THY Euroleague | Zaferler senin ruhunda var!

Kulüp tarihinde ilk kez THY Euroleague'de mücadele etme başarısı gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı top16 turunun dördüncü maçında Avrupa'nın en güçlü takımlarından ve turnuvanın en büyük favorisi olan Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yı evinde ağırladı. Bugüne kadar THY Euroleague'de oynadığı 13 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan rakibini evinde muhteşem bir atmosfer ve görsel şov ile ağırlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, taraftarının büyük desteği ile birlikte güçlü rakibi karşısında önemli bir geri dönüşe imza atarak karşılaşmadan 68-64'lük skorla galip ayrıldı ve rakibine bu sezon ilk yenilgisini tattırdı. Takımımız ayrıca aldığı bu galibiyet sonrasında top16 grubunda 2.galibiyetine ulaşırken, final-8 için umutlarını sürdürmeye devam etti. CSKA Moskova karşısında tarihi zaferde öne çıkan isim 22 sayılık hücum katkısı aldığımız Joshua Shipp olurken, Amerikalı oyuncumuza en büyük destek 16 sayı - 7 ribaund - 1 top çalma ve blok ile mücadele eden Luksa Andric'ten geldi.

Muhteşem bir atmosferde başlayan maçın ilk sayılarını Luska Andric serbest atış çizgisinden kaydetti. Milos Teodosic’in üçlüğüyle öne geçen CSKA Moskova, Andric’in şık smacına engel olamadı. Jamon Gordon’ın turnikesinden sonra Rus ekibi Andrey Vorontsevich’in katkısıyla skoru eşitledi: 8-8. Fakat Galatasaray Medical Park, Sasha Kaun’un gayretine rağmen ilk periyodu Josh Shipp’in arka arkaya sayılarıyla 15-13 önde tamamlamayı bildi. Konuk takım ikinci çeyrekte Kaun ile pota altında etkili olurken, temsilcimiz Shipp - Lakovic ikilisiyle isabetler buldu. CSKA Moskova, Ramunas Siskauskas’ın üçlüğü ve Kaun’un basket faulüyle öne geçtikten sonra Siskauskas bir üçlük daha atarak farkı 6’ya çıkardı. Sarı-Kırmızılılar, aldıkları moladan Jaka Lakovic’in basketiyle dönse de Alexey Shved’in yanıtı gecikmedi. Yaklaşık dakikalık suskunluğu Andric’in smacıyla bozan ev sahibi, Andrei Kirilenko’nun boş bir atış bulmasını önleyemedi. Cevher Özer’in sol dipten soktuğu üçlüğü de yine Sheved cevapladı ve devre 31-36’lık skorla kapandı. 

Üçüncü periyoda hızlı başlayan CSKA Moskova, Andrey Vorontsevich - Andrei Kirilenko - Nenad Krtic üçlüsüyle farkı 10’a yükseltince başantrenör Oktay Mahmuti mola istedi. Molanın ardından hızlı hücumlarla toparlanan Galatasaray Medical Park’ta Josh Shipp sorumluluk aldı ve takımının serisine 11-2’ye taşıyıp durumu 46-50 yaptı. Alexey Shved sayesinde nefes alan Rus ekibine Cevher Özer ve Göksenin Köksal art arda isabetlerle yanıt vererek temsilcimizi 51-50 öne geçirdi. Cevher son 52 saniyede iki basket daha buldu ve Sarı-Kırmızılılar final çeyreğine 55-54 üstünlükle girdi. Dördüncü periyotta Josh Shipp ve Ender Arslan’ın sayıları farkı 5’e çıkardı. Kirilenko ve Krstic’in isabetleri skoru 61-59’a getirdikten sonra Jamon Lucas iki kritik basketle farkı 7'e yükseltti. Ancak Milos Teodosic hemen bir üçlük buldu ve son 50 saniyeye 65-62’lik skorla girildi. Sırp oyuncunun üç sayılık isabeti sonrasında maçın bitimine 35 saniye kala Ender Arslan ile faul çizgisinden 1/2 isabetle ayrılan takımımız skoru 66-62'e çekmeyi başardı. Ender'in isabetli serbest atışı sonrasında bir sonraki hücumda serbest atış çizgisine gelen Milos Teodosic çizgiden 1/2 isabetle ayrıldı ve Oktay Mahmuti'nin molası geldi. 

Karşılaşmanın bitimine 29 saniye kala hücum şansını kullanamayan takımımız rakibinin hücumunda Sırp oyuncu Milos Teodosic'in çizgiye gelmesine engel olamadı. Ama ne var ki, Sırp yıldız serbest atış çizgisinde üç sayılık isabeti kadar başarılı olamadı. İtalyan hakem Roberto Chiari'nin maçın başından itibaren artniyetli bir yönetim sergilemesi, tüm takdir haklarını CSKA Moskova'dan kullanması, tüm tartışmalı pozisyonlarda ve itiraz edilen pozisyonlarda kendisinin olması, son 10 saniye kala Jamon Gordon'a yapılan faulleri görmezden gelerek çizgi ihlali çalan ve topu en kritik yerde rakibimize veren, bir sonraki pozisyonda Milos Teodosic'in pozisyonunda anlam veremediğimiz üç atışlık faul çalma başarısını gösteren İtalyan hakem maçın sonlarına damgasını vurmayı başardı. Başardı başarmasına da, çabalarının tümü karşılıksız kaldı. İtalyan hakemin tüm çabalarına rağmen ilk serbest atışı kaçıran yıldız oyuncu, iki serbest atıştan da yararlanmayı başararak skoru 66-64'e getirdi. Oyunun son  saniyelerinde topu oyuna sokan taraf ve topun sahibi olan Galatasaray Medical Park kısa oyuncuları arasında top paylaşımını doğru ve güzel yaparak süreyi eritmeyi başardı. Maçın bitimine 3.7 saniye kala Shipp'i faul çizgisine gönderen Galatasarayımız serbest atışlarda Amerikalı oyuncunun 2/2 isabet bulmasıyla 68-64 üstünlüğünü sağladı. Son 3.7 saniye kala Galatasaray'ın 4 sayılık üstünlüğü bir nevi mücadelenin skorunu belirliyor ve CSKA Moskova'ya acı gerçeği hatırlatıyordu. Bu takımın adı Galatasaray ve burası Abdi İpekçi Arena. Diğerlerine benzemeyecekti, benzemedi de.. Ne İtalyan hakemin eyyamı, ne onlara çalınmayan fauller, ne de bize çalınan saçma sapan fauller onların bu cehennemden çıkmasını sağlamayacaktı. Çünkü Galatasaray ailesi bu maçı kazanacağına inanmıştı.

