporlu taraftarları da tebrik ediyorum tabii ki, bu kadar uzun yoldan otobüsle gelmek bu havada kolay değil. Çok değişik bir deneyim oldu. Çok da güzel bir forma hediye etmişler, bir tarafı Galatasaray, bir tarafı ise Adana Demirspor forması. Adana Demirspor bu ülkenin köklü takımlarındandır, kendilerine başarılar diliyorum.

SAVUNMADA YAPILAN HATALAR
Galatasaray takımının defans anlayışının genel olarak çok doğru olduğu ama ferdi hataların çaresi olmadığını söylüyoruz. Hep kendi hatalarımızla pozisyon veriyoruz. Herkes kendi şansını kullanmalı. Muhakkak ki herkes doğru bildiğini söyleyecek ama yaşayanlar biziz. Herkes kadrosundan en iyi 11'i çıkarmak ister. Zaman zaman hata yapıyoruz ama ben oyuncularımdan bu kadar çok hata beklemiyordum. Bir kademe hatası, pozisyon hatası olsa telafisi kolaydır ama başka bir yolu yoktur. Ferdi hatalar düzeltilebilir, pozisyon hatasını kabul edemem.

UFUK'UN PERFORMANSI
Gerek Ufuk, gerek Muslera ve Aykut değiştiler, kendilerini geliştirdiler ve devam edecekler. Bu değişimler elbette pozitif yönde devam ediyor. Bu değişimde benim bir payım yok, bunun için Taffarel'e teşekkür etmeliyiz.

YEDEK AĞIRLIKLI KADRO
Biz çıkanın girenin fark etmediği bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Umarım da başarırız. Ama bir çekirdek kadro grubu var Galatasaray'ın. Bazı arkadaşlarımız o grupta ama diğer arkadaşlarımız da arkadaşlarını zorlamak hatta geçmek zorundalar. Bir dahaki turda da gerekirse böyle oynarız. Oyuncularımız sürekli çalışmalı ve ihtiyaç duyulduğu anda hazır olmalılar. Büyük kulüplerde şans 5 dakika gelir, 10 dakika gelir, bazen 1 maç gelir. Bu şansı değerlendirmek zorundasınız. Formayı almalısınız, yoksa bir daha bu şans gelmeyebilir. Dünyanın her yerinde böyledir. Herkes şans alıyor, yine alacaktır. Uzun bir maratondayız ve herkes hazır tutmalı kendisini.

GENÇ OYUNCULAR
Ben Berk'in doğum günü olduğunu bilmiyordum. Oyuna koyma sebebim de bu değil. Oyuncularımızın doğum günlerini tebrik ederiz ama jest olarak sahaya sürmek adetimiz değil. Biz genç oyuncularımıza şans vermeyi seviyoruz. Bugün onun için de güzel bir anı oldu. Berk de sol ayaklı önemli bir yetenek. Sahada da sakil durmadı bence. Bu gece zaten uyuyamaz herhalde. Öte yandan Mertan'dan da, Okan'dan da memnunum. Onlar da çalışmaya, değişmeye devam ediyor ve değişimleri sürecek de. Hatta başka bir değişiklik yapmamak için dua ettim genç oyuncuları oyuna sokmak için. Bu tip genç oyuncuların Galatasaray formasını bir resmi maçta, bir tur maçında giymesi kendileri ve Galatasaray alt yapısı için önemli bir mesajdır. Onlar adına da çok mutluyum ve son dakikalarda takımı onlar taşıdılar. Mertan'dan memnunum, kolay değil abilerinin arasında 90 dakika oynuyor. Daha önce, Benfica maçına kadar, böyle bir tecrübesi yoktu.

TRANSFERLER HAKKINDA
Xherdan Shaqiri'nin transferi hakkında zaten başkanımız bu konuda açıklama yapmış, benim üstüne konuşmama gerek yok. Turgut Doğan Şahin ile ilgili bizim tavrımız çok açık. Biz istediğimiz zaman bonservisi de yoktu. Ali Dürüst katıldığı Kulüpler Birliği toplantısında Ankaragücü başkanının kendisine ve diğer başkanlara "Oyuncularımıza dokunmazsanız memnun oluruz." demeleri üzerine, ricada bulununca bizde uzak durduk. Uğur Uçar da bu konuya dahildi. Ancak bir kaç gün önce diğer takımların temas ettiğini duyunca bizde harekete geçtik. Bugün Hakan Kutlu aradı beni, ben kendisine "İsterseniz almayız." dediğimde "Hayır hocam, sorun yok." dedi. Bundan sonrası ise yöneticilerimizin işi. Yiğit Gökoğlan transferinde ise Abdurrahim Albayrak'ın görüşmeleri sürüyor. Ortak bir noktada buluşulursa olur, buluşulmazsa olmaz. Transferle ilgili ne zaman birşey olsa, Keita gündeme geliyor. Açıkcası benim böyle bir isteğim olmadı.

1 yorum:

  1. servet ve çağlar denen iki futbol fakiri bu işten büyük paralar kazanıp, milli takıma kadar çıktıysa bu ülkede ben utanıyorum kendimden,,yazık etmişim kendime..
    bide şu servete ayıboğan falan deyipte gaza getirmiyorlarmı pesssssssss

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0