Next station: Gaziantep

Süper Lig'in lideri Galatasarayımız, takipçisiyle arasındaki puan farkını korumak, hatta arttırmak için ligin 25.haftasında Gaziantepspor karşısında mutlak galibiyet için sahaya çıkıyor. Süper Lig'de oynadığı son 4 karşılaşmada sadece 5 puan toplayabilen ve 7 puan kaybederek takipçisiyle arasındaki puan farkının düşmesine engel olamayan Galatasarayımız puan kayıplarına son vermek ve yeni bir galibiyet serisini başlatmak adına kırmızı-siyahlı takıma konuk oluyor. Zor günler geçiren Gaziantepspor karşısında galibiyet için sahaya çıkacak olan takımımızda sakatlığı sebebiyle Yekta Kurtuluş, cezası nedeniyle Milan Baros ve milli takımda olması nedeniyle Emmanuel Eboue karşılaşmada forma giyemeyecek. Son gün takıma katılan Necati Ateş'in kamp kadrosunda olduğu karşılaşma öncesi son bilgiler, iki takım hakkında istatistikler ve maç öncesi yorumumuz şu şekilde...

YENİ BİR GALİBİYET SERİSİ
Süper Lig'de geçtiğimiz haftasonu Bursa deplasmanında kaybederek galibiyet serisine son veren Galatasarayımız yeni bir serinin başlangıcı için Gaziantepspor deplasmanına çıkıyor. Bu sezon ligde deplasmanda en iyi performansı sergileyen takım olarak ilk sırada bulunan takımımız deplasmanda oynadığı 12 karşılaşmada 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken 6 kez sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Deplasmanda ortaya koyduğu performans doğrultusunda 22 puan toplayan Galatasarayımız, deplasmanda 10 maçlık yenilmeme ünvanını da geçtiğimiz hafta aylar sonra aldığı mağlubiyetle Bursaspor karşısında bıraktı. Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmalarda 16 kez fileleri havalandırırken, kalesinde sadece 6 gol gördü. Rakip sahada fileleri 16 kez havalandırmayı başaran takımımızda öne çıkan tek bir isim bulunmazken, takım yardımlaşmasının üst düzey olduğunu görüyoruz. Deplasmanda Galatasarayımız adına fileleri en çok havalandıran isimler 3 kez olmak üzere Johan Elmander, Milan Baros ve Selçuk İnan.

25 HAFTA, 3 TEKNİK ADAM
2011/12 sezonuna Tolunay Kafkas ile başlayan kırmızı-siyahlı ekip ligin 4.haftası sonrasında teknik direktör değişikliği yaşandı. Süper Lig'in ilk 4 haftasında puan alamayarak zor günler geçiren Gaziantepspor'da ligin 4.haftasında oynanılan Mersin İdmanyurdu karşılaşması sonrasında teknik direktörlük koltuğuna Abdullah Ercan geçti. Genç teknik adamın yönetiminde 18 maça çıkan Gaziantepspor'da işler bir türlü rayına oturmadı. Abdullah Ercan yönetiminde mücadele ettiği 18 lig maçında 8 beraberlik alan kırmızı-siyahlı takım sadece 5 maçta galip gelebilmeyi başarırken, 5 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta oynanılan ve Beşiktaş'ın 3-2 galip geldiği karşılaşmanın ardından Abdullah Ercan istifa etti. Ligin 5.haftasında Beşiktaş karşılaşmasıyla teknik direktörlük koltuğuna oturan teknik adam bir başka Beşiktaş maçıyla Gaziantepspor'da kariyerini sonlandırmış oldu. Abdullah Ercan'ın da görevden ayrılmasıyla kırmızı-siyahlı takımda teknik direktörlük koltuğuna Hikmet Karaman oturdu. Takımının başında ilk çıktığı karşılaşmadan Sivasspor karşısında 2-1 galip ayrılan tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz haftaiçi oynanılan Gençlerbirliği maçında 1-0'lık mağlubiyet alarak yeni takımında ilk mağlubiyetini yaşamış oldu.

