Yiğit Gökoğlan resmen Galatasaray'da..

Süper Lig'in lideri Galatasaray, devre arası transfer döneminde yerli rotasyonu güçlendirmek adına ilk transfer hamlesini gerçekleştirdi. Göztepe altyapısında yetişen ve 7 yıldır Manisaspor forması giyen 1989 doğumlu ortasaha sağ kanat oyuncusu Yiğit Gökoğlan devre arasından itibaren geçerli olmak üzere 4.5 seneliğine Galatasaray'a imza attı. Genç oyuncu için Manisaspor'a 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Genç oyuncunun yıllık 500bin euro civarında ücret alması bekleniyor.

5 Haziran 1989, İzmir doğumlu olan Yiğit futbol hayatına Göztepe'de başladı. İzmir temsilcisi forması altında 6 yıl çeşitli kategorilerde forma giyen genç oyuncunun kendisini farkettirmesi fazla uzun sürmedi. 2004 yılında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nın İzmir elemelerinde gösterdiği performans sonrasında dönemin Manisaspor altyapı sorumlusu Hakan Şapçı tarafından keşfedilen genç oyuncu aynı sezon Haziran ayında Manisaspor altyapısına transfer oldu. 2005 yılında Manisa'da ilk yılını geçiren Yiğit Gökoğlan, bir sonraki sezon olan 2006 yılında ise dönemin teknik direktörü Ersun Yanal taraıfndan keşfedildi. Bir süre paf takımda denenen ve Ersun Yanal tarafından bizzat izlenen Yiğit Gökoğlan dönem dönem A takımla birlikte çalışmalara başladı. 

2007 yılında dönemin antrenörü Giray Bulak tarafından A takıma alınan genç oyuncu Yiğit Gökoğlan, kariyerinin ilk resmi karşılaşmasında Galatasaray'a karşı 72.dakikada Okan Koç'un yerine oyuna girdi. 2007/8 sezonunda ligin 4.haftasında ilk 18'de kendisine yer bulan genç oyuncu mücadelenin ikinci yarısında oyuna dahil olan genç ortasaha oyuncusu aynı karşılaşmada 82.dakikada yerini Güven Varol'a bırakmıştı. Devre arasına kadar takımla birlikte çalışmalara katılan genç oyuncu devre arasında Altınordu takımına kiralandı. Altınordu forması altında 6 ay içerisinde 14 maça çıkan ve 1 gol kaydeden Yiğit ayrıca bu karşılaşmalarda da 4 asist kaydetmişti. Genç oyuncu için profesyonel kariyerini iyi başlamıştı denilebilir. Sezon sonunda Manisaspor'a geri dönen genç oyuncu takımının Bank Asya 1.Lig'de mücadele etmesi nedeniyle bir çok kez forma şansı bulabildi. 2008/9 sezonunda Manisaspor forması altında 1.Lig'de 23 maçta forma giyen genç oyuncu, rotasyonda takımına katkı sağlamayı başardı. 1 gol, 1 asist ile takımına katkı sağlayan Yiğit Gökoğlan ayrıca Türkiye Kupası'nda 4 karşılaşmada forma giydi. O sezon ilk kez milli takıma davet edilen Yiğit Gökoğlan U21 forması altında 4 karşılaşmada forma giymişti. Yiğit sezonu 31 karşılaşmada 1 gol, 1 asist ile tamamlarken bu karşılaşmaların sadece 6'sında 90 dakika sahada kalabilirken, 18 karşılaşmada sonradan oyuna girdi. Yiğit gösterdiği performans sonrasında takımının Bank Asya'dan Süper Lig'e yükselmesinde pay sahibi olmuştu.

2009/10 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek olan Mesut Bakkal yönetimindeki siyah-beyazlı takımda Yiğit Gökoğlan 20 lig maçında forma giydi. 13 karşılaşmada sonradan oyuna giren genç oyuncu bu karşılaşmalarda 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Aynı sezon Türkiye Kupası'nda 4 maçta forma giyen Yiğit bu karşılaşmaların tamamında 90 dakika sahada kaldı. Genç oyuncu ayrıca yine U21 takımda olmak üzere 5 karşılaşmada da milli takım formasını taşıdı. Yiğit'in patlama yaptığı ve adından söz ettirdiği sezon bir sonraki sezon olmuştu. Her geçen sezon üzerine koyarak devam eden Yiğit Gökoğlan, 2010/11 sezonunda en parlak dönemini yaşadı. Kenardan gelerek takımına önemli katkı sağlayan 1989 doğumlu ortasaha oyuncusu Süper Lig'de 28 maçta süre bulurken, 15 maçta sonradan oyuna dahil oldu. Bu karşılaşmalarda 5 gol, 3 asist ortalaması ile Ege temsilcisine katkı sağlayan Yiğit sezona Hakan Kutlu ile başlayan Manisaspor'da adından söz ettirdi. Türkiye Kupası'nda 5 maçta forma giyen ve 1 gol - 1 asist ile performans sergileyen genç ortasaha oyuncusu kariyerinin en parlak ve istikrarlı dönemini sergilemiş oldu. Sezon sonunda 33 maç - 4 gol - 4 asist ile istatistik hanesini doldurmayı başaran Yiğit ligin gelecek vaadeden kanat oyuncularından birisi olmayı başardı.

2011/12 sezonunda geride kalan 19 haftada 16 karşılaşmada forma giydi. 14 maçta ilk 11'de sahaya çıkan genç oyuncu, bu karşılaşmaların 8'inde kenara gelirken, 6 karşılaşmayı 90 dakika sahada tamamladı. Manisaspor'da ortasahada sağ kanatta forma giyen genç oyuncu Süper Lig'in ilk yarısında fileleri bir kez havalandırabildi. Ortasahada sağ kanatta forma giyebilen Yiğit aynı zamanda sol kanatta da forma giyebiliyor. Hızlı, süratli ve top tekniği olan bir oyuncu olarak bilinen Yiğit Gökoğlan gelecek vaadeden kanat oyuncuları arasında gösteriliyor. Güçlü fiziğinin yanı sıra ikili mücadelelerde de ayakta kalabilen Yiğit, savunmanın arkasına yaptığı koşuların yanı sıra çizgiye inerek içeri hareketlenmesi ile rakip savunmanın dengesini bozabiliyor. Daha çok genç olan ve gelişme çağında olan, istikrar sağlayarak performansını geliştiren Yiğit kuşkusuz takıma yerli rotasyonda önemli katkı sağlayabilecek bir oyuncu..

İstekli, çalışkan, mücadeleci bir yapıya sahip olan ve her geçen sezon üzerine koyarak ilerleyen Yiğit Gökoğlan'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0