Fatih Terim: Almadığımız her oyuncu Maradona..

Galatasarayımızın teknik direktörü "İmparator" Fatih Terim, bugün Antalya'da gerçekleştirilen TSYD paneline katıldı. Panelde açıklamalarının ardından transfer konusuna ve yaşananlara değinen İmparator Fatih Terim, kendisine sorulan sorulara da yanıt verdi. Transfer hakkında isim vermeden açıklamalarda bulunan teknik direktörümüz son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Ronaldinho'nun transferiyle ilgili net açıklamalar yaparak noktayı koymuş oldu. Teknik direktörümüzün transferlerle ve yaşananlara dair tüm açıklamaları şu şekilde...


"Transfer döneminde bizim önümüze yüzlerce oyuncu gelir. O gün, o şartlar, o dinamikler içerisinde bazen antrenörler "Hayır" diyebilirler. Bir kaç ay sonra birileri gelip karşınıza "Kardeşim bunu getirdik, istemedin." derse bu yanlış olur, bu çok ucuz olur. O gün mevcut şartlar ne gerektirdi kimse bilemez. Hepimiz onun için hata yapıyoruz zaten, yapacağız da. Galatasaray'ın bulunduğum konum içerisinde düşünebileceğim herşeyini düşünmek zorundayım. Ekonomisini de, tekniğini de, taktiğini de, uyar-uymazını da düşünmek zorundayım. Başka formüllerde arıyoruz bazı oyuncuları almak için ama Ronaldinho'nun bu rakamı açıkcası Galatasaray'a yük olur düşüncesindeyim. Senelik 6 milyon garanti, 3 yıllık sözleşme, 5,5+maç başı hatta 6'yı geçen ve birde artı olarak 7-8 bonservis düşünürsek yaklaşık 25-30 milyon eurodan bahsediyoruz. Yoksa benim hiç bir itirazım yok, ben zaten büyük oyuncularla çalışıyorum ve hayatım boyunca çalışmaktan zevk aldım. Yarın öbürgün şartlar farklı şekilde gelişirse olmayacak diye birşey yok, olabilir. Benim evet deme hakkım olduğu kadar hayır deme hakkımda var. Daha doğrusu ben orada Ronaldinho'nun konumundan çok, ben başkanımla zaten görüşüyorum. Biz içimizdekiler birbirimize söylüyoruz ama bizim içimizden çıkan şey, biz getirdik hoca istemedi şeklinde bir tavır olursa bu hoş değil. Ben bunu anlatmak istedim, yoksa çok çok önemli değil yani. Yarın gerekirse otururuz, başka birşeye karar veririz ve ertesi gün Ronaldinho buraya gelir. Başka şeyler belirliyor, yoksa futbolculuğuna veya yaşı 32'ymiş hiç önemli değil.

Transfer döneminde cep telefonlarımızı nerden bulurlar, bilinmeyen ikinci numaralarımızı nerden çıkarırlar hiç bilmiyoruz ama mesaj yağıyor. Bildiğiniz, bilmediğiniz. Polonya'dan o var, Afganistan'dan bu var. Aklınıza neresi gelirse. Ben, arkadaşlarım, yöneticilerim, başkan.. Zaten millet Galatasaray'ın ihtiyaçlarını hissetmiş, bizden önce biliyor zaten. Dolayısıyla, inanın bana arkadaşlar, her yazılan üç satır başkana yönetime, bizim tarafımızdan biliniyor. Bu kesindir. Orada müthiş oynar, "Hayret bunu nasıl almazsınız." diyebilirler. Herkes Maradona zaten, almayınca biz suçlu oluyoruz ama böyle birşey yok. Bu transferde hatalarda olacak, yanlışlarda olacak. Doğrular eğer fazlaysa zaten gönlünüz rahat edebilir.

Ben o gün bizim içimizden birşeylerin çıkmasının hoş olmadığını söylemek için bir mesajdı o. Açıp bizi şikayet etmenin manası yok demek istedim, biz başkanımızla görüşmüşüz o iş bitmiş. Ama diğer ortamlardan o karşımıza çıkarsa bunlar hoş değil tabii, bunu belirtmek istedim."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0