Next station: Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig'de 26 hafta sonunda 6 puan farkla liderliğini sürdüren Galatasaray, ligin 27.haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Kayserispor karşılaşmasında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan ve takipçisinin puan kaybetmesiyle birlikte arasındaki puan farkını 6'ya çıkartan Fatih Terim'in öğrencileri, bu hafta oynayacağı Mersin deplasmanından da galibiyetle ayrılarak puan farkını korumak/arttırmak istiyor. Yeni bir galibiyet serisine yelken açan ve son oynadığı iki karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Galatasaray galibiyet serisine devam etmek için eksiklerine rağmen ligde 18.galibiyeti arayan ve şampiyonluk şarkısını söylemeye devam eden Fatih Terim'in öğrencileri Cuma akşamı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda galibiyet için sahaya çıkacak. Karşılaşma öncesinde iki takımın son durumları, maç öncesi son bilgiler ve istatistikler şu şekilde...

DEPLASMANIN KRALI GALATASARAY!
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 26 haftada oynadığı 13 karşılaşma oynayan Galatasarayımız bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 25 puan toplayan Fatih Terim'in öğrencileri, son deplasman maçında Gaziantepspor karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 1-2'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış ve hanesine 3 puanı yazdırmıştı. Deplasmanda oynadığı 13 maçta rakip fileleri 18 kez havalandıran Süper Lig'in lideri Galatasaray, kendi kalesinde 7 gol gördü. Deplasmanda topladığı 25 puan sonrasında bu alanda en üst sırada bulunan Galatasarayımız ligin en başarılı deplasman takımı olarak dikkat çekiyor. Deplasmanda oynadığı maçlarda +11 averaja sahip olan Fatih Terim'in öğrencileri bu alanda da rakiplerine açık ara farkla önde bulunuyor.

DEPLASMANDA 11 KİŞİDEN SKOR KATKISI
Bu sezon deplasmanda 18 gol atan takımımımız 11 farklı oyuncusundan skora katkı sağladı. Deplasmanda oynadığı 13 karşılaşmanın 8'inde gol atabilen takımımız adına bu karşılaşmalarda skor eşit olarak dağıldı. Elmander, Selçuk ve Baros'un deplasmanda attığı üç gol ile öne çıkan isimler oldu. Elmander, Selçuk ve Baros üçlüsünü deplasmanda attığı 2şer golle Melo ve Kazım takip etti. Bu isimlerin yanı sıra skor katkısında Necati, Semih, Eboue, Ceyhun, Sercan'dan da yardım alan Galatasarayımızda, Ankaragücü deplasmanında oynanılan karşılaşmada ters vuruşla kendi fileleri havalandıran Rajnoch'un da skora katkısı oldu.

EVİNDE 5 MAÇTIR KAZANAMAYAN MERSİN
Süper Lig'e bu sezon yükselen Mersin temsilcisi evinde oynadığı son 5 karşılaşmada sadece bir puan alabilmeyi başaran Mersin İdmanyurdu'nda işler pek iyi gitmiyor. 2012 yılında evinde oynadığı 5 maçı kaybeden Nurullah Sağlam'ın öğrencileri kendi evinde oynadığı son 5 maçta (4 lig, 1 kupa) kalesinde 15 gol görürken, rakip filelere sadece 4 gol bırakabildi. Evinde son oynadığı lig maçında Sivasspor karşısında sahadan 5-1'lik mağlubiyetle ayrılan kırmızı-lacivertli ekip bu sezon kendi evinde oynadığı 13 karşılaşmada 3 galibiyet, 3 beraberlik alırken 7 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Mersin İdmanyurdu bu karşılaşmalarda rakip filelere 11 gol bırakırken, rakiplerinin attığı 19 gole engel olamadı. Ligde zor günler geçiren ve bir alt lige düşmesine kesin gözüyle bakılan Ankaragücü'nün ardından kendi evinde en kötü performans sergileyen takım olarak bulunan Mersin İdmanyurdu gerek topladığı 12 puan, gerekse sahip olduğu -8 gol averajı ile evinde pek başarılı olduğu söylenemez. Nurullah Sağlam'ın teknik direktörlüğünü yaptığı kırmızı-lacivertli takım ilginçtir ki, deplasmanda oynadığı maçlarda lig genelinde Galatasaray'ın ardından en iyi deplasman performansına sahip takım olarak bulunuyor.

