TKBL | Hedef maçlarda mağlubiyetlere devam..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı rakibi karşısında son çeyrekte sergilediği kötü performans sonrasında sahadan 65-81'lik skorla mağlup ayrıldı ve ligde 3.mağlubiyetini aldı. Ezeli rakibiyle liderlik maçına çıkan Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri karşılaşmanın büyük bölümünü rakibini takip ederek geçirirken karşılaşmada sadece iki kez öne geçebildi. Ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında Diana Taurasi ve Sylvia Fowles 20 sayı ile takımımız adına en skorer isimler olurken maçın en skorer ismi 25 sayı ile oynayan Fenerbahçe kadın basketbol takımının Amerikalı oyuncusu Angel McCoughtry oldu.

Sakatlıkları sebebiyle Alba Torrens, Şaziye İvegin, Gülşah Gümüşay'dan yararlanamayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ayrıca yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle Ticha Penicheiro ve Ivanka Matic'ten de bu karşılaşmada yararlanamadı. Sahaya böylesine dar ve kısıtlı rotasyonla çıkan Sarayın Sultanları mücadeleye Işıl, Taurasi, Bahar, Charles ve Fowles beşiyle başladı. Hücumda organizasyon sıkıntısı yaşayan ve ilk 5 dakikada Fowles'ın önderliğinde 7 sayı üretebilen kadın basketbol takımımız potasında 13 sayı görünce Ceyhun Yıldızoğlu mola aldı. Mola dönüşü Taurasi ve Fowles'ın basketleriyle 5-0'lık seri yakalayarak oyunu dengeye getiren takımımız Fowles'ın 9 sayı - 5 ribaundluk performansı ile öne çıktığı ilk çeyrekten 21-21 eşitlikle ayrıldı.

Nevriye Yılmaz'ın basketiyle ikinci çeyreğe başlayan rakibimize cevabımız Prince ile oldu ve takımımız karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı. Prince'ın basketleri ile rakibi karşısında üstünlük sağlamayı başaran Sarayın Sultanları'na cevap maçın en skorer ismi olan Amerikalı oyuncu Angel'dan geldi ve üstüste basketlerle konuk ekip yeniden öne geçmeyi başardı. 27-30'luk skorun ardından rakibini takip etmeye devam etti. Pota altında bir çok pozisyondan yararlanamayan kadın basketbol takımımız Bahar Çağlar'ın son saniye basketi ile soyunma odasına 37-38'lik skorla geride gitti. Fenerbahçe karşısında ilk yarıda 37 sayı üreten takımımızda öne çıkan isimler 12 sayı ile Fowles, 9 sayı ile Taurasi ve 8 sayı ile Prince oldu. İlk yarıda rakibi karşısında 27 ribaund alma başarısı gösteren Sarayın Sultanları'nda bu alanda öne çıkan isim 8 ribaund ile Fowles olurken, Amerikalı oyuncuya 7 ribaund ile vatandaşı Tina Charles'tan gelirken, kaptan Işıl Alben'den de ilk yarıda 6 ribaundluk katkı geldi.

Maçta ikinci devreye Sarı Kırmızılılar Taurasi’nin basketiyle başladı. Fenerbahçe ise rakibine Birsel Vardarlı ile cevap verdi. Hücumda daha etkili olmak isteyen ev sahibi ekip rakibi karşısında 43-42 üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçe hemen karşılık verdi (43-44). Nefes kesen maçta son beş dakikaya 50-50 eşitlikle girildi. Üstünlüğünü yeniden ele alan Fenerbahçe son periyoda da 56-60 önde girdi. Son periyoda etkili başlayan Fenerbahçe üst üste sayılar bulurken Sarı Kırmızılar ise hücumda etkisiz kaldı. Galatasaray Medical Park periyottaki ilk sayısını Taurasi ile 33. dakikada buldu (58-64). Farkı açan Fenerbahçe son 5 dakikaya ise 60-71 üstün girdi. Hücumda etkisiz kalan Sarı kırmızılı ekip savunmada da etkisiz kalınca Fenerbahçe farkı açmaya devam etti (60-75). Fenerbahçe mücadeleden ise 65-81 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe karşısında yerli oyuncularından 4 sayı - 15 ribaund ve 2 asistlik performans katkısı alan takımımıza rakibimizin yerli oyuncularından cevap 24 sayı - 11 ribaund ve 8 asist oldu. Gerek hakemlerin berbat yönetimi, gerekse yerli oyuncularından istediği verimi alamayan takımımızda skor yükü tıpkı sezon başından itibaren olduğu gibi yine yabancı oyuncuların omuzlarındaydı.  Bunun yanı sıra sezon başından buyana oynadığı 3 Fenerbahçe karşılaşmasında sadece 1 galibiyet alabilen Sarayın Sultanları, diğer 2 maçta da rakibinden +15 sayı farkla sahadan mağlup ayrıldı. Avrupa'da ve ligde oynanılan hedef maçlar olarak nitelendirilebilecek karşılaşmaların 7'sinde sadece 2 galibiyet alabilen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında alınan mağlubiyetlerden, istatistiklerden veya bugün berbat yönetim gösteren hakemlerden başka konularda da sorun var gibi.. Sizce de öyle değil mi?

GALATASARAY MEDİCAL PARK (65): Epiphanny Prince 13 (1 ribaund, 1 asist), Bahar Çağlar 4 (5 ribaund, 1 asist), Işıl Alben (8 ribaund, 2 asist), Diana Taurasi 20 (3 ribaund, 6 asist), Sariye Kumral, Melisa Can (2 ribaund), Tina Charles 8 (10 ribaund, 1 asist), Syliva Fowles 20 (10 ribaund)

FENERBAHÇE (81): Birsel Vardarlı 6 (6 asist),Esmeral Tunçluer 2 (1 ribaund, 2 asist), Nevriye Yılmaz 16 (7 ribaund), Penelope Taylor 8 (5 ribaund, 1 asist), Iavana Matovic 17 (3 ribaund), Nevin Nevlin (3 ribaund), Cappie Pondexter 7 (3 ribaund, 1 asist), Angel Mc Coughtry 25 (5 ribaund)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0