Next station: Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de en yakın takipçisiyle arasındaki 6 puanlık farkı korumaya devam eden Galatasaray, ligin 28.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta Mersin deplasmanında üç puana üç golle ulaşan Fatih Terim'in öğrencileri galibiyet serisini 4 maça taşımak için ezeli rakibi karşısında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak. Ligin en iyi ev sahibi ve deplasman performansına sahip olan lider Galatasaray, siyah-beyazlı rakibi karşısında galibiyete uzanması halinde ligde 19, evinde 11.galibiyetine ulaşacak. Taraftarıyla birlikte sezon başından itibaren şampiyonluk şarkısını dilinden düşürmeyen Galatasarayımız, 26 Şubat Pazar akşamı Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da taraftarının da desteğini arkasına alarak ezeli rakibi karşısında galibiyet için mücadele edecek. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumları, maç öncesi son bilgiler ve istatistikler şu şekilde...

ZİRVENİN TEK SAHİBİ
Spor Toto Süper Lig'in 14.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Fatih Terim'in öğrencileri geride kalan 14 hafta sonunda zirveyi kimseye bırakmadı. Ligin 14.haftasında 28 puan ve +10 averajla liderlik koltuğuna oturan Galatasaray her geçen hafta puan farkını arttırmayı ve korumayı başararak normal sezonda son 7 haftaya 6 puan farkla lider konumda giriyor. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 27 hafta sonunda 60 puan ve +32 averajla liderlik koltuğunda oturan lider Galatasaray ayrıca en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 6 puan farkla önde olmasının yanı sıra, üçüncü sırada yer alan Beşiktaş karşısında da 11 puan fark atmış durumda.

3 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ
Süper Lig'de son 3 maçta sahadan galibiyetle ayrılmayı başaran Galatasarayımız, galibiyet serisine deplasmanda Gaziantepspor karşılaşmasında başladı. Zorlu deplasmandan 1-0 geriye düşmesine karşın 1-2'lik galibiyetle ayrılan lider Galatasaray, bir sonraki hafta evinde ağırladığı Kayserispor karşısında sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak seriyi devam ettirdi. Geçtiğimiz hafta Mersin deplasmanında rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine karşın maçın son 20 dakikasına girilirken kalesinde beraberlik golünü gören Fatih Terim'in öğrencileri rakibine gerekli reaksiyonu gösterdi ve son 7 dakika içerisinde bulduğu 2 golle sahadan 1-3'lük galibiyetle ayrılmasını başardı. Ligde son mağlubiyetini yaklaşık 1 ay evvel Bursaspor deplasmanında 1-0'lık mağlubiyetle alan takımımız bir önceki mağlubiyetini de 4 ay önce Gaziantepspor karşısında almıştı. Bu mağlubiyet aynı zamanda Türk Telekom Arena'da aldığımız ilk ve tek mağlubiyet olma özelliğini taşıyor.

DEPLASMANDA 19 PUAN
Bu sezon geride kalan 27 hafta içerisinde 13 deplasman maçı oynayan Beşiktaş bu karşılaşmalarda 19 puan toplayabildi. 5 galibiyet, 4 beraberlik ve mağlubiyet alan Carlos Carvalhal'in öğrencileri rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 14 gol gördü. Ligde en iyi 3.deplasman karnesine sahip olan Beşiktaş, ligde oynadığı son 3 deplasman maçında sadece 1 puan alabildi. Beşiktaş'ta bir diğer ilginç not ise 2012 yılında oynadığı 5 deplasman maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve mağlubiyetle ayrılmış olmaları. 2012 yılının ilk deplasmanında Ankaragücü karşısında golsüz beraberlikle sahadan ayrılan siyah-beyazlı takım, bir sonraki deplasman maçında Antalyaspor karşısında 1-2'lik galibiyetle üç puana ulaştı. Arka arkaya oynadığı Kayserispor ve Fenerbahçe deplasmanlarından mağlubiyetle ayrılan Carlos Carvalhal'in öğrencileri, son oynadıkları Sivasspor deplasmanından da beraberlikle döndü.

5 MAÇTA 1 GALİBİYET
Beşiktaş'ın bu sezon iyi bir performans çizdiğini söylemek pek doğru olmaz. Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta 1 galibiyet alabilen siyah-beyazlı takım bu galibiyeti de geçtiğimiz hafta evinde oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasında elde etti. Kayserispor karşısında 23.haftada sahadan mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, bir sonraki hafta evinde oynadığı Mersin İdmanyurdu karşılaşmasından da mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe deplasmanından da mağlubiyetle ayrılan Carlos Carvalhal'in öğrencileri üç maçlık mağlubiyet serisine Sivasspor deplasmanına son verdi. Sivas deplasmanından 1-1'lik eşitlikle dönen siyah-beyazlı takım geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Gençlerbirliği karşısında geriye düşmesine rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve dört maçlık 'kazanamama' serisine son vermiş oldu.

