Kırılsın o zaman?

Dün akşam karşılaşmanın 40.dakikasında Galatasaraylı savunma oyuncusu Semih Kaya'nın ayağına basan İstanbul BŞB'li forvet Pierro Webo kırmızı kartla oyundan atıldı. Pozisyon oldukça tartışıldı ve bir takım kimseler (ne hikmetse hepsi Fenerli) bu pozisyonun kırmızı kart olmadığını dile getirdi. Görüntü oldukça net. Kasıtlıdır, değildir orası muamma. Bana göre kasıtlı da değil bu pozisyonda, bilerek basmıyor gibi görünüyor. Ama genç savunmacının müdahalesi sonrasında ayağına bastığı gerçeğini değiştirmez, niyeti ne olursa olsun. Açık ve net olarak görülüyor ki; Pierre Webo pozisyon sırasında veya sonrasında Semih'in bileğine basıyor. Sonrasında da olması gerektiği gibi kırmızı kart çıkıyor.

Bu pozisyona kırmızı karta gerek yok ağır olmuş diyen de var, "İkili mücadele" diyenler de var. Elmander'in pozisyonunda ortalığı yıkanlar, 3 maç 5 maç verilsin diye yırtınanlar bu müdahaleye ne hikmetse "futbol kuralları içerisinde" yorumu yapıyorlar. Kimileri de maç sonunda Arif'in eski arkadaşlarıyla şakalaşmasına takmış, görüntüleri tekrar tekrar izleyerek art niyet arıyorlar. Kişi kendinden bilirmiş işi. Bunların yaptıkları da o hesap. Semih'in bu pozisyon sonrasında bileğinin kırılmaması, çatlamaması büyük şans. Yoğun doku ödemi ile maçı tamamlamış genç oyuncu, helal olsun ayrıca. Ne istiyorsunuz yani, kırılsın mı? Gencecik bir çocuğun futbol hayatını bitiren bir müdahale olması mı gerekiyor kırmızı kart için? Dilerseniz yeni bir kural koyalım, o zırt pırt değiştirdiğiniz talimatlar arasına.. Galatasaraylıların kafası dahil herhangi bir uzuvu kopmadığı sürece faul verilmesin, kart verilmesin. Ne dersiniz, olur mu?


             Semih'in ayağının maç sonu görüntüsü.. Yeterli mi?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0