STSL | Lider geliyor lider!

Süper Lig'in ilk yarısını en yakın takipçisine 2 puan fark atarak lider tamamlayan Galatasarayımız, ligin ikinci yarısının ilk maçında evinde İstanbul BŞB ile karşılaşıyor. Galibiyet serisini 6 maça çıkartan ve üstüste 7.galibiyet için taraftarınında desteğiyle, ilk yarıda yenilgi aldığı iki takımdan birisi olan İstanbul BŞB'i ağırlayacak. Rakibi karşısında mutlak galibiyet için sahaya çıkan Galatasarayımızda karşılaşma öncesinde efsane oyuncularımızdan Tarık Hodziç anılacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da saat 20:30'da başlayacak olan karşılaşmayı LigTV yayınlarken, müsabakanın hakemi Halis Özkahya. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, maç bilgileri ve istatistikler şu şekilde..


LİDER GELİYOR LİDER!
Süper Lig'de geride kalan 17 maç sonunda 11 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alan takımımız ligin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı rakibi karşısında sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve sezona kötü bir başlangıç yapmıştı. Bu sezon deplasmanda mağlubiyet gördüğü ve kalesinde 2 gol birden gördüğü tek takım olan İstanbul BŞB'nin ardından oynadığı karşılaşmalarda istenilen, özlenilen günlerine geri döndü. Bir sonraki hafta Samsunspor'u mağlup eden takımımımız, deplasmanda Karabükspor karşısında beraberlikle ayrıldı. Eskişehir, Ankaragücü ve Bursaspor galibiyetleriyle devam eden 3 haftalık periyodun sonunda Antalyaspor ile golsüz berabere kalan takımımız ligde ikinci mağlubiyetini hakem faciası ve futbol katliamı yaşandığı Gaziantepspor maçında aldı. Fakat bu maç sonrasında herşey değişti. Galatasaray camiası birlik oldu, taraftarından oyuncusuna bütünleşti ve sahada bambaşka bir takım yer aldı. Gaziantepspor faciası sonrasında Kayseri deplasmanından galibiyetle dönen takımımız üstüste Mersin ve Beşiktaş maçlarından beraberlikle ayrıldı. İnönü deplasmanından beraberlikle dönen takımımız bu karşılaşmanın ardından galibiyet serisinin startını verdi. Sivasspor ve Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyetler arka arkaya oynanılan Fenerbahçe ve Trabzonspor derbilerinde alınan galibiyetler ile anlam kazandı. Fenerbahçe derbisini kazanarak liderliğe yükselen, Trabzonspor galibiyeti ile galibiyet serisini 4 maça çıkartan takımımız ilk yarının son 2 haftasında Orduspor ve Manisaspor karşısında da galibiyetle ayrılarak üstüste 6.galibiyetini aldı ve ilk yarıyı 2 puan farkla lider kapattı.

10 YILLIK GELENEK
Geride kalan 10 yıla bakıldığında Galatasarayın ilginç bir istatistiği bulunuyor. Geride kalan 10 sene içerisinde ikinci yarının ilk maçında sahadan 9 galibiyet, 1 beraberlikle ayrılan takımımız bu kapsamda son mağlubiyetini 2000/1 sezonunda Denizlispor karşısında aldı. 2001/2 sezonunda Gaziantepspor'u 2-0 yenen, bir sonraki sezon Samsunspor'u 1-0 mağlup eden takımımız, bir sonraki yıl olan 2003/4 sezonunda Diyarbakırspor ile golsüz berabere kalmıştı. 2004/5 ve 2005/6 sezonlarında Konyaspor'u 2-0 ve 1-0'lık sonuçlarla mağlup eden takımımız bir sonraki yıl Ankaraspor'u 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. 2007/8 sezonunda Çaykur Rizespor karşısında sahadan 5-2'lik galibiyetle ayrılan takımımız devam eden süreçte Denizlispor'u 2-0, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederken, geçen sezon TT Arena'nın ilk resmi maçında Sivasspor'u da 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürmüştü. Ligin 18.haftasında son 10 yıl içerisinde oynadığı karşılaşmalarda 15 gol atan takımımız bu maçlarda kalesinde sadece 2 gol görerek, 9 maçta rakiplerine gol şansı tanımadı.

