Adnan Öztürk: Doğru bildiğimiz yolda, yalnız dahi olsak devam ederiz.

Galatasaray başkan yardımcısı Adnan Öztürk, bugün gündeme dair açıklamaları ve kulübümüz hakkında ortaya atılan mesnetsiz iddialara cevap vermek amacıyla Galatasaray Televizyonu'na konuştu. Bir çok konuya değinen Adnan Öztürk alışageldiğimiz şekilde gerekli cevapları ilgili yerlere iletirken, federasyon başkanlık seçimlerinden play-off'a kadar bir çok konuda da açıklamalarda bulundu. Adnan Öztürk ayrıca konuşmasının sonunda taraftarlardan da ricada bulundu. Galatasaray başkan yardımcısı Adnan Öztürk'ün tüm açıklamaları şu şekilde...

"Son 2-3 gündür camiamıza yapılan sataşmalarla ilgili efendiliğimizi ve beyefendiliğimizi korumakta ciddi anlamda zorlanıyoruz. Türk futboluna zarar vermeden bunu nasıl yaparız diye hesap edenler vardı. Ama olayın ciddiyetini anlayınca istifa ettiler. Mehmet Ali Aydınlar 58.madde değiştirilmeyecek kararı çıktığı andan itibaren önünde tek bir yol haritası olduğunu farketti. Mehmet Ali Aydınlar hala herhangi bir açıklama yapmadan görevi bıraktı ve istifa etti, gitti. Tazminat davalarının, belgelerin, imzaların gidip-gelmesinin istifa ile veya bu süreçle herhangi bir alakası yok. Kişiler, tuttukları takımlar ve federasyon başkanlığı ile ilgimiz yok. Bizim amacımız kuralların düzgün ve doğru uygulanması.

Şenes Bey göreve geldiği zaman sıfır toleranstan başka bir karara imza atması mümkün değildi ama bazıları bunu anlayamadı. "Küme düşme kalksın, UEFA kim, 3-5 sene kendi ligimizde oynarız" diyenlerin senaryosu uygulanmaya başladı. Federasyon başkanlığı için 21 adayın olmasını çok ciddi bir şekilde görmüyorum. Şenes Bey'in adaylık konusunda ortaya sunduğu mazeretin pek geçerli ve gerçek mazereti olmadığını hepimiz biliyoruz. Demirören'in adaylığı hayırlı olsun. Diğer arkadaşların adaylıkları da hayırlı olsun. Başbakanın kapısından girip çıkmakla "Başbakanın desteğini aldım" demek pek doğru birşey değil. Futbol özerktir ve gerek UEFA, gerek Spor Bakanımız, gerekse Başbakan bunun bilincindedir.

Futbol özerktir ve gerek UEFA, gerek Spor Bakanımız, gerekse Başbakan bunun bilincindedir. "3-5 sene Avrupa'ya gitmesek ne olur" diyen bir mantaliteye sahip kendisi. O mantalitenin yol haritasını biliyoruz. Küme düşme olmasın, puan silme minimum olarak nasıl yaparız diye düşünceleri var. UEFA'nın kuralları belli, FIFA'nın kuralları belli. Bu kurallar Demirören'in sevimliliği için değiştireceklerse, buyursun. Diğer kulüpler destekleyebilirler, saygımız var. Biz ve Bursaspor desteklemiyoruz. Demirören'in "UEFA'yı ikna edicem" diye açıklama yapmasını ben samimi ve gerçekçi bulmuyorum. Ben dün sayın Ata Aksu ile görüştüm. Kendisine hayırlı olsun dedim. Galatasaray olarak Demirören'i desteklemiyoruz. Ama bu sizi desteklediğimiz anlamına gelmiyor, bunu bilmenizi isteriz dedim. Kendisini dinlemek istediğimizi söyledim. Ata Aksu'nun açıklamalarını kamuoyuna vereceği sözleri bekliyoruz. Açıklamalardan sonra toplantı yapacağız ve karar vereceğiz.

