THY Euroleague | TOP16'ya kötü başlangıç..

THY Euroleague'de TOP16 turunun ilk maçında taraftarının müthiş desteği ile ülkemizin bir başka temsilcisi Anadolu Efes ile deplasmanda (!) karşılaşan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı ilk yarısını 45-34 geride kapattığı karşılaşmadan 68-62 mağlup ayrıldı. Anadolu Efes karşısında özellikle uzun oyuncularından istediği katkıyı alamayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında en skorer isim 14 sayı ile Luksa Andric olurken, Hırvat pivotu 13 sayı ile Jaka Lakovic takip etti. Karşılaşmanın en skorer ismi 17 sayı ile Sasha Vujacic olurken, Anadolu Efes'e galibiyeti getiren isim 16 sayı - 17 ribaundluk performansı ile Dusko Savanovic oldu.

Ev sahibi Anadolu Efes karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Sasha Vujacic,Dusko Savanovic ve Esteban Batista ilk beşiyle çıkarken Oktay Mahmuti'nin tercihi Göksenin Köksal, Lucas Gordon, Joshua Shipp, Darius Songalia ve Furkan Aldemir oldu. Rakibi karşısında maçın ilk 2.5 dakikalık bölümünde 6-0'lık bir seri yakalayan erkek basketbol takımımız bu sekans sonrasında Dusko Savanovic'i durduramadı. İlk çeyrekte Sırp oyuncunun 14 sayısına engel olamayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri hücumda da istediği skor opsiyonunu bulamayınca ilk çeyrekte rakibi karşısında 29-19'luk skorla mağlup ayrıldı. Pek alışık olmadığımız bir ilk çeyrek oynayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, savunmasında yaşadığı sıkıntıların yanı sıra rakibinin Savanovic önderliğinde ilk çeyrekte bulduğu dış atışlara engel olamayınca fark kaçınılmaz oldu. Eli adeta alev alan Dusko Savanovic karşılaşmada tüm sayılarını bu çeyrekte atarak ilginç bir detaya imza attı. İlk çeyrekte 5/10 üçlük isabeti ile oynayan Anadolu Efes'e takımımız cevap veremedi. İlk 10 dakikalık bölümde Oktay Mahmuti'nin öğrencileri yayın gerisinden 0/4 üçlük isabeti ile oynadı.

İkinci çeyrekte oyuna bambaşka bir ilk beş rotasyonu ile çıkan Oktay Mahmuti bu beşliden de istediği katkıyı almaya başladı. Rakibi karşısında oyuna özellikle pota altında Luksa Andric'i kullanarak 6-0'lık seriyle başlayan takımımız karşılaşmada ilk üçlük basketini de Jaka Lakovic'in elinden buldu ve karşılaşmada devreye 4 dakika kala skoru 33-30'e getirdi. Rakibine 6 dakikalık bölüm içeriisnde sadece 4 sayı şansı tanıyan ve geriden gelerek oyuna ortak olan takımımız Cenk Akyol'nun 36 saniyede attığı 5 sayıya engel olamayınca oyundan düştü. Bu dakikadan sonra rakibi karşısında momentumu yavaş yavaş elinden kaybeden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı rakibi karşısında devrenin sonuna girilirken 1/9 üçlük isabetiyle girerken, Anadolu Efes 7/16 üçlük isabeti ile devreyi tamamladı. Ev sahibi ekip devreye 45-34 önde girerken, Oktay Mahmuti'nin takımı ilk yarıda yalnızca 6 asist yapabildi. Galatasaray Medical Park ilk 20 dakikada toplam 15 ribaund alabildi.

Soyunma odasının dönüşünde Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı alıştığımız oyunundan kesitler sundu. Özellikle rakibine savunmada çok iyi baskı yapan ve top kayıplarına zorlayan takımımız Jamon 'Lucas' Gordon önderliğinde farkı eritmeye başladı. Rakibine savunmada potayı göstermeyen ve pas hataları yapmasını sağlayarak hızlı hücumlarla maça ortak olan Galatasaray'ın direncini kıran isim Sasha Vujacic oldu. Özellikle pota altında önce Songaila, ardından Gordon ile boş pozisyonları değerlendiremeyen takımımız savunmada aksamaya başlayınca Vujacic farkı 4'ten 7'e çıkarttı. Tecrübeli oyuncuya cevap genç oyuncumuz Göksenin'den geldi ve fark yeniden 4'e indi. Ufuk Sarıca'nın molasının ardından Jamon Gordon ile farkı 2'ye indirmemize rağmen kalan 2 dakikalık bölümde Anadolu Efes oyuna ağırlığını koydu ve final periyoduna 60-52'lik üstünlükle girmeyi başardı.

Karşılaşmanın son çeyreğinde ilk 3 dakika skor üretemeyen takımımız savunmada da rakibine sadece 2 sayı şansı tanıdı. Farkın çift hanelere çıktığı dönemlerde de iki takımda sayı bulmakta zorlanınca oldukça kısır bir döngü şeklinde geçen karşılaşmada son 4 dakikaya 66-55'lik skorla girildi. Bu dakikadan itibaren Luksa Andric'in pota altında etkili oyunu ile rakibi karşısında farkı 6 sayıya düşüren takımımız son 2 dakikaya 66-60'lık skorla geride girdi. Bitime 2 dakika kala rakibi karşısında momentumu yeniden eline almayı başaran ve geridönüşe imza atması muhtemel olan Galatasaray Medical Park savunma yapmayı unutunca ve savunma ribaundunda 3 pozisyon üstüste Savanovic'e engel olamayınca karşılaşmadan da 68-62'lik skorla mağlup ayrıldı.

ANADOLU EFES (68): Tarence Kinsey 8 (3 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri 2 (5 ribaund, 7 asist), Cenk Akyol 5 (1 ribaund), Esteban Batista 6 (8 ribaund, 2 asist), Sasha Vujacic 17 (3 ribaund, 1 asist), Dusko Savanovic 16 (16 ribaund, 2 asist), Sinan Güler (3 ribaund, 2 asist), Oliver Lafayette 2 (1 ribaund, 4 asist), Stanko Baraca 12 (3 ribaund)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (62): Joshuaa Shipp 6 (4 ribaund, 5 asist), Jaka Lakovic 13 (4 ribaund, 2 asist), Göksenin Köksal 8 (1 ribaund, 1 asist), Luksa Andric 14 (4 ribaund, 1 asist), Furkan Aldemir 4 (6 ribaund), Jamon Lucas 10 (9 ribaund, 4 asist), Darius Songalia 7 (2 ribaund, 1 asist), Ender Arslan (1 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0