Şampiyonluk için Konya'dayız.

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yürüşüne devam eden, tarihinde ilk kez mücadele ettiği THY Euroleague'de de top8 yolunda emin adımlarla yürümekte olan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, Spor Toto Türkiye Kupası'nda şampiyonluk için Konya'da olacak. Sezon öncesi gerçekleştirilen eleme grubunda Antalya BŞB, Erdemir ve Bandırma Kırmızı'nın önünde grubunu lider tamamlayan ve finallere katılma hakkı kazanan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri kupada şampiyonluk yürüyüşüne Çarşamba günü Antalya BŞB karşılaşmasıyla başlayacak.

THY Euroleague'de hafta içinde tarihi bir galibiyet alarak Top16 grubundan çıkma şansını sürdüren Galatasaray Medical Park, haftasonu ligde oynadığı Pınar Karşıyaka deplasmanından da galibiyetle ayrılarak şampiyonluk iddiasına devam etti. Normal sezonun ikinci yarısına galibiyetlerle başlayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri lider Anadolu Efes'in arkasında takibine devam ediyor. THY Euroleague'de de top16 grubunda evinde oynadığı 2 maçı kazanarak bir üst tura çıkmak için avantaj elde eden Yenilmez Armada, haftaya evinde oynayacağı Anadolu Efes karşılaşmasından hangi sonuçla ayrılırsa ayrılsın, durumunda final 8 için Olympiakos ile kelimenin tam anlamıyla final maçına çıkacak. Hem ligde, hem Avrupa'da başarı dolu yürüyüşlerine devam eden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının hedefinde daha evvel 3 kez kazandığı Türkiye Kupası'nı bu hafta gerçekleştirilecek organizasyon sonrasında 4.kez müzesine götürmek var.

Spor Toto Türkiye Kupası'nın çeyrek final ayağında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda turnuvanın yarı finalinde Beşiktaş Milangaz - Aliağa Petkim eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Bu mücadeleden de galibiyetle ayrılması takdirde Türkiye Kupası'nda 8 yıl aradan sonra finale yükselme başarısını gösterecek. Türkiye Kupası'nda son final oynama başarısını 1994 yılında gösteren ve o finalden son şampiyonluğu ile ayrılan Galatasaray Medical Park, bu sezon finale yükselmesi halinde Banvit - Tofaş / Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes eşleşmelerinin galibi ile Cumartesi günü karşılaşacak.

Şampiyonluk şarkısının dillerden düşmemesi dileğiyle.. İnandık biz sizlere, Cimbom yüzümüzü güldür bu sene!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0