8 FARKLI İSİMDEN 15 GOL
Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda rakip fileleri 15 kez havalandıran Beşiktaş'ta skora 8 farklı oyuncudan katkı geldi. Mustafa Pektemek ve Tomas Sivok'un 3 golle liderliği paylaştığı bu gollerde Hugo Almeida, Ricardo Quaresma ve Manuel Fernandes 2'şer golle bu isimleri takip eden diğer isimler oldu. Fabian Ernst, Filip Holosko ve Edu'nun birer golü bulunuyor. Deplasmanda oynadığı maçlarda 8 farklı isimden yararlanmayı başaran Carlos Carvalhal'in takımında sezon genelinde en golcü isim 17 maçta forma şansı bulan ve 8 kez fileleri havalandırma başarısı gösteren Portekizli forvet Hugo Almeida. Portekizli forvet oyuncusunu 25 maçta 7 gol atmayı başaran genç oyuncu Mustafa Pektemek takip ediyor.

14 TÜRK, 15 YABANCI OYUNCU
Bu hafta evimizde ağırlayacağımız rakibimizin kadrosu Birleşmiş Milletler'i andırıyor. Takım kadrosunda yer alan 29 oyuncu arasında tam 7 farklı pasaport mevcut. 6 Portekiz, 3 Avusturya, 2 Almanya, 2 Brezilya, 1 Çek Cumhuriyeti ve Slovakya pasaportuna sahip oyuncuların yanı sıra 14 oyuncuda da Türkiye pasaportu bulunuyor. Teknik direktör Carvalhal ile birlikte takımda yer alan Portekizli sayısı 7'e yükseliyor.

İNÖNÜ'DE YAŞANANLAR
Süper Lig'in ilk yarısında Beşiktaş Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanılan karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermiş ve her iki takımda birer puana razı olmuştu. Maçtan sonra karşılaşmanın pozisyonları değil, Beşiktaş taraftarlarının oyuncumuz Eboue'ye yaptıkları gündeme damgasını vurmuştu. Karşılaşma boyunca Emmanuel Eboue'ye gerek atılan maddeler, gerekse gerçekleştirilen sözlü tacizler haftalarca konuşulmuştu. Hatta sadece Türk medyası değil, İngiliz basını başta olmak üzere tüm Avrupa medyası bu olayı konuştu. Konuyu ateşleyen ise hiç kuşkusuz kendisini yorumcu zanneden insanlar oldu. Beşiktaş kulübünün resmi televizyonunda "Eboue gibilerini National Geographic'te çok görürsünüz." diyerek terbiyesizliğin dibine vurulması da apayrı bir konuydu.

AYLAR SONRA EKSİKSİZ
Bu sezon geçmiş sezonlara oranla daha az sakat verdiğimiz tartışmasız bir gerçek. Sezonun ilk yarısında talihsiz bir sakatlık geçiren Yekta Kurtuluş takımla birlikte çalışmalara başladı. Mersin İdmanyurdu maçında yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle mücadeleyi tamamlayamayan Johan Elmander saha içi çalışmalara başladı. Aynı karşılaşmada sakatlığı sebebiyle kenara gelen Engin Baytar da takımla birlikte çalışıyor. Kart cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu deplasmanında forma giyemeyen Felipe Melo, Albert Riera ve Milan Baros'un cezaları sona erdi. Galatasaray haftalar, aylar sonra tam kadro olarak çalışmalarına başladı. Derbi öncesinde herhangi bir sakat, eksik oyuncu bulunmaması sevindirici. Allah nazarlardan saklasın, sezon sonuna kadar hep böyle devam etsin.

TÜRK TELEKOM ARENA'DA İLK KEZ
Geçtiğimiz sezonun devre arasından sonra kullanmaya başladığımız yeni stadımız Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena ilk kez Beşiktaş'ı ağırlayacak. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Cehennemi'nde ağırladığımız ezeli rakibimizi ilk kez yeni stadımızda ağırlayacağız. Türk Telekom Arena'da bu sezon oynadığı 2 büyük maçtan (Bursaspor ve Fenerbahçe) galibiyetle ayrılmayı başaran takımımız evinde son oynadığı derbide ezeli rakibine kaybetmişti. Türk Telekom Arena ile bu hafta tanışacak olan Beşiktaş bu sezon deplasmanda oynadığı 3 derbi maçından (Trabzonspor, Bursaspor ve Fenerbahçe) iki galibiyet çıkartmasını bildi. Fenerbahçe deplasmanında oynadığı derbiyi kaybeden Carlos Carvalhal ve öğrencileri ligin ilk yarısında oynadığı Bursaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarında deplasmandan galibiyetle döndü.

DERBİDE FORMA GİYEMEYECEK İSİMLER
Galatasarayımızda herhangi bir eksik bulunmazken evimizde ağırlayacağımız rakibimizde bir takım eksik oyuncular bulunuyor. Son lig karşılaşmasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Manuel Fernandes mücadelede forma giyemezken, sakatlıkları devam eden Rüştü Reçber, Robert Hilbert ve Tanju Kayhan'ın mücadelede forma giymesi beklenmiyor. Sakatlıkları sona eren ve takımdan ayrı çalışamalara başlayan İsmail Köybaşı, Mehmet Aurelio ve Atınç Nukan'ın durumları ise maçtan önce belli olacak. İsmail Köybaşı görev verilmesi halinde derbide forma giyebilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0