Büyük maçların golcüsü; Elmander

Sezon başında bonservisi elinde olarak Galatasarayımıza transfer olan Johan Elmander hiç kuşkusuz attığı gollerin yanı sıra mücadeleci yapısı, asla pes etmemesi ve takım oyununa yatkınlığı ile taraftarların sevgilisi olmuş durumda. Sakatlanmadığı sürece her maçta 10-11 km düzeyinde koşmayı başaran 30 yaşındaki İsveçli golcünün bu sezon ilginç bir istatistiği var. En yakın takipçisine 9 puan farkla şampiyonluk yürüyüşüne devam eden takımımızda Johan Elmander derbilerde attığı gollerle takımımızı sırtlıyor. Elmander bu sezon forma giydiği 4 derbide rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başarırken, takımımız bu karşılaşmalarda rakipleri arasında haksızlık olmasın diye 3 rakibine de 3 golle mağlubiyeti yaşattı.

Bu sezon attığı 11 golle takımımızda en golcü durumda bulunan İsveçli golcü büyük maçlarda da rakiplerini boş geçmedi. Ligin ilk yarısında oynanılan Beşiktaş maçında gol sesi çıkmazken, tecrübeli forvet sadece bu maçı pas geçmiş oldu. Türk Telekom Arena'da ezeli rakibimiz Fenerbahçe karşısında aldığımız 3-1'lik galibiyette ikinci golün altına imzasını atan Johan Elmander, bu maçı takip eden haftalarda oynanılan Trabzonspor karşılaşmasında da Hüseyin Avni Aker'in fileleri havalandırmaktan kaçınmadı. Trabzonspor deplasmanında da takımımızın ilk golüne imza atan İsveçli forvet geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş maçında da galibiyetin mimarı oldu. Mersin deplasmanında yaşadığı sakatlık nedeniyle hafta içerisinde takımla birlikte sadece 2 antremana çıkan tecrübeli oyuncu kalitesini ve tecrübesini ortaya koydu. Türk Telekom Arena'da ağırladığımız rakibimiz karşısında ilk golü kaydeden İsveçli golcü, maçın son saniyelerinde de sahneye çıkarak galibiyeti getiren golü attı. Böylece Elmander'in ligde gol atmadığı büyük takım kalmamış oldu.

Elmander'in bu performansının sezon sonuna kadar devam etmesi en büyük temennimiz. Play-off saçmalığı neticesinde oynanacak olan muhtemel derbilerde de rakip fileleri havalandırır mı, ne dersiniz?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0