KAMİL OCAK STADI'NDA 18 PUAN
Bu sezon evinde oynadığı 12 lig karşılaşmasında 18 puan toplama başarısını gösteren Gaziantepspor bu karşılaşmalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik alırken 4 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Fenerbahçe, Kayserispor, Trabzonspor ve Eskişehirspor karşılaşmalarında evinde sahadan puansız ayrılan kırmızı-siyahlı takım bu karşılaşmaların yanı sıra Beşiktaş, Manisa ve Bursaspor karşılaşmalarında bir puanla sahadan ayrıldı. Gençlerbirliği, Samsun, Antalya, Mersin ve Sivasspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Gaziantepspor ayrıca evinde oynadığı son 3 maçta 3 galibiyet almayı başardı. Evinde son mağlubiyetini 5 hafta evvel Eskişehirspor karşısında alan kırmızı-siyahlı takım bu karşılaşmanın ardından Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bursaspor karşılaşmasının ardından evinde oynadığı Antalya, Mersin ve Sivasspor karşılaşmalarını kazanarak 3 maçlık galibiyet serisi oluşturan Gaziantepspor bu karşılaşmalarda (son 5 maç) fileleri 6 kez havalandırırken kendi kalesinde 4 gol gördü. 

24 HAFTADA 26 PUAN, 22 GOL
Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız 24 hafta içinde 26 puan toplayarak 15.sırada bulunan Gaziantepspor bu karşılaşmalarda rakip fileleri 22 kez havalandırırken, kalesinde 27 gol gördü. Bu gollerin 13'ünü Kamil Ocak Stadı'nda kaydeden kırmızı-siyahlı takımda en golcü isim Süper Lig'de attığı 5 golle genç oyuncu Muhammet Demir. Süper Lig'de 17 lig karşılaşmasında forma giyen genç forvet oyuncusu attığı 5 golle takımının en golcü ismi olma özelliğini taşırken, genç forveti ligin ilk yarısında attığı 4 golle ara transfer döneminde Trabzonspor'a imza atan Olcan Adın takip ediyor. Gaziantepspor'da en golcü bir başka isim ise 19 lig maçında forma giyen savunma oyuncusu Elyasa Süme. Tecrübeli savunma oyuncusu kırmızı-siyahlı forma altında attığı 3 golle takımının en skorer 3.oyuncusu konumunda bulunuyor. 

ARENA'DA HAKEM SIFATLI 2 SOYTARI
Süper Lig'de en gollü maçını ligin ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanılan karşılaşmada takımımıza karşı oynayan Gaziantepspor, bu sezon ligde sadece bize karşı 4 gol attı. Abdullah Yılmaz ve Serdar Diyadin isimli hakemlerin katlettiği karşılaşmada 9 kişi kalan takımımız Selçuk'un golüyle öne geçmesine rağmen Muhammet ve Popov'un golleriyle 1-2 geriye düşmüş, ayrıca 45.dakikada Servet Çetin atılmış ve takımımız soyunma odasına bu skorla 10 kişi olarak gitmişti. Soyunma odasından dönüşte baskılı ve istekli bir oyun ortaya koyan takımımız Elmander ile beraberliği bulmasına rağmen, Orhan Gülle'ye engel olamayınca rakibi karşısında 70.dakikaya 2-3 mağlup girdi. Bu dakikadan sonra rakip kalede baskısını arttıran ve beraberlik golüne çok yaklaşan takımımızda 75.dakikada Sabri Sarıoğlu atıldı ve takımımız kendi evinde 9 kişi kaldı. Eyyamın kralını yapan, talimat aldıkları çok net ve açık olan, futbol kurallarından ve yorumlamaktan aciz 2 hakem sıfatlı soytarının kurbanı olan Fatih Terim'in öğrencileri beraberlik golünü ararken 88.dakikada kalesinde 4.golü görüyordu. Bu galibiyet ayrıca Galatasaray'ımızın bu sezon evinde aldığı son mağlubiyetti. Karşılaşmada yapacakları önceden kurgulanmış, talimat aldıkları açık ve net olan, "Git orada bulun yeter" mantığında sahaya çıkarak kendisine söylenenleri harfiyen yerine getiren, çaprazda olmasına rağmen 40 metreden "bariz gol şansı" yorumunu yapan futboldan anlamaz hakem formasını üzerine geçirmiş iki kör cahilin büyük uğraşları sonucu takımımız sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu skor Gaziantepspor'un bu yıl aldığı en gollü galibiyet olma özelliğini taşıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0