Next station: Kayserispor

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, ligin 26.haftasında evinde Kayserispor'u ağırlıyor. Normal sezonda 34 haftalık periyodun son 9 haftasına girilirken hafta içi maçlarının kalktığı programda uzun bir aradan sonra dinlenerek sahaya çıkacak olan lider Galatasaray, ligi ilk sırada tamamlayarak play-off grubuna avantajlı girmek istiyor. Kayserispor karşısında alacağı galibiyetle takipçisi arasındaki puan farkını korumak veya arttırmayı hedefleyen Fatih Terim'in öğrencileri geçen hafta aldığı galibiyetle yelken açtığı yeni bir galibiyet serisi serüvenini devam ettirmek ve ligde 17.galibiyetini almak için Cumartesi günü sahaya çıkacak. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumları, maç öncesi son bilgiler ve istatistikler şu şekilde...

TT ARENA'DA 10.GALİBİYET
Geride kalan 25 hafta içerisinde Türk Telekom Arena'da oynadığı 12 karşılaşmanın 9'unu kazanan lig lideri Galatasaray bu karşılaşmayı da kazanması halinde evinde oynadığı 13.karşılaşmada 10.galibiyetini elde edecek. Bu sezon içeride en çok puan toplayan 2.takım (ilk sırada 32 puanla Fenerbahçe var) konumunda bulunan Fatih Terim'in öğrencileri 12 karşılaşmada 29 puan toplamayı başardı. Taraftarı önünde oynadığı karşılaşmalarda 29 kez gol sevinci yaşayan Galatasarayımız bu karşılaşmalarda kalesinde 11 gol gördü. Kendi evinde en çok gol atan -29- takım konumunda bulunan lider Galatasaray, ayrıca gol averajında da +18 averajla ilk sırada bulunuyor.

TT ARENA'DA MAĞLUBİYETİ UNUTTUK
Süper Lig'de en yakın takipçisine 3 puan farkla liderliğini sürdüren Galatasarayımız kendi evinde oynadığı son 8 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Taraftarı önünde son mağlubiyetini 26 Ekim akşamı oynanılan lig karşılaşmasında almıştı. Hakem faciası yaşanan ve 9 kişi mücadele etmek zorunda kaldığımız Gaziantepspor karşılaşmasında evinde ilk ve tek mağlubiyetini alan Fatih Terim'in öğrencileri bu karşılaşmayı takip eden 8 iç saha maçında 6 galibiyet - 2 beraberlik aldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 20 kez havalandıran lider Galatasaray, kalesinde sadece 5 gol gördü.

ARENA'NIN GOLCÜSÜ: ELMANDER
Bu sezon başında transfer edilen 30 yaşındaki İsveçli forvet oyuncumuz Johan Elmander evimizde oynadığımız karşılaşmalarda en golcü isim olarak dikkat çekiyor. Türk Telekom Arena'da oynadığımız 12 karşılaşmada forma şansı bulan tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 6 kez taraftarlarımıza gol sevinci yaşattı. Türk Telekom Arena'da oynanılan maçlarda sırasıyla Samsun, Bursa, Gaziantep, Fenerbahçe ve Karabükspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşayan İsveçli golcü oyuncu ayrıca bu sezon en golcü oyuncumuz konumunda yer alıyor. Süper Lig'de geride kalan 25 haftada 9 golle takımımızda en golcü isim olarak bulunan İsveçli golcü sezonun ilk yarısında oynanılan Kayserispor karşılaşmasında da 40 derece ateşle çıktığı karşılaşmada 90 dakika sahada kalmış ve rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı.

HOŞGELDİN NECATİ ATEŞ
Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Gaziantepspor deplasmanında geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasarayımız liderliğini devam ettirken, transfer döneminin son günü aramıza katılan Necati Ateş attığı golle hem taraftarlarımıza hemde Galatasaray formasıyla rakip kalecilere "Merhaba" deme şansı buldu. Galatasaray forması altında 100.lig maçına çıkan tecrübeli forvet oyuncusu Kayserispor karşılaşmasında ilk kez Galatasaray formasıyla Türk Telekom Arena'da yer alacak ve taraftarları selamlayacak. Geçtiğimiz hafta Gaziantep deplasmanında fileleri havalandıran Necati ayrıca bu sezon Galatasaray adına rakip fileleri havalandrıran 16.oyuncu olma başarısını gösterdi.

12 MAÇTA 7 MAĞLUBİYET
Spor Toto Süper Lig'de 9.sırada bulunan ve UEFA Avrupa Ligi için play-off grubunu zorlamaya çalışan Kayserispor, dış sahada oynadığı 12 karşılaşmada toplamda 13 puan toplayabildi. Bu karşılaşmalarda kalesinde 16 gol gören Şota Arveladze'nin öğrencileri 9 kez fileleri havalandırabilme başarısı gösterdi. Kayserispor deplasmanda en farklı yenilgisini 4-0'lık sonuçla Fenerbahçe karşısında yine bir başka İstanbul deplasmanında almıştı. Deplasmanda 7 kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Kayserispor son deplasman karşılaşmasında Sivasspor karşısında zor şartlar altında mücadele etmiş ve 1-1'lik eşitlikle sahadan ayrılmıştı. 

DEPLASMAN GOLCÜSÜ: TROISI
Deplasmanlarda oynadığı karşılaşmalarda 5 farklı oyuncudan (Riveros, Khizanishvili, Furkan, Troisi ve Kujovic) skor katkısı alan sarı-kırmızılı rakibimizde deplasmanların en golcü ismi 4 golle Avustralyalı hücuma dönük ortasaha oyuncusu James Troisi oldu. 23 yaşındaki genç oyuncunun bu sezon ligde 8 golü bulunuyor. Deplasmanlarda takımının gol yükünü çeken Avustralyalı genç oyuncu sırasıyla Beşiktaş, Trabzon, Samsun ve Sivas deplasmanlarında fileleri havalandırmayı başardı. Son haftalarda formda görüntüsü ile dikkat çeken genç oyuncu ayrıca son 3 haftada oynanılan Beşiktaş, Sivas ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında da fileleri havalandırmayı başardı ve takımına bu sekansta 4 puanı getiren isim oldu.

KAYSERİSPOR İLE 36.RANDEVU
Devre arası transfer döneminde bir takım sıkıntılar yaşadığımız fakat sonrasında sorunların düzeldiği aynı renkleri paylaştığımız rakibimizle bu haftasonu oynayacağımız karşılaşma, iki takım arasında oynanılan 36.karşılaşma olacak. Takımımız geride bıraktığımız 35 karşılaşmada 20 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, rakibine sadece 2 kez mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda Galatasarayımız rakip filelere 66 gol bırakırken, kalesinde sadece 25 gol gördü. Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma aynı zamanda evimizde oynayacağımız 19. karşılaşma olacak. Evimizde oynadığımız maçlarda Kayserispor'u 15 kez mağlup eden takımımız bu karşılaşmalarda da rakip filelere 45 gol bırakırken kalesinde 12 gol gördü. Geride bıraktığımız 18 karşılaşmada 1 kez mağlup olan takımımız, 2 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0