Dünyada ortak olarak konuşulan tek dil, futboldur. Dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan G-20'nin ülke olarak dönem başkanı olacağız. Her türlü uluslararası organizasyonlara adaysınız, olimpiyatlara adaysınız. Böyle bir tablo var. Futbol konusunda bu ülkeye "Şikeci" damgası yeme riskini en küçük şekilde alabileceklerine inanmıyorum.

Galatasaray kültüründe yer alan en ayıp görülen davranışlardan birisi ispiyonculuktur. Kimseyi ispiyonlamaya ihtiyacımız yok. Bu arada ispiyonlama çok meraklısı iseler kimin, kimlere ne zaman, hangi dosyayı verdiklerini dinledik, gördük. Yaygara kopartmak isteseydik, eğer yıpratmak isteseydik.. Şuanda elimizde o kadar çok malzeme var ki. Manşetlerden inmezlerdi. Uluslararası hukuk kuralları dedik, evrensellik dedik, insan olarak yanınızdayız dedik. Ama bugün ispiyoncu diyorlar. Türk futboluna ve Türk sporuna gelecek her türlü zararın karşısındayız dedik. Bu güç bizde var, merak etmesinler.

Kürşad Tüzmen'in açıklamaları aslında mesaj vermek değil, doğrudan uyarmak ve ikaz etmektir. Kürşad Tüzmen'in açıklamaları çok net. Kendisi Galatasaraylıdır ama bugüne kadar görüşmedik. Kendisi "Türkiye'de federasyondan kulüplerin istedikleri var ama bu UEFA'ya hiç uymuyor, ben bunu yapamam" demiştir.

Kimseye birşey göstermek ihtiyacında değiliz. Politika yapma ihtiyacımız yok. Yalnız burada Galatasaray tehlikede değildir. Kimseye birşey göstermek ihtiyacında değiliz. Politika yapma ihtiyacımız yok. Yalnız burada Galatasaray tehlikede değildir. Adı geçmeyen 10 tane kulüp var. Türk futbolunu temsil etmeye aday 10 tane kulüp var. Galatasaray kendi çıkarlarını korumuyor. Galatasaray bugün Türk futbolunu ve sporunu korumaya çalışıyor. Hiç kimseden korkmuyoruz, çekinmiyoruz. Yaygara kültürüne prim dahi vermeyiz. Doğru bildiğimiz yolda, yalnız dahi olsak devam ederiz. Galatasaray haklarını ve menfaatlerini korumakla görevliyiz. Bunuda sonuna kadar yaparız.

Galatasaray camiası sürekli tahrik edilecek, manşetlere çıkartılacak. Açıklama yapmak için tahrik edecekler. Galatasaray olarak biz bu tuzağa düşmeyiz. Biz Galatasaray olarak şunu öneririz. Adımızı kullanmayın. Anlamayacaklarından eminim ama tekrar hatırlatayım. Geçtiğimiz günlerde başkanımız da belirtti. Kendi üzerindeki çamuru başkalarına atmaya çalışarak temizlenemezsiniz. "Cambaza bak, ipte" olayları olmaz. Onlar sirkte olur.

Kulüpler Birliği'nde toplantılar dolayısıyla bir çok kulüple gayet iyi ilişkiler içerisindeyiz. Orada tertemiz insnalar var. Birileri futbolun tansiyonunu arttırmak için devamlı odun atıyor. Birileri de ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Anadolu kulüplerinin çoğu bu tansiyonun bitirilmesi ve ne olursa olsun zihniyetiyle hareket ediyorlar. Galatasaray olarak neden Demirören'e karşı bir hareket başlatmadınız diye eleştiriler alıyoruz. Bu sabah Ünal Başkan'la konuşurken "Acaba Adnan seni aday çıkartsak daha mı iyi olurdu?" diye konuştuk. Biz Galatasaray olarak bu kadar sağduyulu davranırken, ortamı yumuşatmaya çalışırken bizden bir aday olması toplumu gererdi. Biz eğer orada lider olarak çıksaydık, bir liderlik yapsaydık inanın bu dengeler çok değişirdi. Anadolu kulüplerinin çok ciddi ekonomik sorunları var ve bu sorunun bir an evvel bitmesini istiyorlar. Kaosu büyütmeye çalışmanın, ne Türkiye'ye ne de futbolumuza hiç bir faydası yok. Bunu insanların anlaması lazım.