SIRRI GÜR'DE ÇIKAN 39 SARI, 4 KIRMIZI
Bu sezon kırmızı kartlarla başı en çok belada olan takımlardan birisi olan Galatasarayımız gibi Mersin İdmanyurdu'da aynı problemden muzdarip. Kendi evinde oynadığı 4 karşılaşmada (Fenerbahçe, Gençlerbirliği, Manisaspor ve Samsunspor) mücadeleyi 11 kişi tamamlayamayan Mersin ekibi ayrıca kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda toplamda 39 sarı kart gördü.

SKORA EŞİT KATKI
Kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda 11 kez fileleri havalandıran Mersin İdmanyurdu'nda skor dağılımının tıpkı Galatasarayımızda da olduğu gibi bir çok isme yansıdığını görüyoruz. 8 farklı oyuncudan skor katkısı alan Mersin İdmanyurdu'nun ev sahibi olduğu maçlarda en golcü isimler Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda rakip kalelere attıkları 2şer golle Beto, Erman ve Moritz oldu. Bu üç oyuncunun yanı sıra Ozokwo, Nobre, Tisdell ve Delev'den de skor katkısı bulmayı başaran Mersin İdmanyurdu adına skora katkı eden 8.isim Trabzonspor forması giyen Giray Kaçar oldu. Mersin'de oynanılan ve 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada kendi kalesine gol atan Giray Kaçar'ın hatasını, Mersin'in en golcü isimlerinden Andre Moritz kendi kalesine attığı golle telafi etmiş oldu. İki oyuncunun kaleleri şaşırdığı karşılaşmada her iki takımda sahadan birer puanla ayrılırken, Giray attığı bu golle bu sezon Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda fileleri havalandıran 8.farklı isim olma başarısını gösterdi.

EKSİK OYUNCULAR; SAKAT VE CEZALILAR
Şampiyonluk şarkısını dilinden düşürmeyen Galatasaray'da bu deplasman öncesinde sarı kart cezası nedeniyle Felipe Melo ve Albert Riera forma giyemeyecek. Bunun yanı sıra kırmızı kart cezası süren ve bu maçla birlikte son bulacak olan Milan Baros karşılaşmada forma giyemezken, sakatlıkları süren Çağlar Birinci ve Yekta Kurtuluş'un da karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor. Savunmanın sol tarafında forma giyen ve takımda en istikrarlı isimlerden birisi olan Hakan Balta'nın görev verilmesi halinde maçta oynayabilecek. Milli takımı ile birlikte Afrika Kupası'nda mücadele eden ve Pazar günü finalde penaltılarla Zambiya'ya kupayı kaybeden Emmanuel Eboue'nin karşılaşmada teknik heyet tarafından görev verilmesi halinde forma giymesi bekleniyor.

Ev sahibi Mersin İdmanyurdu'nda ise sakatlıkları sebebiyle Tisdell ve Erhan forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyen Ferdi ve İbrahim'in durumunun maç günü belli olması bekleniyor. Mersin İdmanyurdu'nun Tunuslu hücum oyuncusu Ben Yahia, milli takımının Afrika Kupası'ndan elenmesi sonrasında geçtiğimiz haftalarda takıma katılmış ve geçen hafta oynanılan Gençlerbirliği karşılaşmasında forma şansı bulmuştu. Geçtiğimiz hafta sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği deplasmanında forma giyemeyen Sehic ve Bueno, teknik direktör Nurullah Sağlam tarafından görev verilmesi halinde karşılaşmada forma giyebilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0