Konuk takımsınız siz, donun!

Dün akşam Eskişehir'de oldukça zor şartlar altında oynanılan karşılaşmaya ilginç bir görüntü damgasını vurdu. Yaklaşık -10 derecede oynanılan karşılaşmada ev sahibi ekibin yedek kulübesinde ısıtıcılar yer alırken, takımımızın bulunduğu yedek kulübesinde herhangi bir ısıtıcı olmaması dikkat çekti. Bir haftadır aralıksız olarak devam eden kar yağışının ardından süren çalışmalarla temizlenen sahada karların ve buzların saha kenarında olması da dikkat çeken bir başka noktaydı. Taç atışı kullanmak isteyen, korner kullanmak isteyen oyuncuların açılması sırasında kara takılması, ayaklarının kayması da dün akşam sıkça rastladığımız görüntülerdi. Geçtiğimiz sezon alttan ısıtma sistemi bulunan Eskişehir Atatürk Stadı'nda bu sene alttan ısıtma sisteminin olmaması da, konunun ayrı bir noktası olsa gerek.

Anadolu'da bu tür aylarda mevcut şartların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece Eskişehir özelinde değil, Ordu, Samsun, Ankara, Kayseri, Sivas deplasmanları da dönem dönem böyle olacak. Anadolu'da mevsim şartlarının nasıl geçtiğini hepimiz biliyoruz. Ayrıca hepsinden ziyade, konuk takımın bulunduğu yedek kulübesine ısıtıcı koymamak nasıl bir anlayıştır, anlayabilen beri gelsin. Gerçekleştirilen çalışmalar sonunda oyunun oynanacağı alanlarda kar topluluklarının bulunması, oyuncu sağlığını da etkileyecek bir başka faktör olduğu gerçeğini gözardı etmek nasıl bir mantık, orası ayrı bir tartışma konusu. Allah korudu, herhangi bir oyuncu ciddi bir sakatlık geçirmeden 90 dakikayı tamamladı. Önlem almak, tedbirli olmak veya gereken uygulamaları yerine getirmek bu kadar zor olmasa gerek? Hani diyor ya o çok sevgili futbolu yöneten yöneticilerimiz"dekoder alın, marka değerine sahip çıkın" diye. Dekoder almaktan evvel yapılacak daha önemli şeyler olsa gerek, futbolumuz adına. Örneğin bu tarz stadyumlarda ısıtma sisteminin kurulması, gerekli tedbirlerin alınması gibi. Ne dersiniz? Daha güzel olmaz mı?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0