Stadımızla ilgili çıkan haberlerin hepsine yanlış diyemeyiz. Ama farklı olaylar var, onu da belirtelim. Stadın yapımında rahmetli başkanımız, başbakanımız, maliye bakanımızın bulunduğu bir sözleşme gerçekleştirildi. Bu sözleşmede de 49 yıllığına bedelsiz olarak Galatasaray'ın hizmetine verileceği sözleşmede yazıyor. Bunun yanı sıra geçtiğimiz sene mevcut yönetimin imzaladığı bir sözleşme var. Amatör şubeye 1.5 milyon, reklamlardan pay vs.. Geçici olarak teslim aldık ama teslim alırken bütün eksikleri TOKİ ve VARYAP'ın da imzalarıyla kendilerine verdik. Ortada askıda kalan bir konu var. Mahkemelik bir durum yok. Bütün bunlar stadın devir teslimine dair detaylardan bir tanesi. Endişelenecek, ortamı alevlendirecek bir durum yok.

Play-off sistemini bir oteldeki iftarda öğrendik. Bize tebliğ edildi, tebliğ edilme tarzı; tabakların yanında dosya geldi. Bizde kendilerine 'Böyle mi oynuyoruz, yoksa tartışacak mıyız?' diye belirttik. Onlarda yaptık-oldu şeklinde cevap verdi. Bu cezalar verilirken bazı şeylere önlem olarak hesaplanmış, şark kurnazlığı ile yapılan bir hesap olduğunu görüyoruz. Bizim hedefimiz belli. Hedeflerimize ulaşacak güçteyiz. Play-off 1 senelik olarak tahaattüt edildi. Önümüzdeki sene olmayacak. Ama eğer yapmaya çalışırlarsa bu sene yapmadığımızı yapacağımızı belirtelim. Seneye tavrımız çok daha farklı olur.

Taraftarlarımıza bir mesaj vermek istiyorum. Kesinlikle tahriklere kapılmasınlar. Kimseden korkmayız, çekinmeyiz. Cevap vermek gerekirse cevap vermekten korkmayız. Yapılanların tuzak olduğunun farkındayız. Biz takımlarımızı destekleyelim. Çıktığımız yolda ilerlemeye devam edelim. Her konuyu not alıyoruz, yakından takip ediyoruz. Çok ciddi destek veriyorlar, camiada çok ciddi bir sinerji yaratılıyor. Taraftarımız bu tahriklere kapılmasınlar. Biz kendi işimize bakalım ve taraftarımız çok büyük destek verdiği, yarattı sinerjiyi lütfen bozmasın. Akıl yolunu her zaman bulur. Bu yaygaralar, stratejiler ve oyunlara hiç bir zaman prim vermeyeceğiz. Türk halkı kimin ne yapmaya çalıştığını, ne yapmak istediğini çok iyi görüyor. Kamuoyunu daha fazla germenin, stadlarda terör yaratmanın kimseye faydası yok. Her türlü demeci akıl süzgecinden geçirsinler. Özellikle Galatasaray taraftarına ve tüm futbolseverlere belirtiyorum."

2 yorum:

  1. büyüksün Adnan Abi tek kelimeyle süper bir söyleşi olmuş tebrik ediyorum GALATASARAY'ın haklarını savunacağınızdan sonuna kadar şüphem yok.

    YanıtlaSil
  2. tff başkanlığı, istifa edenler , 58.madde toplantıları, strum graz maçını izlemeler, demirörenin pişkinliği... bu nedir arkadaş?* bu yapılan kurguların adı tek kelime: ŞEREFSİZLİK'tir.. buna alet olan, onay veren,kabul eden,ettirende bu şerefsizlik yarışında en önde koşanlardır..ve bu olanlara dur demeyen ve diyemeyen susanlarda en az onlar kadar şerefsizdir... bakalım neler göreceğiz ilerde ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0