Maçın son topunda Siskauskas kendi yarı alanından skoru belirlemek için şansını denedi ama top potadan sekince Galatasaray Medical Park taraftarlarının büyük desteğiyle tarihi bir zafer kazandı. Maç sonunda tıpkı 2010 Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde olduğu gibi Sırp yıldız Milos Teodosic'e kontak kapattırıp, sinirden topu tekmelettiren Galatasaray ailesi, aynı zamanda Rus süperstar Andrei Kirilenko'nun da takdirini kazanıyordu. CSKA Moskova başantrenörü Jonas Kazlaukas maç sonunda şaşkınlıktan neler diyeceğini, nasıl bir açıklama yapacağını bilemez hale gelirken, Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı oyuncuları ve taraftarları tıpkı sezon başından beri olduğu gibi bir ailenin kucaklaşmasını andırarak galibiyeti kutluyordu.

Rakibi karşısında takım halinde 14 asist yapan takımımızda bu alanda öne çıkan isim 5 asist ile Jamon Gordon oldu. Savunmada 9 top çalma ile oynayan Oktay Mahmuti'nin takımında bu kategoride öne çıkan isim 4 top çalma ile yine Jamon Gordon oldu. Takım halinde 11'i hücum ribaundu olmak üzere 36 ribaund alma başarısı gösteren takımımızda öne çıkan isim 7 ribaund ile Hırvat pivotumuz Luksa Andric oldu. Hırvat oyuncunun yanı sıra  bu alanda kendisini takip eden Jamon Gordon'un 6 ribaundu olduğunu da belirtmekte fayda var. Rakibi karşısında ürettiği 68 sayıyı 7 oyuncusu arasında paylaştıran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında 22 sayı ile skora önemli katkı sağlayan Joshua Shipp öne çıkarken kendisine en büyük destek 16 sayı ile Luksa Andric'ten geldi. İki oyuncumuz dışında çift haneye ulaşan oyuncumuz bulunmazken kenardan gelerek 9 sayılık katkı sağlayan Cevher Özer'in yanı sıra savunmada günün yıldızlarından Lucas Gordon 8 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Luksa, Cevher ve Jamon dışında skora katkı sağlayan oyuncularımız 6 sayı ile Jaka Lakovic, 4 sayı ile Ender Arslan ve 3 sayı ile Göksenin Köksal oldu.

Avrupa'da bu sezon bileği bükülmeyen ve şampiyonluktan başka herşeyin başarısızlık sayıldığı Rus rakibi karşısında üçüncü çeyrek özelinde önemli bir geri dönüş gerçekleştiren ve 35-45'lik skordan 51-50 üstünlük kurmayı başaran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu dakikadan sonra hata yapmamayı başarmasının yanı sıra 6.adamının da büyük desteği ve katkısıyla sahadan galibiyetle ayrıldı. Yenilmez denilen CSKA Moskova karşısında tarihi bir galibiyet alan Galatasaray Medical Park ayrıca top16 turunda da kendisine "Galibiyet bile alamazlar" diye yorum yapan sözüm ona kendisini basketbol yorumcusu zannedenlere tokat niteliğinde cevabını vermiş oldu. Yüreğin, inancın, bilek gücünün, isteğin, arzunun ve takım olmanın, aile olmanın diğer tüm faktörlerden daha önemli olduğunu yeniden Avrupa'ya kanıtladı. Avrupa'nın en büyük basketbol ekollerinden Olympiakos ve CSKA Moskova'yı evinde mağlup etmeyi başaran, Abdi İpekçi Arena'yı rakiplerine cehennem olarak nitelendirtmeyi başaran Galatasaray Medical Park yeni bir tarih yazmak için haftaya Anadolu Efes'i evinde konuk edecek.

GALATASARAY MEDİCAL PARK (68): Josh Shipp 22 (2 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 6 (3 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal 3 (2 ribaund), Caner Topaloğlu (1 ribaund), Mert Shumpert (2 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 16 (7 ribaund), Furkan Aldemir (3 ribaund), Jamon Lucas 8 (6 ribaund- 5 asist), Ender Arslan 4 (4 asist), Cevher Özer 9 (1 ribaund- 1 asist), Boris Savovic (3 ribaund)

CSKA MOSKOVA (64): Milos Teodosic 8 (2 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic (4 ribaund- 2 asist), Ramunas Siskauskas 6 (5 ribaund- 4 asist), Nenad Krstic 8 (4 ribaund), Andrei Kirilenko 10 (4 ribaund- 2 asist), Andrey Vorontsevich 6 (5 ribaund), Alexey Shved 11 (5 ribaund- 3 asist), Sasha Kaun 11 (3 ribaund), Jamont Gordon 4 (2 ribaund- 2 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0