STSL | Yedeklerin mesajı; Hazırız..

Arena’da kış akşamlarının klasiği olan soğuk hava ve ayaz karşıladı yine Galatasaray aşıklarını, her sevdadan geriye kalan sadece Galatasaray olunca onları soğuk, kar, kış, hiçbir şey durduramıyordu elbette. Nitekim Arena’da da duygusal bir maç vardı zira Ankaragücü takımı tamamen şeref, haysiyet mücadelesi veren, çoğu altyapıdan ve hatta 3. Lige yollanmış fakat ihtiyaçtan geri çağırılan futbolculardan oluşan bir kadro vardı, aylardır beş kuruş ödeme almıyor, kulüplerinin sonunun nereye gideceğini kestiremeseler de mücadelelerini sürdürmeye uğraşıyorlardı. Burada bir parantez de elbette Hakan Kutlu için açmak gerekir zira Ankaragücü’nde yıllarca top koşturmuş birisi olarak kendisini kulübün evladı olarak görenleri mahcup etmedi, en zor zamanda koştu geldi, parasını almadan haftalardır en azından şeref mücadelesi veriyor, ciddi bir görüntü sergiliyor, dertlerini kamoyuna lisan-ı hal ile anlatmaya uğraşıyor. Ankaragücü’nün bu durumunu bilerek hazırlık yapan, futbolcuları trübünlere çağırıp karanfillerle karşılayan Galatasaray taraftarı da bu mücadeleye destek olduğunu gösterdi.

Fatih Terim futbol normları dışı bir yoğunlukta oynanan ligde özellikle 3 gün sonra yapılacak bir diğer önemli maçı düşünerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. Savunmanın solunda Çağlar, ortasında Gökhan – Semih ikilisi, orta sahada Melo ve Selçuk’un yokluğunda Ceyhun, solda Riera, önde Sercan; çok alışık olunmayan değişikliklerdi. Aslında Adanademirspor maçının kadrosuna yakın bir kadroydu bu da, hem as kadroyu dinlendirmek hem de yedekleri hazır tutmak adına doğru atılmış adımlardı. Nitekim henüz ilk 10 dakikada gelen iki gol maçı erken bitirdi. Dört golle rahat bir galibiyet alan Galatasaray, en yakın rakipleriyle puan farkını beşe çıkararak farkını da ortaya koymuş oldu. Bu maçta akılda kalan en önemli şey belki de Riera’nın performansıydı, geldiğinden beri en iyi maçını oynadı, iki asist yaptı bir de gol attı, nihayet o beklediğimiz Riera’yı biraz görmüş olduk. Umuyoruz bu bir başlangıç olsun zira iyi bir Riera Galatasaray’a çok şey kazandırır. 

Sahadaki futbolla ilgili anlatılacak çok şey yoktu fakat trübünler görülmeye değerdi. Maçtan önce özellikle hazırlanılan ve her koltuğa bırakılan beyaz mendillerle desteklenen protesto gösterileri 58. Dakikanın girmesiyle başladı. Görülmeye değer bir şovla protestolarını yansıttı Galatasaraylı taraftarlar. 58. Maddenin değiştirilmesine, bunca senedir süren haksız düzene, bu tertibin başını çeken malum kulübe ve bu düzenin destekleyicisi olarak gözüken yayıncı kuruluşa hem sert hem de zaman zaman esprili tezahüratlarla, bir yandan da beyaz mendillerin sallanmasıyla yapılan protesto yaklaşık beş dakika sürdü. Sanırım taraftar üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, duruşunu herkese belli etti.

Bugün Türk Futbolu’nun kaderini belirleyecek TFF Olağanüstü Genel Kurulu yapılıyor Ankara’da. Neticeyi hep birlikte göreceğiz ancak karar alıcılar şunu hiçbir zaman unutmamalılar ki, vicdanlı ve adaletli olmayan her kim ise, bir gün mutlaka İlahi Adalet tecelli eder ve bunun karşılığını görür. Bakın kendilerini asla yıkılmaz, yenilmez, yaptıklarının hesabını ödemez zannedenler bugün tüm dünyanın gözü önünde yaptıklarının bedelini ödüyorlar, gün aşırı açıklamalarla ‘biz hala ölmedik’ demeye çalışıyorlar, dün ak dediklerini bugün kara diye savunuyorlar ama nafile. Dolayısıyla herkes çok dikkatli olmalı. Umarız hepimiz için en hayırlısı olur, adalet yeniden kurulur, Türk Futbolu aydınlık bir geleceğe yelken açar.
Mehmet Ali Söylet / @malisoylet

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0