Marina Miletic resmen Galatasaray'da..

Bu sezon ciddi bir yapılanma içerisinde olan ve CEV Kupası'nda da çeyrek finalin kapısını ardına kadar aralayan Galatasaray kadın voleybol takımı kadrosuna önemli bir takviye gerçekleştirdi. Bayanlar 1.Ligi'nde 4.sırada bulunan ve üst sıraları hedefleyen Galatasaray kadın voleybol takımı sezon başında Rabita Bakü takımından Sarıyer Belediyesi'ne transfer olan 28 yaşındaki Hırvat smaçör Marina Miletic ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Hırvat doğumlu 28 yaşındaki smaçör Miletic, 180 boyunda. Miletic smaç yüksekliğinde 295'e yükselirken blok tehditinde 287'e yükselebiliyor.

21 Şubat 1983, Hırvatistan doğumlu olan tecrübeli smaçör doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Vukovar kulübünde voleybola başladı. 1998 yılında A takıma yükselen Miletic burada 3 yıl forma giydi. 2000/1 sezonu sona erdiğinde Vukovar altyapısından yetişip A takımda forma giyen Miletic, Osijek'e transfer oldu. Bir sezonluk Osijek macerasının ardından Hırvat oyuncunun ilk yurtdışı transferini gerçekleştirme vakti gelmişti. 2001/2 sezonunda ülkesinde son yılını geçiren Miletic, profesyonel olmasının 4.yılında Fransız temsilcisi La Rochette takımına transfer olmuştu. 2002 yılında Fransa'ya gelen tecrübeli oyuncu kariyerinin büyük bir bölümünün burada geçeceğini nereden bilebilirdi ki?

2002 yılında La Rochette ile sözleşme imzalayan Miletic, kariyerinin ilk lig şampiyonluğuna 2004 yılında ulaşırken performansı ile dikkat çekmişti. Bu performansı sonrasında bir yıl daha üzerine koyan Hırvat oyuncu 2005 yılında Le Cannet takımına transfer oldu. Fransa Kupası'nda şampiyonluk yaşayan Le Cannet bir sonraki sezon ligde iddialı olmak için kadrosunu güçlendirdi ama şampiyonluğu La Rochette'den alamamıştı. Hırvat oyuncu Le Cannet forması altında geçirdiği bir sezonun ardından sezon sonunda ASPTT Miluza takımına transfer oldu. 2007 yılında ASPTT formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan Hırvat oyuncu Marina Miletic aynı zamanda yeni bir yapılanma içerisine giren ASPTT'de önemli katkılar sağlamıştı. 2007 yılında ilk şampiyonluğuna ulaşan ASPTT devam edecek olan süreçte üstüste lig şampiyonlukları yaşayacak ve Fransa'da kadın voleybolunu domine etmeyi başaracaktı.

2004 La Rochette, 2007 ASPTT formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan Marina Miletic bu ülkede geçirdiği son sezonu olan 2007/8 sezonunda La Cannet forması giydi. Fransa'da forma giydiği dönemde aynı zamanda CEV Kupası ve Şampiyonlar Ligi gibi Avrupa'da önemli organizasyonlarda tecrübe şansı bulan, son yılında Cannet forması altında CEV Kupası'nda final oynadı, Hırvat oyuncu sezon sonunda ülkesine geri döndü. Hırvat smaçör 2008 yazında ZOK Rijeka ile sözleşme imzaladı. 2008/9 ve 2009/10 sezonlarında üstüste iki sezon Hırvatistan şampiyonluğu yaşayan mavi-beyazlı takımda tecrübeli oyuncu önemli bir rol oynadı. Sezon sonunda ise Rusya'ya gitme vakti gelmiti. Üstüste lig şampiyonlukları yaşayan Miletic, Dinamo Yantar'ın yolunu tuttu. Haziran ayında Rus temsilcisine imza atan Hırvat smaçör 6 ay sonra Avrupa'da kadın voleybolunun önemli takımlarından Rabita Bakü ile 6 aylık sözleşme imzaladı.

2011 yılının Ocak ayında Azerbaycan kulübü Rabita Bakü ile sözleşme imzalayan Hırvat oyuncu sezon sonunda kariyerinin en büyük şampiyonluğunu yaşadı. Azeri temsilcisi ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Marina Miletic sezon sonunda ayrıca lig şampiyonluğu yaşadı. Hırvat oyuncu sezon sonunda süpriz bir şekilde 2.Lig takımlarından Sarıyer Belediyesi ile sözleşme imzaladı ve Türkiye kariyeri başladı. 2002'den beri Hırvatistan milli takımının önemli bir parçası olarak milli takımda yer alan Marina Miletic, sezonun ilk yarısında Sarıyer Belediyesi forması giymişti. Devre arasında ülkesinden geç geldiği için kadro dışı bırakılan ve takımdan ayrılmak isteyen tecrübeli oyuncu artık Galatasaray'ın başarısı için mücadele edecek.

Sert smaçları ile rakip savunmaya zor anlar yaşatan tecrübeli oyuncu 180 boyunda olmasına rağmen smaç yüksekliğinde 295'e kadar yükselebiliyor. Ayrıca oldukça etkili servisler kullanabilen Miletic, savunmada da takımına yardımcı olan oyunculardan birisi olarak göze çarpıyor. Blok yüksekliğinde 287'e yükselerek rakipleri adına yüksek bir oyuncu konumunda bulunan Hırvat yıldız, sağ elini kullanıyor.

Kariyerinde çok önemli tecrübeler yer alan ve bir çok kez şampiyonluk yaşayan 28 yaşındaki Marina Miletic'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0