Oktay Mahmuti: Sonuna kadar savaşacağız

THY Euroleague'de önelemelerden gelerek top16 oynama başarısı gösteren, hatta bununla yetinmeyip top8'in kapısına dayanan ve geçtiğimiz gün Avrupa'nın en güçlü takımlarından, bu sezonun yenilmez tek takımı olan, CSKA Moskova'yı evinde dize getiren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının başantrenörü Oktay Mahmuti karşılaşma sonrasında Fanatik gazetesinden Gökhan Germen'in sorularını yanıtladı. Zorlu rakibi karşısında 10 sayıdan geri dönerek müthiş bir galibiyet elde eden Yenilmez Armada'nın bir numaralı ismi olan Oktay Mahmuti hedeflerinden sapma olmadığını, her maçta son topa kadar savaşacaklarını dile getirirken Galatasaray taraftarının artık 6.adam değil, sahada 7. ve 8.adam olarak sahaya çıktığını dile getirdi. Tarihi galibiyetin mimarlarından en büyük paya sahip olan Oktay Mahmuti'nin tüm açıklamaları şu şekilde...

Hiç yenilmeyen bir takımı nasıl yendiniz, özel olarak ne planladınız?
Biz her maç öncesi bir karar veriyoruz ve o doğrultuda çalıştıklarımızı uygulamaya çalışıyoruz. Bazen başarıyoruz, bazen başaramıyoruz. Dün başardık. Onların Fast-Break’lerini durdurmak, bireysel yeteneklerini minimize etmek istiyorduk. Hücumda da mümkün olduğu kadar hareketli olmak amacındaydık. Çünkü onlar çok kalın ve atletik bir takım. Hızlı hücum düşündük, uyguladık ve kazandık. Zaman zaman geri düşsek bile oyun felsefemizden hiç ödün vermedik.

CSKA’yı yenen ilk antrenör olmak neler hissettiriyor?
Açıkçası çok farklı bir his yok. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Rakibin yenilmemiş olması ve bizim onları yenmemiz çok farklı bir etken yaratmıyor. Daha önce aldığımız galibiyetlerden ne kadar haz alıyorsak, belki biraz daha fazlası oldu o kadar. Neticede bir galibiyet aldık.

Olympiakos’la çok kritik bir maç oynayacaksınız. Neler söyleyeceksiniz o maç için?
Tabii ki önemli bir maç ama daha önümüzde iki hafta var. Önce Türkiye Kupası oynayacağız, ardından Anadolu Efes’le karşılaşacağız, arada da lig maçları var. Bir an önce Euroleague defterini kapamak zorundayız. O maça kadar burada olmanın ve iddialı olmanın keyfini yaşayacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki sonuna kadar mücadele edeceğiz, son düdüğe kadar savaşacağız ve iddiamızı ortaya koyacağız.

Taraftar yine muhteşemdi.
Taraftar için şunu söyleyebilirim, hani derler ya ‘taraftar bizim altıncı adamımız gibiydi’, Galatasaray taraftarı bunun biraz ötesine geçti. Abdi İpekçi’de barem yükseldi. Taraftarımız bizim yedinci, sekizinci adamımız gibiydi. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Yakında Türkiye Kupası başlıyor. Hedef ne?
Buraya herkes aynı iddia ile geliyor. Böyle bir sistemde, kaybedenin elendiği bir düzen içinde herkesin iddiası var. Biz de kendi şansımızı kendimiz yaratacağız. İlginç ve heyecanlı bir statü. Basketbol adına çok keyifi 4-5 gün geçecek. Biz de tabii ki herkes kadar iddialıyız.

2 yorum:

  1. bu röportaj kurmaca gibi geldi, çünkü Mahmuti taraftara teşekkür etmez.

    YanıtlaSil
  2. bundan seneler evvel basketboldan hiç hazetmeyen bir futbol fanatiği olarak Efes ve Tofaş'ın koraç kupası mücadeleleriyle basketbolu sevmiştim( naumoski, mc rae, harun, ufuk,tamer oyguç'lu yıllar ) Daha sonra tekrar futbola döndü ilgim taaaki bu yılki Galatasarayımızın onurlu ve zevkli mücadelesine kadar..Helal olsun hocaya da aslanlarada.. Bu arada o müthiş ve büyük taraftar olmasa bu maçları zor kazanırdık bence..Onlarada helal olsun..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0