ANALİZ | Rakamlarla İstanbul BŞB karşılaşması..

Süper Lig'in 18.haftasında evinde İstanbul BŞB'i ağırlayan ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan takımımız ayrıca galibiyet serisini 7 maça çıkartırken rakibi karşısında aldığı galibiyetle puanını da 40'a yükseltti. Süper Lig'de ilk kez bir maçta 4 gol atan takımımımız bu galibiyetle ligde 12.galibiyetini elde etti. Galatasarayımız ayrıca son 10 yıldır devam ettirdiği ligin ikinci yarısının ilk maçında (yani 18.hafta) maç kaybetmeme geleneğine devam ederken, puan kaybetmeme geleneğini de 8 yıla çıkarttı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması ve sonrası için takımımız adına oluşan istatistikler rakamların dilinden şu şekilde..

1) İstanbul BŞB karşısında attığı 2 golle yıldızlaşan genç oyuncumuz Emre Çolak bu sezon Galatasaray formasıyla ilk golüne imza attı. Karşılaşmanın 7.dakikasında yaklaşık 25 metreden 112 km/h ile vuran genç oyuncu nefis bir gol atarak Türk Telekom Arena'da ilk kez gol sevinci yaşadı. Genç oyuncu Galatasaray formasıyla ilk golünü 2009/10 sezonunda ligin son hafasında deplasmanda oynanılan Gençlerbirliği'ne atmıştı. Bu gol ayrıca Emre Çolak'ın kariyerindeki ikinci lig golü olarak tarihe geçti.

4) Spor Toto Süper Lig'de lider olarak bulunan Galatasaray, geride kalan 18 hafta sonunda rakip fileleri 31 kez havalandırmayı başardı. Ligin 14.haftasında Fenerbahçe'ye, 15.haftasında ise Trabzonspor'a 3 gol atan takımımız bir sonraki hafta Orduspor deplasmanından da 2 golle döndü. Ligde ilk yarının son haftasında Manisaspor karşısında 1 gol bulan takımımız İstanbul BŞB karşısında bulduğu 4 golle 5 haftalık maç periyodunda fileleri 13 kez havalandırken kalesinde sadece 2 gol gördü.

7) Sivasspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, Trabzonspor, Orduspor, Manisaspor karşısında aldığı galibiyetle 6 maçlık galibiyet serisi elde eden Galatasarayımız dün akşam rakibi karşısında da sahadan galibiyetle ayrılarak bu seriyi 7 maça taşıdı. Takımımız haftasonu oynanacak Samsunspor karşılaşmasından da galip ayrılması halinde seriyi 8 maça çıkartacak ve en son 1999/00 yılında ulaştığı başarıya yeniden ulaşacak.

7.1) Galatasarayımızın tecrübeli forveti Milan Baros, bugüne kadar oynadığı İstanbul BŞB karşılaşmaların (1'i dışında*) fileleri havalandırmayı başardı. Parçalı formayı giydiği 4 sezon boyunca forma giydiği karşılaşmalarda İstanbul BŞB fileleri toplamda 6 kez havalandıran tecrübeli forvet dün oynanılan karşılaşmada da boş geçmedi ve 7.golüne imza attı.

8) Galatasarayımız, Süper Lig'de ligin ikinci yarısının ilk maçı olan 18.hafta karşılaşmalarında 8 yıldır sahadan galibiyetle ayrılıyor. 2004/5 ve 2005/6 yıllarında Konyaspor, 2007/8 yılında Çaykur Rizespor, 2008/9 yılında Denizlispor, 2009/10 sezonunda Gaziantepspor ve 2010/11 sezonunda Sivasspor'u mağlup etmeyi başaran Galatasarayımız, bu sezon ikinci yarının ilk maçında İstanbul BŞB karşısında da sahadan galip ayrılarak bu seriyi 8 yıla çıkarttı.

10) Süper Lig'de son mağlubiyetini ligin 8.haftasında Gaziantepspor karşısında 4-2'lik skorla alan takımımızın bileği 10 maçtır bükülmüyor. Geride kalan 10 haftalık periyotta 8 galibiyet, 2 beraberlik alan takımımız bu sekansta 26 puan topladı.

10.1) Süper Lig'de bugüne kadar 9 farklı oyuncusundan (Elmander, Baros, Melo, Selçuk, Kazım, Eboue, Engin, Gökhan ve Ceyhun) skora katkı alan takımımız bu sayıyı dün akşam oynanılan maçta Emre Çolak'ın attığı golle 10'a çıkarttı. Süper Lig'de geride kalan 18 haftada 31 kez fileleri havalandıran takımımız 10 farklı oyuncusundan skor katkısı bularak takım içerisinde yer alan yardımlaşmanın önemini de yeniden ortaya çıkartmış oldu. 

17) Galatasarayımızın savunmasında sol tarafta forma giyen Hakan Balta, bu sezon 17 karşılaşmada 90 dakika sahada kalarak istikrar adına önemli bir performans sergiledi. Ligin ilk haftasında oynanılan İstanbul BŞB karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen tecrübeli sol bek geride kalan 17 maçta 90 dakika sahada kalmasının yanı sıra hiç sarı/kırmızı kart görmedi.

18) Galatasarayımızın sezon başında kadrosuna kattığı Selçuk İnan, bu sezon takımımızın en istikrarlı oyuncusu konumunda bulunuyor. Süper Lig'in lideri Galatasaray'ın ortasahasında önemli bir rol üstlenen tecrübeli oyuncu 18 maçta 90 dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı oyuncusu olmasının yanı sıra 6 gol, 8 asistlik katkısı ile skora da 14 gollük ciddi katkı sağlamayı başardı.

3 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın kardeşim ama baros ligin ilk haftasında oynanan maçta gol atamadı.maç 2 0 ibb lehine sonuçlanmıştı.

    YanıtlaSil
  2. Düzeltmemizi yaptık, uyarı adına teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. rica ederim:)başarılarınızın devamını dilerim.çok beğeniyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0