5 GALİBİYET, 2 BERABERLİK/MAĞLUBİYET
2007/8 sezonunda Süper Lig'e yükselen ve bu sezon Süper Lig'de 5.sezonunu geçiren İstanbul BŞB ile geride kalan 5 sezon içerisinde 9 maçta karşılaştık. Bu karşılaşmaların 5'inden galibiyetle ayrılan takımımız 2 maçta berabere kalırken, 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Rakibi ile oynadığı son iki karşılaşmayı da kaybeden takımımız, turuncu-mavili ekibin Süper Lig'de ki ilk sezonunda da rakibiyle berabere kalmıştı. 2007/8 sezonun ilk yarısında oynanılan karşılaşmadan 2-2'lik beraberlikle ayrılan takımımız, sezonun ikinci yarısında oynanılan karşılaşmadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. 2008/9 sezonuna gelindiğinde ligde rakibi karşısında iki maçta da galibiyetle sahadan ayrılan takımımız ligin ilk yarısında evinde 2-0, ikinci yarıda ise deplasmanda 1-0'lık sonuçlarla rakibi karşısında galibiyet serisini devam ettirmişti. 2009/10 sezonunda ligin ilk yarısında oynadığı maçta rakibi karşısında 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrılan takımımız deplasmanda 1-0'lık skorla galip ayrılmayı başarmıştı. 2010/11 sezonunda ligin ilk yarısında rakibini evinde 3-1 mağlup eden takımımız, rakibi karşısında tarihindeki ilk mağlubiyetini de bu sezonda aldı. Ligin ikinci yarısında deplasmanda karşılaştığı rakibi karşısında aynı skorla mağlup olan takımımız böylece tarihinde ilk kez İstanbul BŞB'e kaybetmiş oldu. 2011/12 sezonunun ilk haftasında deplasmanda rakibi ile karşılaşan takımımız ligin ilk haftasında 2-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrılmış ve rakibi karşısında 2.mağlubiyetini almıştı.

EFSANELERE SAYGI; TARIK HODZİÇ
Bu sezon başından itibaren uygulamaya başladığımız ve anasponsorumuz Türk Telekom'un katkıları ile gerçekleştirilen "Efsanelere Saygı" kapsamında bu hafta stadımızda ağırlayacağımız isim Türk futbolunun efsanevi isimlerinden, ligimizin ilk yabancı gol kralı olan Tarık Hodziç. 1952, Saraybosna doğumlu olan Tarık Hodziç, 1981 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray formasını ilk kez Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçında Fenerbahçe maçında giyen ve o maçta fileleri havalandırmayı başaran Tarık Hodziç adından söz ettirmeyi başarmıştı. Galatasaray forması altında 2.5 sezon forma giyen ve 1983/4 sezonunda ligde attığı 16 golle gol kralı olan ilk yabancı oyuncu olan efsanevi golcümüz Galatasaray forması altında 28'i lig, 6'sı kupa ve 1'i Avrupa Kupası olmak üzere toplamda 35 gole imzasını attı. Doğup, büyüdüğü yer olan Saraybosna'da halen yaşamakta olan Tarık Hodziç, "Galatasaray" adını verdiği bir restaurant işletiyor. Efsanevi golcümüz İstanbul BŞB karşılaşması öncesinde sahaya çıkacak ve taraftarlarımızı selamlayacak.

EKSİKLER / MUHTEMEL 11'LER
Galatasarayımızda ligin ikinci yarısının ilk maçında sakatlıkları nedeniyle Sabri Sarıoğlu ve Yekta Kurtuluş forma giyemezken, Manisaspor karşılaşmasında gördüğü sarı kartla birlikte bu sezon ligde 4.sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Felipe Melo da bu maçta forma giyemeyecek. Takımımızda bu üç oyuncunun dışında herhangi bir sakat, cezalı oyuncu bulunmazken devre arasında İsveç'te elinden ufak bir operasyon geçiren ve attığı 6 golle takımımızın en golcü ismi olan Johan Elmander görev verildiği takdirde karşılaşmada forma giyebilecek. Konuk ekibimiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Ali Güzeldal sakatlığı sebebiyle forma giyemezken, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında sarı kart görerek ligde 4.sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Gökhan Süzen  forma giyemeyecek. Eski oyuncularımızdan Arif Erdem'in çalıştırdığı İstanbul BŞB'de en golcü isim attığı 7 golle Pierre Webo. İki takımın karşılaşma öncesinde muhtemel ilk 11'leri şu şekilde olması bekleniyor;

Galatasaray: Fernando Muslera, Emmanuel Eboue - Tomas Ujfalusi - Semih Kaya - Hakan Balta, Selçuk İnan - Ayhan Akman / Engin Baytar - Emre Çolak / Albert Riera - Kazım Kazım, Johan Elmander ve Milan Baros

İstanbul BŞB: Behram Zülaloğlu - Cihan Haspolatlı, Can Arat, Marcin Kus, Marcus Vicinus, Ekrem Ekşioğlu - Samuel Holmen, Doka Madureira, Edin Visca - Pierre Webo, Tevfik Köse

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0