TKBL | Tüm eksiklere rağmen Prince böyle istedi..

Kadınlar Basketbol Ligi'nin 14.haftasında Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı deplasmanda ezeli rakibi Beşiktaş ile karşılaştı. Bu sezon ligde kümede kalma mücadelesi veren siyah-beyazlı rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları'nda sakatlıkları sebebiyle Alba Torrens, Diana Taurasi ve Gülşah Gümüşay forma giyemezken, ligimizde mevcut bulunan yabancı kontenjanı nedeniyle Ivanka Matic ve Ticha Penicheiro da forma giymedi. Tüm bu eksiklere rağmen rakibi karşısında ilk devreyi 31-42 önde kapatan takımımız, karşılaşma sonuna üstünlüğünü korudu ve sahadan 68-75'lik galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın yıldızı 27 sayı - 6 ribaund- 5 asistlik performansıyla Epiphanny Prince oldu.

Işıl Alben, Epiphanny Prince, Şaziye İvegin, Tina Charles ve Sylvia Fowles beşiyle sahaya çıkan Galatasaray Medical Park karşılaşmaya pota altında Fowles'ın bulduğu basketlerle başladı ve 2-6'lık üstünlük sağladı. Karşılaşmada ilk 2 dakika geride kalırken ev sahibi siyah-beyazlı takım Vandersloot önderliğinde 12-1'lik seri yakalayarak 14-7'lik üstünlük kurdu. Bu serinin ardından Prince önderliğinde toparlanan ve oyuna ağırlığını koyan Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri rakibi karşısında periyodun sonlarına doğru Şaziye ve Tina Charles'ın başrolde olduğu 18-2'lik bir seri yakaladı ve ilk çeyreği 16-25 önde tamamlamayı başardı.

Mücadelenin ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Rakibi karşısında 9 sayılık farkı korumayı başaran Galatasaray Medical Park, pota altında Tina Charles ve Sylvia Fowles'tan verim almaya başladığı dakikalarda farkı 14'e kadar çekmeyi başardı. Bu dakikalarda ev sahibi takımda öne çıkan isim Courtney Vandersloot oldu. Tecrübeli oyuncu tüm çabalarına rağmen farkı çift haneleri sayılardan indiremedi. Epiphanny Prince önderliğinde farkı çift hanelerde tutmayı başaran Galatasaray Medical Park, soyunma odasına 31-42'lik skorla gitmeyi başardı.

Üçüncü periyodun başında 7-0’lık seri bulan Beşiktaş farkı tek hanelere indirdi. Fakat bu seriye reaksiyon gösteren takımımız Prince önderliğinde yeniden farkı 11 sayıya çıkartmayı başardı. Oldukça çekişmeli geçen üçüncü periyotta son 3 dakika karşılıklı basketlerle geçti. Beşiktaş her ne kadar oyuna ortak olmaya çalışsada serbest atışlarla ayakta kalmayı başaran Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri final çeyreğine 50-58’lik skorla girmeyi başardı.

Karşılaşmanın final periyoduna üstüste basketler bularak başlayan Beşiktaş farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, Fowles ve Tina oyuna ağırlığını koyarak rakip pota altında sayı üretmeye devam etti. Rakibi karşısında farkı korumayı başaran takımımız Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Vandersloot'un dönüşüne engel olamadı ve oyun tekrardan dengelendi. Esra ve Prince'ın karşılıklı basketleri sonrasında son 37 saniyeye 6 sayılık farkla giren Galatasaray Medical Park, son düdüğe kadar hata yapmadı ve ligde 12.galibiyetini alarak ikinci sıradaki takibine devam etti.

Rakibi karşısında hücum opsiyonunda yerli oyuncularından çok az katkı alabilen takımımız Epiphanny Prince önderliğinde Amerikalı oyuncularından 60 sayı - 24 ribaund - 7 asistlik katkı alarak galibiyete ulaştı. Maç öncesi rahatsızlanan ve hastahanede serum tedavisi gören Amerikalı süperstarımız Diana Taurasi maçın ortasında salona gelerek arkadaşlarını yalnız bırakmamak için eşofmanlarıyla benchte yerini alırken, haftaiçi Polonya deplasmanında çok ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Alba Torrens de tribündeki yerini aldı.

BEŞİKTAŞ (68)Candice Wiggins 11 (6 ribaund- 4 asist), Esra Şencebe 4 (5 ribaund- 2 asist), Ilona Korstin 4 (3 ribaund), Nihan Anaz (2 ribaund), Tuğba Taşçı (2 ribaund- 3 asist), İlsu Darıcıoğlu, Yasemin Horasan 13 (12 ribaund- 1 asist), Korel Engin (1 asist), Yasemin Koç, Courtney Vandersloot 26 (3 ribaund- 4 asist), Ebony Hoffman 10 (8 ribaund- 3 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (75): Epiphanny Prince 27 (6 ribaund- 5 asist), Bahar Çağlar 3 (2 ribaund), Işıl Alben 4 (4 ribaund- 4 asist), Şaziye İvegin 8 (5 ribaund- 3 asist), Sariye Kumral (1 asist), Melisa Can (1 ribaund), Tina Charles 16 (9 ribaund- 2 asist), Sylvia Fowles 17 (9 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0